Hej och hejdå

Känns lite si och så med att sluta blogga här, jag har inte hunnit, orkat osv det senaste men jag har endå gillat att blogga här.

Aja, nu kör jag på egen blogg igen, tror jag kommer uppdatera lite mer vardagsinlägg där. Hästintresset ligger i botten nu så ahr ingen hästbloggningsinspiration haha :( AJA, vi hörs.

WWW.JULIJUS.BLOGG.SE
(designen är inte färdig än, inte ens påbörjad men det kommer. PUSS)


Lägger ned bloggen

Denna bloggen kommer vi nu att lägga ned då vi nog har tröttnat båda två! 

Jag har dock startat mig en ny blogg och det vore kul om ni kikade in där och gav lite respons! 
Är faktiskt sjukt nöjd med designen, trodde aldrig att jag skulle bli nöjd!
Kika in och take a look at the resultat :D
maartina.blogg.se


Kräsen!?

Jag måste bara dela med mig av en fix idé som Sheela har!

Hon är oerhört kräsen när det gäller sitt dricksvatten, vilket i och för sig kan tyckas bra men hon är nog ganska överdrivet kräsen x)
I boxen har hon en hink med vatten då hon inte dricker ur vattenkoppen. Varje dag när jag kommer till stallet så går hon alltid till hinken och stampar med hoven och ser irriterad ut. Hon är med andra ord jätte törstig och man skulle ju kunna tänka att hinken är helt tom då...men den är alltid halvfull/halvtom vad man ni föredrar, bara att hon vägrar dricka det "för att det stått sen igår" i princip -.-' Det ser alltid rent ut, kanske nått spån som trillat i eller nått men annars inget.
När jag diskat och fyllt hinken med vatten kastar hon sig nästan över den för hon är så törstig och jag får fylla på igen sen när hon druckit klart.
Hon kan alltså ha stått där i boxen jätte törstig i några timmar om jag kommer sent och bara vänta på att jag ska byta vattnet! Hur orkar hon? Drick bara lilla hästen har jag försökt säga men nej, samma sak varje dag.
I hagen dricker hon nog inte alltid heller, sett henne någon gång men det är nog sällan.

Antagligen får hon skylla sig själv för finns ju inte mycket jag kan göra känner jag!?
Större hink eller nått sånt är ju ingen idé eftersom det inte är det som är problemet, finns ju alltid vatten kvar bara att hon vägrar dricka det för att det är "gammalt".

Har ni märkt av någon fix idé som eran häst har? :)


Glad Sheela :)

Idag är tredje dagen som Sheela vilar från ridning och det börjar ge resultat redan som jag hoppats! :) Som sagt har hon känts lite trött på ridningen det sista, stått längst bak i boxen när jag ska hämta henne och även tjurat lite när jag sadlat.
Men idag blev hon glad när hon såg mig ^^ Var lite busig och hade henne lös medans jag mockade med öppen boxdörr och hon pendlade mellan att "hjälpa" mig med mockningen och att vakta kärran utanför boxen hihi! (Tänk om någon i stallet sett mig! Då hade jag varit halshuggen nu haha, sååå känsliga -.-)
Hennes energi börjar verkligen komma tillbaka igen och hon var nog allt lite sugen på att ta en ridtur idag, försökte ställa upp sig i gången ist när jag bad henne gå in i boxen igen haha! Ställde sig precis där jag brukar ställa henne och kollade på mig med världens sötaste blick! Hon är ju en ponny som egentligen uppskattar när man borstar och rider henne, hon gillar människor så när hon började bli grinig kände jag att nu är det paus några dagar som gäller! Vilket ju visade sig vara riktigt.
Blir endast en promenad imorgon också så ska jag nog rida en liten kortis på fredag så får vi se vad hon tycker om det :)

Hennes ben var inte tjockt idag heller och hon reagerade inget när jag klämde igenom benet :D Woho grymt ju!

Synd på den dåliga kvalitén på denna bilden :( Hade det varit utomhus hade den blivit värsta söt på henne!
Har beskurit den ganska kraftigt också men annars ser man ju inte hennes söta uppsyn ^^



Akademisk Dressyr

Denna vecka är det teorivecka i stallet och igår skulle Therese min gammla svenska lärare visa Akademisk dressyr.
Jag är väldigt intresserad av just Akademisk ridstil och det är ju såklart lite spännande att se Therese med hästar när man bara sett henne framför sig i ett klassrum innan.

Tyckte det var bra det hon berättade, hon vet verkligen varför hon har valt att följa just den akademiska dressyren och jag hängde med i och förstod precis allt hon sa. Jag har ju både fått lära mig om detta sedan tidigare och läst mycket själv. Hon visade lite när hon red efter att hon pratat en del och hon hade sin Billy med sig som var en häst som hade svårt för att slapna av. 
Men det var så härligt för hon satt kvar så lugnt på lilla Billy även när han spände sig precis som det ska vara. Många ryttare tycker jag har svårt att slappna av och tjafsar gärna med hästen i onödan, sitter man bara kvar och är lugn så släpper allt!!! Åh jag var så sugen på att få vara med där nere på en häst själv och köra akademiskt. Även om jag aldrig prövat helt på riktigt så har jag verkligen känslan för det och jag VET att jag en dag kommer att välja att gå över nästan helt till det. Samlingarna och det lugna fina sättet man jobbar på ger en sån otroligt grym känsla.
Och så fina som hästarna blir...! 
Therese sa nått väldigt bra också: Dressyr är till för hästen, inte tvärtom - vilket man nog behöver tänka på ibland när man rider.

Två stycken fick vara med på ridskolehästar också som Therese instruerade från marken och jag kände bara hur frustrerad jag blev haha! Hade dom verkligen inte hängt med på NÅGONTING? Det kliade i hela kroppen och jag ville bara få sitta upp på en häst ist för dom haha!

Har länge velat köpa en kapson och bara börja träna på avslappning med hästen från marken. Har läst mycket om avslappningsövnigar och sett lite också. Måste seriöst göra det för det är så himla roligt :D

Bent Branderup med Hugin i en piaff - En för mig sann förebild inom Akademisk ridkonst!



PAKET

Nu väntar jag bara på att det tredje och sista paketet ska komma! :D
Ska fota riktiga bilder och visa er sakerna jag köpt, lovar ;) 

Ni får lite sneak peek så länge!



Ni ser såklart vilka produkterna är, ska bli så kul att fota dem i användning sedan! Jonna ska hjälpa mig med det i helgen troligen, hur snällt? :D


Jag bär på magiska krafter!

Åkte till Sheela direkt efter jobbet eftersom jag inte skulle rida. Jag måste ha helande händer eller nått, allvarligt! Hon har varit tjock i ett bakben sedan hon kom, inte svullen men tjock som efter en gammal skada, eller som äldre hästar kan få, precis som på oss människor att benen tjocknar till liksom...ja ni fattar säkert! x)

Jag har i alla fall trott att det varit detta då hon aldrig haft ont, rider ju normalt och hon är pigg och glad, känns aldrig halt. Jag känner ju igenom benen varje dag, och klämmer lite och sådär både före och efter ridning för att se att allt är som vanligt. Så igår kom jag åt en speciell punkt när jag "klämmer" igenom benet på det lite tjockare området och hon rycker genast bort benet!
Shit tänker jag, har hon ont i alla fall? Och hur länge har hon haft den skadan i så fall? Efter det var det inte så populärt att jag pillade där. Hon verkade inte ha jätte ont men tjurade lite och lyfte bestämt bort benet. 

Idag när jag kom till stallet så bad jag Jonna följa med och kolla på det, detta innan jag gått in till Sheela. Sen när jag går in till henne och böjer mig ned så ser det inte alls ut som det brukar...det var inte alls tjockt, såg ut som det ska göra och jag fattade ingenting!? Hon har varit tjock VARJE dag sen hon kom och nu när jag satt där och skulle visa Jonna så syns inget!? Wtf lix. Tog ut henne i gången och klämde, hon tog undan benet mer av reflex men sen fick jag känna och trycka bäst jag ville utan att hon brydde sig. Benet kändes helt som det skulle, inte tjockt någonstans, inte mjukare någonstans eller nått konstigt över huvud taget!? Hur tusan kunde det gå över bara poff sådär över en natt? Hon har som sagt varit tjock ända sedan hon kom till mig vilket är ca tre veckor nu, så bara råkar jag trycka på en speciell punkt som hon reagerar på och nästa dag ser benet fräschare och friskare ut än jag någonsin sett det?
Kan det ha varit någon muskel/senknuta av nått slag som jag råkade presa upp när jag klämde på benet? För det skulle ju kunna göra ont just då när jag trycker till det? Fast jag vet inte ens om hästar kan få knuter i benen? Låter lite långsökt i alla fall. Himla mysko och jag HOPPAS att det håller sig såhär nu och att det inte är nått som kommer tillbaka, även om det nu inte skulle vara nått farligt så får svullnaden gärna hålla sig ur vägen! ;)

Någon som vill att jag vidrör deras hästar med mina helande händer haha!?
Nej ska inte säga för mycket nu, imorgon kanske hon är lika tjock som vanligt. Även om det inte är någon större skillnad från det normala benet (Ingen annan än jag som ens har sett att det är lite tjockare).


Åh, varför måste jag skriva så mycket jämt för? x)


Täcken

Den här tiden på året är så jobbig tycker jag när det gäller täcken på hästen. Ena dagen kan det vara råkallt och minusgrader, nästa kan det vara hyfsat bra i luften och några plus grader!

Innan Sheela klipptes var det ju lugnt, då hade hon så pass tjock päls och kunde hålla sig lagom varm själv. Hade endast ett regntäcke på henne för att hon rullar sig varje dag! Och blöt lera i tjock tät päls är inte roligt ;)
Men nu så vet jag inte vad jag ska sätta på henne egentligen...vissa kör ju med dubbla täcken redan vilket jag tycker är väldigt onödigt. Vänjer sig hästen vid det nu så lär den frysa med dubbla täcken när det är -20 ute!

Sheela har just nu ett ganska tunt men fodrat regntäcke. Känner man under täcket så känns hon lagom varm men då har hon hunnit stå inne ett tag också. I och för sig är temperaturen ute och i stallet ungefär den samma. Men man blir ändå nojjig de dagar som det är varmare för då hade hon ju inte behövt fodrat eftersom hon inte är klippt på ryggen och rumpan, men sen kommer ju vissa frostmornar då det är minusgrader ute och att stå och frysa är ju inte kul det heller!

Vad för täcke/täcken har ni på era hästar under denna tiden på året? :)


FINN ETT RÄTT

IIIIIIIIIIIH!!!!!!



Träning inför Lucia

Väntar på att veckan som kommer ska flyga förbi så jag kan få min löööön hehe :D Alltså jag är helt pank just nu..eller nej men känns så ändå! Har shoppat "för mycket" saker och mer kommer det bli (a)

Jag väntar just nu spänt på tre paket! Två saker till Sheela och en sak till mig.
Lönen som kommer lär det inte bli så mycket kvar av heller efter dec månad är slut. Jag ska åka till Gekås och köpa massa roliga hästprylar, Sheela ska skos runt om, ev. ska Sheela få prova en IR-behandling, stallhyra och andra räkningar + bensin till bilen (boriiiing), behöver köpa nytt kraftfoder och kommer att få betala för nytt hösilage, massa julklappar och kommer säkert bli en del oplanerade köp dessutom!
Men men, det mesta köper man för att det är roligt så det känns bra ändå ;)

Ne-e, nu kan jag inte sitta här längre! Måste dra till stallet, luciaträning med hästarna står på schemat haha :D


Jag och Robin på hästens dag -08. Haha den gången sprang puckot in i väggen med mig!
Han blev helt paralycerad av publiken och kunde inte släppa blicken och bara sprang på vilket resulterade i att han dunka in med huvudet och frambenen i väggen och höll på att ramla, trots att jag hade försökt få kontakt med honom och gjort massa ledande tygeltag och försökt få stop på honom. Men vi klarade oss bra ändå som tur var och fortsatte bara vidare sen haha x)


Skoning

Måste ringa hovslagaren så Sheela kan bli verkad och skodd, annars kommer hovarna börja se risiga ut snart! Just nu går hon barfota och är väldigt ömfotad! I ridhuset och på stora uteridbanan går det bra men att rida ut är inte att tänka på...isf blir det bara skritt på asfalt.
Det var även snart sju veckor sedan hon verkades så det blir lagom nu :) Hon ska få skor på alla fyra och tänkte även att det är lika bra med snösulor. Snön lär väl komma snart tyvär!



Igår skrittade jag ut barbacka på terrängen, var ju tänkt markarbete först men kände att hon behöver få vila lite från sadel och sådär ett tag nu :) Hon börjar bli lite irriterad på den när man ska sadla och vill ju inte att hon ska få sadeltvång...har ändå tänkt trappa ned på ridningen lite nu också för att ge benen paus och lite "återhämtning" bara utifall att. Det sista har hon ju gjort ganska stora framsteg och känns knappt stel längre, fortfarande jobbigt för henne att böja sig i kroppen men inte alls som förut. Hon känns även piggare och fräschare att rida men samtidigt lite tröttare i huvudet och mer springig så lite nedtrappning någon vecka innan vi fortsätter arbetet får det bli :)


Fråga på!

Nu bara som en intressekoll, är någon sugen på en liten frågestund a la Julia? Lovar att svara helt ärligt på alla frågor och ni får fråga vad som helst. Det kan vara om mina mål, drömmar, vänner, killar, skolan, bloggen, livet och självklart hästarna!

Får jag mer än 10 bra frågor så blir svaren i en video och denna gången ska jag sitta framför kameran istället för bakom som jag alltid gör haha!

Vad säger ni?
Ställ era frågor här under!



Film Daylight

Bjussar på filmen! ;)


Hon är en häst som kändes lätt i steget och väldigt känslig och mjuk på handen men det var också väldigt mycket häst att rida som ni nog ser x) Det ser ganska segt ut men hon kändes ändå "pigg".
Jag red kanske 20min max och var helt död efter! Absolut inte tung att rida men krävde ändå väldigt mycket...svårt att förklara.
Hon var väldigt rolig i alla fall, passade mig bra samtidigt som det där är en häst jag skulle kunna lära mig massor av! En egentligen ganska pigg häst men som inte gått så mycket det sista så hon är ju inte så bra igång :)

Sorry för reklamen men ville inte ladda upp den på youtube så fick bli mitt videofy konto!


Tävlingsfilm del 1!

Kameran slutade filma mitt i banan men aja, man ser ju iallafall halva! Nästa halva kommer imon tror jag. Nu väntar sängen för lilla trötta Julia!
Imorgon blir det upp tidigt för att mata hästarna och sen även fixa allt i stallet då. Sen in till stan och träffa 3 grymma kompisar. Sen står det plugg för hela slanten på schemat. Tjohooooo!


Första flygturen på läänge

Idag tog jag och Topia väärldens mysigaste uteritt. Skrittade barbacka och allt var sådär perfekt det bara kunde bli. Hon var hur lugn och fin som helst och vände inte alls mycket som hon brukar göra när man rider ensam ute. Jag satt där med världens smajl och ja, ni fattar.
Sen när vi nästan var hemma så kom det ett par människor rullande (haha vad säger man?) på rullskidor på vägen ca 70-80 m ifrån oss. Alltså inte på samma väg som vi var på. Topia var helt lugn först och vända bara på huvudet och följde dom med blicken. Så flög hon i luften helt plötsligt i ren panik och jag flög i backen. Hon cirkulerade runt mej några varv medans jag låg på marken och stannade sen till för att sedan sätta full fart mot stallet. Jag klarade mej mirakulöst bra undan, slog i bakhuvudet litegrann och har nog en liten hjärnskakning, slog i muskeln i armen så det gör ont att spänna den och lite skrapsår osv. Kunde blivit värre med tanke på att hon nästan sprang över mej liksom.
Topia klarade sej även hon fint men var väldigt stressad borta vid stallet sen när jag kom.
Man får väl säga att det var en bra ridtur som fick ett lite dåligt avslut haha. Alltid är det något!


Åker till min Sheela nu :)



Sarah

Kom bara på lite spontant sådär att jag har ju gamla bilder på mig och Sarah någon stans som Jonna fotade innan hon åkte och Allis kom ist! 







Man ser så tydligt att det verkligen inte var samma Sarah som kom tillbaka sen! Här på bilderna är hon den lugna fina mysiga hästen som det ska vara, men tillbaka kom en häst med stor smärta och ständig osäkerhet :(
Skäms fortfarande för att man red lektioner på henne fast att man kände att hon hade ont, eller man kände i alla fall att nått var fel. Men vägrar ändå ta på mig ansvaret! Man förväntar sig ändå att man tilldelas en frisk häst när man rider på ridskola. Det är väl ändå A och O?


Nu är jag tillbaka!

Nu får det vara slut på min lata period! Sen dess att jag slutade blogga har jag inte gjort något annat än Bara haft roligt typ. Back to reality, livet funkar inte så!

För att kort sammanfatta vad jag gjort:

Måndag: Slutade skolan 16.40 = hemma 6.. Det var då kolsvart så jag fil ut på en 2-timmars promenad med Topia.

Tisdag: Slutade skolan 16.40 då igen men hade efter det en mattelektion på Chalmers (en teknisk högskola, för er som inte visste). Sen träffade jag en kompis och vi satt och pratade och åt lite osv. Sen hemma runt 8, fixa allt i stallet och pussa lite på Topia. Red lite dressyr i paddocken lite snabbt och hon kändes sååå fin, verkligen jättelugn och fin i steget på ett sätt hon sällan är!
Efter det åkte jag in och tittade på världspremiären av Breaking Dawn (kl 00.04!!). Var hemma kl 4 sen.. Tjoho!

Onsdag: Hade en kort ovärd mattelektion på morgonen och sen en rast mellan 9.25-15.30.. Jippie! Alla mina kompisars lektioner var inställda så jag var ensam i skolan haha! Fick iallafall en kompis att skolka lite så gick vi och såg Breaking Dawn haha! Såg den kl 12.00 och vi var i princip helt ensamma i hela salongen! Såååå mysigt hihi!
Sen gjorde jag ett prov kl 15.30 och sen raka vägen hem och rida Topia. Hon var stel, tjaffsig och ovillig. Inte hennes stil! När jag började trava kändes hon oren så slutade rida ganska snabbt.

Torsdag: Longering för Topias del. Efter att hon slutat bocka runt och kom ner i trav såg man att hon markerade litelite i högervarvet. Avslutade då och gick på en liten promenad.

Fredag: Slutade skolan 14.30 och skulle sen och träffa min kompis Natalie och hennes kompisar. Natalie var dock sjuk så jag var ensam med dom.. Känner en av dom en del så det gick bra iaf. Sen åkte alla förutom en hem och så gick vi på Liseberg som öppnade idag, sååå mysigt!
När jag skulle hem så var det självklart kaos med tågen så tre tåg var inställda... Hann därför inte göra något med Topia men aja. Ibland blir det så. Hon fick 1000 pussar iallafall!

Idag ska vi rida ut barbacka tänkte jag, är uppe nu på morgonen för jag ska iväg sen, hoppas inte min morgontrötta häst är allt för trött haha! :D



Daylight

Vill ni se film på mig och Daylight? Har fått den av Jonna nu :D
Det är alltså den hästen jag provat och tyckt om utöver Sheela.




Lektionen igår

Jag och Sheela var i princip överallt och ingenstans samtidigt igår x) Med andra ord, överallt men aldrig där vi skulle vara!
Jag vet faktiskt inte vad som tog åt lille Sheelisen, hon brukar vara pigg, men hallå...igår var hon helt crazy!
Hon brukar aldrig vara stark, brukar alltid bryta av från galoppen när hon ska och brukar dessutom kunna bli ganska seg av sig om man så bara får henne att börja jobba det minsta.

På ena långsidan skulle man komma i galopp, bryta av till skritt ungefär i mitten och sedan fatta förvänd galopp, då på rakt spår alltså. Jag tänkte att bryta av till skritt och de blir ju inte svårt, Sheela lyssnar ju så pass bra på övergångar...det med att fatta förvänd galopp förväntade jag mig få jobba med lite då det säkerligen var länge sen som hon övade på förvänd galopp, om hon nu ens gjort det någon gång i sitt liv. Hon är ju 19 så antagligen sitter ju vilken galopp som är rätt inpräntat i hjärnan på henne och att försöka övertala en gammal dam att för tillfället göra "fel" kan ju vara nog så kämpit ;)
Men jag kan väl säga som så att det blev ingen skritt på långsidan för oss haha! Och jag blev så förvånad själv att hon inte lyssnade som hon alltid gör utan bara körde vidare....Sheela tyckte det skulle vara galopp hela vägen ist och så blev det för det mesta! xd
Och när jag fattade galopp kastade hon sig inåt i varje fattning och rejsa runt gärnet på volten där - Hej kontroll jag har på min ponny!? x)
Så gjorde hon varenda jäkla gång fast jag planerade innan, rörde på bettet, böjde henne i sidan så hon inte kan kasta sig inåt och tryckte igång galoppen endast med sätet...
Sista gången blev det dock bra för först då var jag så smart så jag fattade galopp tidigare, innan hon hann tänka att här är det galopp! Då jobbade hon ganska bra ändå :)

Jag vet att jag hade kunnat vara hårdare mot henne också, mycket mer bestämd och jag tar på mig att det gick som det gick för vi fick väl egentligen inte ut så mycket av lektionen. Men hon brukar verkligen inte vara sånhär och när hästen tycker att det är latjolajban och har roligt så vill man samtidigt inte bara sätta den på plats heller!
Jag hade i alla fall roligt jag också och är nöjd över får "fina" insatts ändå haha :D Även om Karin lät lite besviken på mig efteråt och tyckte jag hade varit alldeles för mesig mot Sheela! :P






Hon kommer bli så fin lilla Sheela ♥


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dagens lektion sammanfattar jag med en massa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Då tänker ni "Jaha...vad menar hon nu, bra eller dåligt?" 

Ja hur brukar det gå när man får styra in hästen i väggen?

Tänkte att ni får tolka det själva till imorgon då jag skriver en utförligare text! Men nu så ska jag äta, duscha och sedan sova ^^


Kaos

Mitt liv har varit ett enda kaos den senaste tiden. Jag har känt mej helt knäckt av all press jag fått på mej och då blir jag helt anti allt och gör ingenting istället, jag tog knappt hand om Topia liksom. Samtidigt så träffade jag en ny kompis i fredags som jag varit med varje dag denna veckan och han fick mej på bättre tankar igen så nu är jag fit for fight igen!

En lite tråkig nyhet är dock att Topia har haltat två dagar i rad nu. Hon är torr och fin i benen så jag vet inte vad som är fel faktiskt. Jag ska titta på henne imon igen och se hur jag gör.

Nu - PLUGG! Engelska för hela slanten!



Sheela

I måndags blev Sheela klippt! Hon var jätte duktig, ryckte till lite varje gång man startade klipparen bara men annars stod hon där och tittade sig omkring under tiden :)
När man kom bakom öronen var det dock inte så populärt längre haha! Strök öronen slickat bakåt och ryckte till häftigt med huvudet då och då så Ellen var lite rädd att råka klippa i örat. Men det gick bra, fick bli lite ojämnt där bara :) Men herregud vilken tjock päls hon hade! Klipparen försvan under allt hår och när vi bara klippt ena sidan så såg det ut av all päls på marken som att vi gjort en helklippning på en stor häst x)


Är inte gammeltanten söööt? :D Hennes tjockismage kom fram fint efter klippningen! Men den hoppas vi börjar försvinna lite snart när hon rids mer seriöst :d


4. Det här är jag bra på

Ja vad är jag bra på? Åh varför gör jag detta, hatar sådana här frågor xd

Nej nu kom jag på en sak faktiskt - jag är bra på att vara kompis med hästarna! Skratta inte, jag är faktiskt grym på att bli vän med alla hästar jag träffar, oavsett om det bara är några få gånger eller varje dag så kommer jag alltid överens med alla hästar! Okej det finns ETT undantag men den hästen tål jag bara inte för hon är inte helt normal i skallen alltså(!!!).
Men jag tror faktiskt att alla hästarna i stallet ser mig som den där snälla och mysiga tjejen. För jag har så lätt för att läsa av hästar och visa respekt. Jag tvekar aldrig att säga ifrån, verkligen inte. Men direkt efter har jag förmågan att bli lugn och kompis med hästen igen vilket jag märkt uppskattas. Hästar vill ha en ordentlig tillsägelse liksom för att få klart för sig att det räcker men sen kan man gärna vara kompisar igen, dom gillar inte riktigt när man går runt och fortsätter småsura. Jag är riktigt bra vän med alla hästarna nu och dom är alltid trevliga :) Lilleman tex. kan bitas om det vill sig så illa. Han står gärna och bråkar med en och nafsar och håller på, det har han slutat med för mig nu och jag kan utan problem sätta på täcke utan att han gör någonting. Jag kan mysa och pilla på hans mule utan att han drar igång sina hyffs, vi har hittat den där respekten och kompisskapet för varandra, även om vi inte är tajta på nått sätt. För jag handskas ju aldrig med honom annars, endast vid ut och insläpp.

Frippe har som sadeltrång fast med täcken tror jag, han blev alltid jätte sur när man la på det extra täcket på morgonen och kunde nafsa i luften (inte mot en) av irritation. I sådana lägen vill jag inte göra det jobbigare för hästen och säga ifrån, jag håller i stället humöret på topp och klappar honom alltid så fort han är duktig, och lägger alltid på täcket föriktigare än normalt av respekt för att han faktiskt inte gillar täcken. Han tycker det är jobbigt och jag vill visa honom den respekten. Nu mera går det bra att lägga på täcket, han vet att jag ger beröm efteråt och surar knappt alls längre.

Och Cadance har tyligen många gånger vänt rumpan till i boxen vid utsläpp och vill inte komma fram. Oavsett om folk lockar. Det har aldrig hänt för mig, hon kommer alltid fram och sänker ned huvudet så att jag når att sätta på grimman (hon är en STOR häst!) och låter mig alltid lägga på täcket även om jag får kämpa ett tag x) Alltid väldigt snäll och tålmådig så jag blev väldigt förvånad när jag hörde detta från de andra att hon ibland vänder rumpan mot!? Trodde det var ett skämt först, för hon är ju den mest sällskapssjuka på morgonen!

Jag tycker alltså att jag är bra på att komma överens och bli "kompis" med nästan alla hästar jag träffar :)


Å herregud haha!

Älskar att jag helt glömt av att blogga den senaste tiden.. Mitt liv har varit lite kaos men hoppas det blir bättre snart. Skriver mer imorgon för nu måste jag verkligen sova haha. Är helt stört trött haha.


Vill att det ska bli imorgon nu!

Sitter här och mummsar Geisha och väntar på att det ska bli läggdags typ..!? Haha men jag vill att det ska bli nästa dag nu så att jag får rida lektion ju :( Jag längtar verkligen och det är inte ens privatlektion utan i en av ridskolans grupper, vilket inte är överdrivet kul egentligen. Men nu har jag inte ridit lektion sedan tidigt i våras (om man inte räknar ridlägret) så jag är fett pepp på det :D

Även om det säkert kommer gå ap dåligt. En bra grupp, de flesta (tror jag) ligger över min nivå och både jag och Sheela är helt otränade så vi kommer dö rätt så bra tror jag ;) Har en känsla av att vi kommer ta en del tjuv pauser! + att det skulle vara mycket galopparbete!
Men jag har sparat på hennes energi nu så hoppas att hon är lite hyper imorn, fast inte för mycket för hon får inte göra av med energin på en gång! Vilade ju i måndags, skritt + trav arbete igår och vilade idag.




Sheela presentation

Namn: Sheela
Kön: Sto
Ålder: 19år
Mankhöjd: 138cm
Färg: Fux

Sheela har under sina yngre dar tävlat i hoppning upp till medelsvår och upp till LA dressyr. Hon är en pigg och levnadsglad ponny som uppskattar människor. När man står och ryktar henne på halsen brukar hon trycka huvudet mot en och vill bli kliad i pannan :)
Elin som har en storhäst i samma stall som mig äger henne och tävlade henne förr. När hon blev för gammal för att tävla Sheela lånade hon ut henne och tyvär hoppade den tjejen sönder henne så hon är triangelmärkt för bägge frambenen. Sheela tålde helt enkelt inte att tävla varje helg och hoppa högt nästan alla dagar i veckan (men vilken häst gör det!?) så hennes framben tog stryk. 
Nu det sista innan hon kom till mig så var hon utlånad till en tjej som red henne någon gång i veckan bara och mycket vila mellan. På grund av triangelmärkta framben, hennes ålder och att hon inte jobbat på ett bra tag så rider jag henne väldigt försiktigt. Hon ska tåla en del fortfarande och hon har hoppat med tidigare tjejen som lånade henne och det har hon klarat av bra.

Men eftersom att jag börjar rida henne på ett helt annorlunda sätt, kräver att hon ska arbeta så tar jag det väldigt försiktigt. Det händer ju nu i början att hon blir hängig i formen och lägger lite för mycket vikt på frambenen. Hon har inte varit halt på flera år men man kan ju ändå aldrig veta!
Men annars är hon väldigt pigg fortfarande och tar vissa galoppfattningar på mindre än en sekund haha!

Jag trodde aldrig att jag skulle vilja ha kvar henne pga hennes ålder och att hon är triangelmärkt. 
Men jag tycker hon är rolig att rida, trivs med henne väldigt bra och det väger upp så sjukt mycket! När jag träffar en häst som jag verkligen gillar så märks det så tydligt. Helt plötsligt så spelar det inte längre någon roll om jag kan träna hoppning eller inte, jag tycker det är lika roligt att träna på den nivå som hästen klarar av även om det så bara är små kryss. Även fast hon är stelare än stelast och försöker köra sitt eget race hela tiden så sitter man bara där med världens leénde ist för att bli irriterad! Det är underbart att känna så. 
Jag har ännu inte bestämt helt och hållet hur jag ska göra, det är svårt för den andra ponnyn jag provat är så himla fin och rolig den med....
Jag har till november månad ut på mig innan jag ska bestämma hur jag vill göra!


Nu vet ni lite mer om vad det är för ponny jag rider just nu i alla fall :)


3. Det här behöver jag träna mer på

Svårt fast ändå inte...man behöver väl träna på allt egentligen!? Grejen är att samtidigt som jag vill bli bättre hela tiden när det gäller ridningen så har jag ändå det sista året/åren varit helt kravlös på mig själv. Jag tycker det är jätte bra, var sjukt länge sen jag var besviken efter ett ridpass, för kom igen, big deal egentligen!?
Det var ett tag där som jag var i värsta svackan, ni vet man är kass på ALLT och det går bara skit HELA tiden. Men sen bara lyckades jag lägga ned alla krav på mig själv och red för att det var kul i stället. Jag lyckades få in i hjärnan att det inte spelar så stor roll om hästen inte gör som man vill den dagen, det spelar ingen roll om man själv rider helt cp. Ryck på axlarna och gå vidare. 

Men en sak som jag har svårt för och behöver jobba med är väl galoppen, då menar jag på alla hästar. Jag har så himla svårt för att komma åt hästen i galoppen. Jag har ingen aning om varför, men det har blivit bättre sedan jag började konsentrera mig på mig själv. Jag lägger fokus på min sits och hur jag använder mina hjälper sen får hästen gå som den går. Så jag skulle behöva träna på mer galopparbete, är sjukt dålig på det faktiskt och det är väl därför det alltid går sämt just i galoppen. Ganksa logiskt? :P
Sen kan ju sitsen alltid behöva tränas på, speciellt räta upp mina axlar!

Annars vet jag inte...jag vill bli bättre i ridningen men är samtidigt nöjd där jag är. Jag blir inte besviken om jag inte får den perfekta sitsen, eller om jag aldrig lär mig att rida en häst ordentligt i galoppen. För det är kul som det är nu också :)


Gosig mule



2. När och varför jag började rida

När jag var nio år följde jag med min faster en gång när hon skulle rida lektion på Skövde ryttarförening. Jag hade knappt något intresse för hästar då men gillade djur i allmänhet.
Då red hon i storhäst grupp i lilla lilla ridhuset haha! Det är alltså mini och det är helt sjukt att en storhäst grupp fick plats där inne! 
Min fasters plan var i alla fall att få mig hästintresserad och att börja rida. Hon lyckades väl kan man ju säga ;) Samma dag skrev vi upp mig på kö för nybörjar grupp. Det dröjde dock nästan ett halvår innan dom hörde av sig och sa att det skulle börja en ny grupp och jag stod med om jag fortfarande ville börja rida.

Min första ridlärare var Karin Möller och det är jag väldigt tacksam för. Mitt intresse var väldigt svagt fortfarande och jag tror faktiskt att första ridläraren avgör väldigt mycket huruvida man fortsätter att rida eller ej. Dom ger ju en ett första intryck av hur ridningen är och går till lixom. I alla fall om man inte har föräldrar som själva är intresserade och som mer tyckte det var en pina att åka med mig till ridningen ;)

Mitt riktiga hästintresse, när jag blev den här hästnörden jag är idag började nog inte fören efter ca två år då Tova och Jonna började tvinga med mig till stallet även på helgerna. Man började ju då umgås på ett helt annat sätt med både hästar och kompisar i stallet, man började smått inse att hästar är mer än bara djur man rider på.
Sen kom ju Flip Flop också, min livs första favorit häst som jag älskar mest av allt än idag! Då var jag helt fast, var i stallet näst intill varje dag, hennes vattenkopp var ju tvungen att vara ren varje dag, hennes fönster till spiltan skulle ju göras ren från flugor och spiltväggarna skulle skrubbas. Hennes saker skulle putsas varje dag.
Herregud...att man orkade x) Åkte till och med dit på julafton och gav henne julklappar och hängde upp en mistel i hennes spilta så jag fick pussa på henne hur mycket jag ville ;)

Så Karin som gjorde lektionerna roliga, mina kompisar och min första kärlek till en liten ponny fick mig till att bli den hästnörd jag är idag :)


Jag är med i en bloggtävling!

Inlägget om tävlingen hittar du HÄR!




Gekås Ullared

Jag är så himla pepp på att åka till Ullared nu! Har aldrig varit där faktiskt men vill shoppa massa från hästavdelningen, man har ju hört att det finns en del att fynda ändå :)
Jag och Alexandra skulle åkt dit kommande helg eller nästa, men hon kunde nog inte! Vilket nog är bra för jag är nästan pank just nu så måste ändå vänta på nästa löning! Fast det är ju inte så långt kvar till det ;) Vill ju inte ta utav mina sparpengar!

Har tänkt ut lite saker som jag ska kolla efter:
- Sadelpadd
- Boots
- Damasker/dressyrskydd (vilket jag hittar)
- Ridbyxor
- Pikéer + ridtröjor
- Stalljacka
- Ev. ett träns som jag såg på en blogg! Super fint var det så måste kolla om det finns kvar!
- Schabrak!!!
- Ridstrumpor
- Stigläder
- Pannband
- Grimmor
- Vinterridhandskar

Köper kanske inte allt, beror på vad man hittar och vad totalsumman går upp i men ska kolla efter dessa saker i alla fall! Någon som varit där nyligen och har tips på snygga saker ni hittade? :)


Hjälp mig!!!

Nu vet jag precis vilken väst jag ska köpa! Ser ut som att den har ganska bra passform, dragkedja för fickorna och avtagbar luva! Precis som jag vill ha det (Y)
MEN jag kan dock inte bestämma mig för vilken färg jag ska välja...brun eller marinblått! Jag tycker nog den bruna är lite snyggare men jag älskar marinblått. Sen försöker jag tänka vilken som kan matcha bäst till mina saker som schabrak och ridbyxor...jag har ju inte så mycket grejjer så där är det nog ändå sak samma! 
Den bruna överväger nog liiite ändå, men den finns bara i S som minst och jag tror att jag behöver XS vilket den marinblåa finns i! Dumt när man inte kan prova, fast blir det fel storlek får man väl skicka tillbaka och byta.
Åh, dagens störtsa i-landsproblem haha! Ni måste hjälpa mig, kommentera vilken färg ni hade valt :)




1. En bild på favorithästen

Ibland på vardagarna så blir det så himla svårt med uppdatering, så jag tänkte att jag ska följa en lista så blir det i alla fall ett inlägg varje dag under dagen. Man kommer ju hem så sent efter jobbet, hinner bara äta för att sedan dra till stallet. När man kommer hem är man inte den piggaste i världen precis och man har noll ideér.
För hur kul är det för er att läsa om ridpasset varje dag? Jag brukar tycka det blir rätt trist iaf :P

Vi börjar med nummer 1 idag som är en bild på favorithästen :)
Älskade Flip Flop





Första fotouppgiften

Vi skulle fota till en dikt och jag fick en av Cornelius Vreeswijk som löd:

Elisabeth, varför är dina ögon våta?
En vacker flicka bör mycket sällan gråta.
För det gör ögat skumt. Din vackra hand blir kall
var gång du gråta skall. Och det är dumt.

Släpp ned ditt långa hår och låt din sorg bortfara.
Den kärlek som man får kan mycket sällan vara.
För det är kärleks lott. Den kommer och den far.
Men hjärtat har man kvar. Och det är gott.

Elisabeth, sov sött och dröm om sånt som varar.
Din mamma verkar trött och sur. Och led på karlar.
Men se, det är på tok. Din pappa han försvann.
Snart hittar hon nån ann om hon är klok.


Vad tror ni? Jag tycker att bilden i sig blev bra men om den passar till temat är en annan sak.. Passar bäst till det i mitten av texten som jag gjort i tjock stil.


Tickande bomb

I fredags så vilade Topia så igår kändes det inte som en bra idé att rida ut på henne och få ur henne lite energi. Jag överskattade dock min häst lite när jag trodde att energin skulle ta slut eller åtminstone minska.
När hon är riktigt pigg så har hon vääldigt lätt för att lätta fram vid minsta lilla. Det är inte så hon stegrar högt men hon har väldigt lätt för att resa sej lite smått. Samtidigt så kan hon tvärnita och kasta sej om eller helt enkelt gå fram helt lugnt. Det är med andra ord väldigt växlande och det gör det väldigt svårt att rida vettigt eftersom jag måste vara beredd på ALLT.
Vi började trava på en grusväg och jag fick nästan direkt börja göra halter för att få henne med mej. När vi sedan kom upp på ett ställe där vägen är typ 20-30 m bred så började jag göra serpentiner fram och tillbaka för att få henne lydig.
Vi red till en liten stig i skogen där det är små hinder uppbyggda. Topia har varit där ett antal gånger så hon visste direkt vad som var på G och började studsa runt direkt. När jag red upp mot hindrena första gången skrittade jag först och gav henne sen klartecken att börja studsa/galoppera. Hon började studsa med småsmå steg och allt eftersom lät jag henne länga stegen. När hon var över första hindret (det är tre på rad) så exploderade hon och tog de två sista sprången i bara farten. Efteråt så laddade hon och bockade tills jag fick stopp. Som tur var så stannade hon efter bara ett 20-tal meter så det var ingen fara. Samtidigt som det är lite jobbigt att hon är så explosiv ibland så är det även lite roligt för man känner glädjen i hela henne vilket jag inte kan neka henne.
Sedan red vi ner och red dressyr i ett av grustagen. Det är jättestort och bra där med bra underlag. Red en del lösgörande för hon var lite stel och försökte slingra sej undan. Krävdes all min koncentration för att hålla alla delar på henne men när det väl gick, wow säger jag bara! Allt bara klaffade och istället för att köra upp huvudet i luften så fort jag gör en förhållning så böjde hon sej bara lite extra och jobbade på ännu bättre. Dreamfeeling jao!



Sheelas veckoplanering

Såhär tänker jag just nu men det händer ju alltid att man får ändra om lite! Jag hoppas kunna vara med på lektionen på tors då jag är så himla sugen på att träna! Behöver lite tips från Karin också hur jag ska jobba vidare :)
Under hennes vilodagar blir det antagligen promenader, tycker inte om att bara låta hästen stå i boxen under hela kvällen utan att få komma ut och göra nått mer innan dagen är slut.

Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Vila
Torsdag: Lektion - Dressyr
Fredag: Longering
Lördag: Markarbete
Söndag: Vila


Dagens aktivitet

Mysig skrittrunda på terrängen :)




Åh, hoppas hoppas att jag hinner få mitt nya schabrak innan lektionen på tors! Alla schabrak jag har nu behöver egentligen tvättas men har inte orkat det än x) Vill helst inte träna med skitigt schabrak så det bara måste hinna komma innan (a)


Färger på en fux!?

Jag behöver lite tips känner jag! Vilka färger tycker ni är fina på en fux? :) 
Tycker det är en ganska svår färg att matcha ihop med...jag vet ju att många tycker att rött och orange är fy skam på en fux men jag skulle faktiskt kunna tänka mig att ha det, i alla fall röd om det är rätt sort röd! :P

Men annars är det väl blått, grönt, brunt...ja vad mer!? Ge mig lite tips på färger, schabrak och annan utrustning ni tycker passar till fuxar :D




Woops!

Upptäckte nu att det inte går att kommentera bloggen! Ska göra mitt bästa för att lösa det!
Det funkade igår på datan men då kollade jag den bara med med webbläsare så ska titta på den igenom alla för att jämföra. Håll ut!



Puuuuh

Har suttit med denna dumma designen i typ 1 år nu känns det som. Det börjar bli bra men en del saker ska fortfarande fixas. Ska försöka ta tag i det imon bitti! Förresten, från och med nu så kommer jag och Martina inte längre skriva våra namn i rubrikerna utan det står under rubriken vems inlägg det är. Så ni har koll på det.

Vill egentligen inte ursäkta för att jag varit så off de senaste dagarna eftersom det faktiskt är för att jag har pluggat järnet typ haha men jag gör det iallafall. Förlåt, jag ska bättra mej!


Nej nu vill jag verkligen bara sova, klockan är halv 5 haha.. Woops.



Imon kommer följande iallafall
* Designen färdig (om det inte är något jag inte kan)
* Om dagens ridpass
* Film från tävling och hoppträning
* Bilden från min första fotouppgift i skolan

Wait and seeeee!


Martina - En Tussi

Haha dör lite åt denna bilden :')


Bilderna är tagna med mitt fisheye objektiv :)


Martina - Lektion, klippning och stirrig ponni

Pratade med Karin idag och jag ska rida lektion på torsdag wiie :D
Red ett lite hårdare pass på Sheela idag för att förbereda och känna på henne inför lektionen. Men hon blev faktiskt inte så trött och inte speciellt svettig heller så det går nog bra.

Att Ellen ska klippa Sheela åt mig på måndag tajmar ju in det hela bra också :) Då slipper hon i alla fall springa med sin tjocka björnpäls. Ska dock göra en ful filtklippning eller vad det heter. Hon jobbar inte så hårt så helklippning behövs inte. Viktigast är att pälsen kommer bort vid sadelgjorden och virveln för där blir hon svettig bara man skrittar nästan!

Tänker inte skriva så mycket mer om passet idag mer än att hon blev helt uppspelt när hästar kom in och ut ur ridhuset var femte minut. Helt stirrig blev hon x)
Såklart blev hon då också "rädd" när en person som satt i ena hörnet rörde på sig och flög iväg från 0 till 100 med rumpan studsandes efter sig haha! Ja jösses, dessa knäppa hästar ;)


Upptäckte också att hon fått på sig fleecetäcket ist för regntäcket idag och såklart hade hon rullat sig i lera! Trodde alla kunde se skillnad på vad som är ett fleecetäcke och vad som är ett regntäcke. Blev dock inte förvånad när jag såg vem som hade morgonen....men jag antar att jag får skylla mig själv när jag har två blåa täcken...för det blir ju så svårt då -.-
Nu har jag i alla fall tagit bort fleecetäcket eftersom jag knappt använder det så får jag se till när hon är klippt sen att ha två olika färger på täckena =)


Martina - Svar på kommentar

Postat av: Sandra

Hur hög är hon? Ser ut som en liten ponny



Svar: Hon är ca 138 i manken, så ja! Hon är ganska liten, eller lagom tycker jag hihi :D Tänkte jag ska göra en liten presentation om Sheela så ni får veta lite mer om henne! Har ju inte berättat så mycket :)


Martina - Fina ponnyn!

Red bara ett halvtimmas pass idag. Tränade mycket skritt i början då det känns som att det är där det ger mest resultat, dessutom blir hon så pigg när man travat så då gör hon verkligen allt för att slippa skrittarbete och få trava ist ;) Och sånt där får man jobba vidare med senare.
Hon gick så himla bra i traven idag (bra för att vara henne). Hennes form är ju väldigt lång och låg, överdrivet men hon börjar verkligen runda till sig i formen mer och mer. Hon försökte heller inte bryta av när jag satt och berömde henne massa med rösten hela tiden, då fick hon ork att kämpa vidare och var så himla duktig! 

Trots att jag är så försiktig och att jag säkert skulle kunna gå på mycket hårdare än vad jag gör nu för att få bättre resultat så blir det bara bättre och bättre för varje ridpass :) Jag ska ta och prova IR-terapi också som jag fick tips om! Så om du läser detta Hanna så får du gärna skriva vem som behandlade Rickie. Om du tyckte han/hon var bra så är det ju värt att ta hjälp av samma person :)

Jag måste verkligen skaffa mig en digital kamera eller nått...systemen orkar jag inte ha med mig jämt och mobilkameran är så himla dålig!



Julia - Mitt huvud står stilla

Känns som att två tegelstenar har slagsmål i mitt huvud nu, och det är inte så skönt faktiskt. Vill helst gå och lägga mej nu haha.
Ni har inga idéer om vad jag ska blogga om, vad ni vill läsa? Leave a comment eller nått haha


Imorgon ska jag förövrigt fota till min första fotouppgift i skolan! Temat är olycklig kärlek och en släng av självmordförsök. Har suttit på internet och sökt runt efter inspiration hur jag ska fota och hr en ganska klar bild i huvudet nu :D
Lillasyster ska sitta modell för mej på tågrälsen med lite tårar i ögonen. Funderar på att vänta in så att man kan få med ett tåg i bakrunden. Självklart så låter jag inte lillasyster sitta på spåret då utan redigerar ihop det :D Får se hur jag gör, roligt ska det bli iallafall :D

I brist på annat får ni lite av sånt som jag älskar. Svenska texter, vackra bilder och fin redigering.



Martina - Internett shopping


Hihi nu har jag köpt mig ett schabrak :) Jag älskar att kolla efter schabrak, gör det i princip varje dag! Men beställer sällan något. Men nu var det lite extra rabatt på detta och jag är verkligen i behov av fler.
Tänker dock inte säga vilket jag beställt, får ni se bilder på sedan när Sheela har det under sadeln :)


Martina - FEI´s nya förslag!


Ni kanske har hört om FEI´s nya förslag? Tidigare har man blivit diskad om man tävlat en häst som blöder, från mun, sporrar, piskrapp etc. Deras nya förslag är att det ska bli tillåtet och jag kan inte för mitt liv förstå varför? För även om hästen blöder utan att det är slag eller våld inblandat, utan den kanske bara har bitit sig i läppen så ska det ändå inte vara tillåtet. Ett litet skrubbsår kan ju göra ondare än ett skärsår. Här måste vi människor ta hand om våra djur och ha vett nog till att inte tävla om hästen så bara bitit sig lite. För det kan göra ont det med!
Hästar är inga tävlingsmaskiner!

Som tur är finns en namninsamling mot detta, jag har skrivit på! Tänker du göra det?
http://no-fei.com/ (scrolla ned en liten bit för att fylla i namn, e-mail och land)



Julia - NEOGLBLEKSDGN

Yes. Så känner jag nu när jag märkte att minneskortläsaren på datorn inte funkade. FML OSV.
Har ju två filmer och 1000 bilder att redigera så får jag inte ens in dom i datan, det är såå illa!
Så nu får jag för att roa mej fixa mer på designen på bloggen, har tittar runt en del idag och fått MASSOR av inspiration hihi :D
Jag får bara se om jag klarar av att göra att för jag är rätt kass på det, annars kanske Martina kan mera hihi :D
Förövrigt så var det Anna som red Topia idag och jag tror att det hade gått bra. Hon blev riden i paddocken vilket betyder att jag behöver rida ut på henne imon, jag klagar inte hihi! :D


Julia - I always fall for your type

Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mej nu.


Martina - Dagennnn

Åh blogg.se brukar aldrig krångla för mig men idag kunde jag inte ladda upp bilder :( Fu!

Jaja, Sheela var iaf massa pigg idag :D Testade mig en gång och stack iväg i världens galopp mot utgången. Vet att hon testat lilla tjejen så flera gånger som hade henne innan. Men hon kom inte så långt innan jag styrt in henne på en liten volt, syyynd Sheela ;)
Hon är verkligen rolig att rida trots att hon är så jäkla stel i hela kroppen. Men nu börjar hon ge efter mer och mer i nacken när baken börjar komma in under! Dock är hon så stel fortfarande att så fort man försöker böja henne i sidan samtidigt så orkar hon inte och faller ur...eller om jag kommer åt henne riktigt bra så det känns sådär himelskt bra då bara tvärstannar hon! Drev som en idiot idag just i dom lägena men ändå stoppar hon upp och jag vet faktiskt inte vad det beror på. Kan vara att hon tycker att det är så fruktansvärt jobbigt (troligaste skälet, eller snarare vanligaste skälet kanske) eller så får hon faktiskt ont i de lägena som hon får jobba ordentligt!? Alltså jag vet inte längre riktigt, hon är ju så stel och har inte jobbat på år och dar, dessutom 19 år så kroppen har ju typ stelnat fast i sitt vanliga läge med sänkt rygg och huvudet högt. Eller så är det bara mitt nojjiga jag som tänker så ;) Hon ska i vilket fall veterinär besiktigas snart så då får jag höra vad veterinären säger :)

Fuzzi tyckte jag skötte sig bra idag. Dock blev jag så ostabil att det störde henne men hon försökte i alla fall så gott det gick haha! Sadeln hon har är ju värsta skön men ändå känns det som att man inte får något stöd vid knäna så mina ben for hit och dit :/ 
Men det är så roligt att rida henne ändå för hon har gjort nya framsteg för varje gång man rider henne :)




Julia - Banan!

Dagens bana! :D

Har lärt pappa filma med systemkameran så förhoppningsvis så blir det en film med! :D



Julia - Lycka, happiness, love osv



Julia - Matteprov

Idag ska jag plugga ikapp 2 månader i matten inför provet imon. Ett VG vore ett misslyckande så jag lär plugga all night long. Därför blir det liten bloggpaus idag.

Har supermycket i skolan nu så ärligt talat vet jag inte om jag kommer kunna blogga så mycket tills jag är ikapp i alla ämnen vilket lär ta minst 2 veckor men jag får göra mitt bästa!

Hoppas och antar att ni förstår att skolan kommer före bloggen! Kramisar på er!!



Martina - Stor Diss



Hööks leveranstider är riktigt dåliga...borde inte alla företag sträva efter att ha kortast möjliga leveranstid?
På deras hemsida står det att sakerna ska packas och skickas inom tre dagar - under högsäsong upp till fem dagar. Ska det verkligen behöva ta så lång tid att skicka iväg en beställning? Borde skickas iväg redan nästa dag! Det är ändå ett stort företag som man kan tycka borde klara det.

Detta gör att jag inte gärna beställer saker från deras hemsida, det är inte pga av att dom har kopior eller sämre kvalité för det bryr jag mig inte om. Men just det att det ska behöva ta så jäkla lång tid!!!
Gjorde en beställning i måndags förra veckan och har inte fått min beställning ännu, kan ju tycka att det skulle kommit före helgen. 
Gjorde ett paketsök och paketet sorterades i Jönköping kl 04:10, alltså borde det komma fram till Skövde idag.
Då har jag väntat i "bara" åtta dagar...Grattis Hööks!


Julia - I min hand har jag nu....

MAC BOOK PRO 13!!!!!! :DDDDDD



Julia -Lång dag!

Denna dagen har varit minst sagt lång! Det var ju min första dag på nya-gamla skolan idag och det kändes skönt att vara tillbaka och bli mött av alla gamla kompisar som jag inte träffat sen i början av juni när sommarlovet började!

Jag har kommit på alla kurser som redan har varit igång i 2 månader så nu ska jag plugga ikapp två månader i minst 9 ämnen (vad jag kommer på bu iallafall).. Har första lektionen i matte B på onsdag och då ska dom även ha prov... Övervägde först att säga att jag inte visste det eftersom jag är ny och det skulle hon ju inte kunna säga någonting om men sen tänkte jag att det nog skulle ge ett bra första intryck om jag sa att jag ville göra provet och sen sätter ett MVG på det typ. Så där får jag plugga en del haha!

Topia hade ju sin vila idag men jag var borta i stallet och pussade på henne, spolade av ben, mockade osv. Hon är så söt för hon vill alltid stå i boxen med öppen dörr. Är den helt stängd står hon ibland och puttar på den och är den har jag bara puttat igen den (utan att det stängt sej med "låset") så puttar hon upp den direkt. Sen står hon där, någon steg ut i stallgången och följer mej med blicken. Varje gång jag går förbi eller tittar på henne så spetsar hon öronen och tittar nyfiket på mej. Hon är så söt att jag smälter lite ibland haha!

Och förlåt för att filmen inte kommit upp än men jag har verkligen inte hunnit, jag sätter ihop den snabbt på nya datan imon när jag fått den, det går på 5 min då. Fast imon slutar jag 16.40 och är inte hemma förrän 17.30 såå det blir sent endå haha! Jag ska ju iallafall inte ta hand om Topia imon eftersom Anna för första gången ska göra det själv!



Martina - Veckoplanering

Denna veckan blir det inte bara en häst utan två hästar att rida vissa dagar :)

Måndag
Sheela - Vila

Tisdag
Sheela - Vila, var tänkt dressyr alt. bommövning i paddocken men ska ut och äta på eftermiddagen/kvällen. Hon är ju van vid att ibland få vila fyra dagar i rad så jag behöver nog inte känna allt för stor skuld som tur är!

Onsdag
Sheela - kör dressyr och bommövningar den här dagen ist
Fuzzi - Myspromenad eller dressyr, beror på vad jag orkar och hinner med!

Torsdag
Sheela - Vila, visning på jobbet så jobbar till nio på kvällen! :/

Fredag
Sheela - Dressyr
Fuzzi - Dressyr

Lördag
Sheela - Skritta ut alt. rida lite på volsters fält
Fuzzi - Samma med henne, eller rida över lite bommar på banan

Förr har jag inte velat göra sådana här veckoplaneringar utan har hellre tyckt det varit bättre att göra det man känner för just den dagen. Men faktiskt så blir man mycket mer motiverad om man har en planering att utgå från.
Hur brukar ni göra? Planera eller oplanerat? :)


Jag och Fuzzi i sommras :)


Julia - Tävlingen!

Ingen drömtävlingsdag idag men det gick absolut inte dåligt heller. Fick jättemycket beröm för båda ritterna men jag tyckte att hon var stark och i andra klassen ganska nonchalant.

1m - 0 fel
Hon var inte helt med mej men lyssnade endå och tog mina halvhalter. Ibland sprang hon förbi distanserna ibland, jag lägger henne helt rätt men de sista 3-4 galoppsprången länger hon galoppen så att man kommer nära endå. Eftersom hon inte alltid gör det är det väldigt svårt att förebygga det vilket är lite jobbigt ibland. Menmen, det var inga katastrofer och jag är endå nöjd. Det dåliga jag nämnt ovan är småsaker och Topia är ung. Borde inte bry mej över det!
Är vädigt nöjd över min egen ridning iallafall, längesen jag red så bra! Hade stilla och bra händer och när jag tog i henne så höll jag händerna lugna och låga. Jag brukar lätt höja händerna och rycka till som "sista sekunden hjälp".

110 - 4 fel
Dom hade ändrat så att jag inte var inne på framhoppningen samtidigt som Maria (min tränare) och det gick verkligen jättedåligt! Det kändes helt kaos och vi fick inte ett enda bra språng. Efter typ 5-6 språng gick jag ut endå för det skulle inte bli bättre endå. Vill inte hoppa henne helt slut på framhoppningen. När jag skulle gå in på banan ville Topia inte gå in (så gör hon alltid haha) så Josefin som tränar hoppning i min grupp hjälpte mej in. När jag sa att Topia gått åt helvete inne på framhoppningen och hon såg hur nervös jag var (blir alltid det när det gått dåligt på framhoppningen haha) så pratade hon lugnt med mej och gick igenom banan och peppade mej. Det är otroligt hur lugn jag blir lätt om någon pratar så med mej, det enda som hjälper!
Inne på banan var hon lite ur fokus och var lite stark vilket hon var på framridningen och framhoppningen också. Mot tvåan fick jag lite problem med att se avståndet så vi kom väldigt in i botten. Mot trean som låg på 7 galoppsprång senare så valde jag att ta ett ett extra galoppsprång vilket blev lite trångt med storgalopperade Topia så var hon inte tillräckligt kvick i frambenen och petade frambommen. Jag fick dock väldigt mycket beröm för att jag tog tillbaka henne och bara väntade där istället för att galoppera på vilket känns bra. I övrigt så flöt det på till 7an som var kombinationen. Hon kom bra in men räckte av någon anledning inte fram ordentligt till B-hindret som var en maxad oxer (såklart) så hon tog i för kung och fosterland så jag flög nästan av haha!

Filmen kommer imon eftermiddag tror jag, får se hur snabbt youtube arbetar!
Är det bara jag som tycker att räcket i kombinationen ser sjuuukt högt ut haha? Som tur var så sänkte dom det nått hål sen ahha!


All I need, all I want.
You are everything ♥



Martina - Lillasyster har ridit idag!

Idag hade Sheela vila, eller det var tänkt att lilla syster (åtta år) skulle få skritta några varv barbacka i paddocken men det blev promenad ist! 
Haha, Emma har bara suttit på en häst ett fåtal gånger förut och sist var jätte länge sen så hon tyckte det var jätte läskigt att sitta barbacka. Vi gick bara några steg sen ville hon hoppa av x) 
Men hon tycker det är roligt ändå så nästa helg ska hon få rida med sadel och trava lite också :)

Emma är faktiskt riktigt hjälpsam att ha med, hjälpte till och mockade (även fast hon rynkade på näsan) gjorde maten och ryktade Sheela :) 
Innan vi åkte hem kollade vi på en lektion i stora när dom hoppade. Så himla roligt att Emma också börjar tycka om hästar mer och mer! Mamma kom ju hem med två par ridbyxor åt henne också för någon vecka sedan och lyckan var ju total idag när hon fick använda ett par för första gången :D

Hade tänkt att fota när hon satt på Sheela men hade bara långobjektivet på och Emma ville inte att jag skulle gå så långt bort så det blev tyvärr inga bilder!
Men ni kanske överlever? ;)

Edit: Lite kul också att min hjälm passade henne perfekt!? Liiitet huvud jag har haha (a)


Julia - Hickstead

Sitter lite chockad här i soffan nu! Jag såg förut på Facebook att några hade skrivit "Rip Hickstead" och så såg jag att tidningen ridsport skrivit "Hickstead dog inne på banan". Jag tänkte dock inte så mycket på det förrän jag kom hem och mamma tittade på hästhoppning på tvn.
Jag kom precis när dom sa att det var Hicksteads tur att hoppa å bah: "MEN SHIT, han kommer att dö när han hoppar!!!!!!!"
Mamma trodde mej inte först och när dom hoppat hela banan så blev jag helt förvirrad. Men när dom skulle skritta ut från banan så vek sej bara benen under hästen och han låg och sparkade och kommentatorerna bah: HAN DÖR, hästen dör!!!

Usch, det såg så himla hemskt ut...
 


Rest in peace Hickstead ♥



Julia - Första klassen:



Julia - Humör på topp såklart

Humöret är på topp idag! Gick och la mej klockan 8 igår och vaknade upp pigg och utvilad, mycket skönt.
Jag var uppe vid 6 för att mata hästarna, putsa, packa och fixa med Topia. Jag började knoppa henne men tog ut allt efter en stund när jag märkte att jag inte var nöjd med dom haha! Fick även tvättat av benen och smörjat in alla sår osv. Hon har nyligen blivit sparkad på ena bakbenet och har ett litet sår där samt är lite varm och tjock precis runt det området men jag tror inte att det ska störa henne. Hon kändes fin igår iallafall.

Efter att jag fixat allt i stallet åkte vi till tävlingen för att gå banan. Vi lämnade Topia hemma för det var så mycket som 66 starter + prisutdelning innan det var våran tur. Banan verkade bra, det är en bra Topiabana!

Vi är påväg dit igen nu, denna gången med Topia rullandes där bak. Vi båda är taggade till tusen så detta ska bog gå vägen, håll tummarna för oss! :D



Martina - Sheela

Okej, jag tänkte att det kanske kunde vara dags att skriva lite om Sheela nu när det var tredje gången idag som jag red henne hehe :P
Jag måste säga att jag tycker hon är ganska rolig att rida. Igår i en galoppfattning så sköt hon under med baken och tryckte ifrån ordentligt haha, nästan som en rivstart ;)
Hon har inte gått i form på år och dar känns, stel i hela kroppen och det blir ju inte bättre av att hon börjar bli till åren. Hon tycker att det är sååååå jobbigt att behöva arbeta och försöker både springa ifrån och sakta av heeela tiden. Det har ändå blivit små bättringar under dessa pass men jag vågar inte pressa henne för mycket. Är orolig för att hon blir extra känslig och inte håller nu när man bara byter ridsätt och helt plötsligt kräver att hon ska börja arbeta med kroppen när hon tidigare bara behövt springa på. Hon är ju triangerlmärkt för bägge frambenen då en tjej hoppade sönder henne för några år sedan :( Så vi går ganska sakta fram, i fall att!

Jag har henne bara på prov än så länge så jag får se. Hon är rolig att rida och har en härlig attityd men sen finns det ju en annan ponny jag provridit som kaaaanske väger upp lite mer :P

Lånad bild från hennes ägare :)



Julia - Har gästbloggat

Idag har jag gästvideobloggat lite på min kompis blogg, checka in hihi!!

http://showjumpers.blogg.se/2011/november/videobloggarn-julia.html?_tmp=655f82b320b598319e8b700303e997c969dc0c04



Julia - Lite trött hehe

Idag mina vänner känner jag mej mer död än levande. Stressade och hade mej hela eftermiddagen igår och sen bar det av till stan för att bowla med lite kompisar. Senare drog vi hem till en och det slutade med att alla sov där. Eller ja, om man nu kan kalla "ligga och prata, titta på film och stirra i en vägg hela natten" för att sova haha!
Jag brukar inte ha sånna extrema problem med att sova borta men igår var det hemskt haha! Jag sov verkligen ingenting och efter att idag ha ridit ett ordentligt ridpass (mer om det sen) och sen varit på kalas för mormor hela kvällen är jag nu heeeelt slut! Har inte fixat iordning Topia eller packat/putsat någonting inför imorgon men det får bli på morgonen imon, såfort jag kommer hem väntar sängen haha!

Därför blev/blir uppdateringen från min sida lite tunn idag, men det klarar ni nog! :D



Martina - Ledsen i ögat

Det är seriöst inte sant!!!! 


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article13888951.ab

Så när ska jag få se Rihanna live? :( Har lyssnat på hennes låtar sedan många år tillbaka, är ett riktigt fan lixom! Åh, jag ville inte bli det men nu är jag ett riktigt besviket Rihanna fan! 
Visst att jag hade missat den ändå om hon hade kunnat uppträda pga jobbet, men då hade det varit endast mitt ansvar, fått leva med min egen besvikelse! Sen pratas det om ersättningshow och man blir ass glad, wiho kan se Rihanna i alla fall....och sen får man läsa detta!? Vart finns rättvisan?
Alla vi som inte fick se showen, som köpt biljetter borde få hennes kommande skiva Gratis som en liten tröst :(


Julia - Dagens träning

Träningen idag var verkligen jättegivande och vi fick verkligen något nytt att träna på, superkul!

Hinner inte berätta så mycket om det nu för jag sitter i bowlinghallen och väntar på mina kompisar nu och dom kommer vilken sekund som helst, men imon ska ni få höra! :D



Martina - Ridpass på schemat

Är hemma idag också just in case liksom! Har man varit sjuk och sätter igång för fort så brukar ju sjukan slå tillbaka igen.
Dock känner jag mig helt frisk iaf så blir nog ett lugnt pass på Sheela i eftermiddag :)
Idag ska Julia komma hit, fick ett sms om att hon slutat jobbet redan nu! Så om hon kommer hit tidigare ska jag allt sätta kameran i handen på henne så får hon fota när jag rider sedan. Det blir greatans!

Åh haha, Julia!


Ska sätta fart att städa lite nu, och lyssna på Rihanna (L) Måste varit ödet att hon ställde in konserten, för jag och Julia hade fått strunta i den annars! Tack Rihanna, din sjuka slog till i helt rätt tid <3


Julia - Startlistor

Man klagar ju inte direkt när ens tränare i första klassen startr precis efter och i andra klassen startar precis före. Nej, det gör man verkligen inte haha!
Oftast så brukar Topia gå bra på framhoppningen men det känns alltid bra att ha något att luta sej tillbaka på om det inte skulle gå bra och någon som berömmer en när det går bra osv.
Det är nog det bästa med att ha en tränare som tävlar unghästar på samma nivå (eller tävlingsnivå får jag väl säga!) som en själv hihi! Min tränare heter alltså Maria. :)

I första klassen är det även två från min grupp som är med, Josefine och Johanna. Det är alltid roligt när man känner några, inte allt för ofta jag gör det haha...


Julia - Equestrians <3

People say riding isn’t a sport. What do they know? It’s in the Olympics isn’t it? We have competitions that would crush you. We ride every single day just to improve even a little bit. And its not just us. We have to work with a thousand pound animal that has its own thoughts and feelings, and we love them to death. Those that say you become one with your horse are right. Everyday is centered around them. We dedicate our lives to understand our horses, our partners more. And to make that ride right. Long weekends at the show grounds, up at 4 am, and not in bed again till midnight. Hours mucking stalls, cleaning tack, washing our horses to get every last speck of dirt off. The rule books are inches thick, and heavy with rules to keep competitions fair, and horses safe. It’s 90 degrees out and we ride through it, pouring rain and we ride on. We’re out there until we’re forced to come in by a natural disaster. While your spending your weekends partying, were in the barn or out riding. Riding is our lives, and our sport.

In my sport, we don’t have breaks or timeouts, there’s no off season and no one sits out on the bench. We don’t postpone because of weather and we don’t quit on account of injury. I don’t ever talk to my teammate,we communicate without words. We don’t practice 5 hours a week, more like 5 hours a day, 6 days a week. All my sport really is, is galloping full speed, finding distances, swapping leads, spinning, doing the required pattern EXACTLY how it is written, and looking good doing it. If you think that running, jumping, shooting, or throwing a ball or anything else is more difficult than sitting on an animal that weighs 10 times as much as you with a mind of its own… while riding full speed towards a solid stationary object that stands taller than you do is harder? Prove it to me. I dare you to get on my horse and do what I do. We’re dedicated and gutsy. We fall, and get right back up there and do it until its right.



Julia - Dressyrträning!

Imorgon skulle vi tydligen träna dressyr, det hade jag ingen aning om haha! Det är första gången på riktigt länge och jag vet inte om jag och Topia är hundra redo för det eftersom jag inte ridit dressyr på henne själv sen i söndags eftersom Anna had ridit henne två gånger och en dag har hon vilat och hoppat osv. Men jaja, vi behöver verkligen träna så hoppas att det går bra iallafall!

Måste även säga att jag verkligen ser fram imot att Annan ska rida henne lite mer, hon verkar så himla bra och vill verkligen hjälpa till och jobba med henne på riktigt, det kunde ju lätt blivit någon som inte riktigt bryr sej och bara rider typ. Hoppas att det hjälper mej lite för hon har ridit väldigt mycket mer och rider andras tävlingshästar och får betalt för det och då borde man rida ganska bra liksooom.



En dag är vi lika bra som dem.
Vi kommer inte att ha lika mycket,
Men vi blir lika bra och vi blir bättre.
Inte idag och inte imorgon,
Men en dag, står vi först.
Jag älskar dej ♥



Julia - När man är uttråkad

Känner att jag och Martina har lite samma vanor när vi är hemma, eller i hennes fall sjuka. När jag har ps (vilket jag inte har nu) så sitter jag alltid och leker och testar olika saker där. Men när jag igår inte kom på något att göra så kände jag för att fota lite istället. När det är molnigt och blåsigt så funkar det ju inte att fota ute och så jag bestämde mej för att försöka fota vatten!

Ställde fram skålar och rotade fram massa lock i köket och massa lampor och satte sen igång. Jag har inga blixtar till kameran (mer än den som sitter på då alltså) så jag använde mej av 3 vanliga skrivbordslampor som jag riktade nära nära vattenstrålen och sen en jätteskarp bygglampa som pappa har när han bygger (han håller på och bygger våran toa nu så den stog där inne). Man tager vad man haver, eller hur säger man? :D







Absolut inte som alla grymma bilder fotobloggarna lägger upp, men så har dom väl ganska mycket bättre grejer osv. men jaja, det var roligt endå :D



Julia - Utrustning

Jag har fotat allt jag kommit på och tänkte skriva som en liten parantes att jag är mer än villig att sälja en del av det så om någon är sugen så är det bara att kommentera, skriver under varje bild vad som är till salu eller inte, så blir det som en liten bloppis. :D


Min hjälm, en annan är på ingång som ni säkert hört.
Det är iallafall som ni säkert ser en Charles Owen, med autografen och med rosa swarovski på rosetten.


Senskydd, använder dock bara de utan märket på. Köpta på Börjes av min mamma som tyckte att de var sååååå fina, jag är dock inte så förtjust i dom haha!

Mössor, den blåa med vit och röd passpoal är JW, den rosa med rosa och guldig passpoal är Equiline, resten märkeslösa. Ser nu att det fattas två på bilden men jaja haha!
Kan tänka mej att sälja JW-mössan storlek ponny/cob - 150 kr
Och den ljusblåa storlek full, aldrig använd - 100 kr


Paddar, använder alltid fårskinnspadden och ibland gelepadden för att hålla sadeln på plats.


Lindor, används typ aldrig haha!


Schabrak del 1,
Till salu: det beiga, gråa, vita, mörkblåa (det under det vita) och gråblåa längst ner - 75 kr/st
(det vita är dressyrschabrak, resten allround/hopp)

Till salu: Alla förutom det rosa! - 75 kr/st


Topia har ett gosigt fleecetäcke med ihih! Fotade inte utetäckena för det kändes inte så intressant.


Ländtäcke nr 1

Ländtäcke nr 2


Min kära sadel, en Santa Cruz Celine

Jag har Mountain Horsestidbyglar med CS3 plattor, det grymmaste man kan ha! :D 


Bett. Jag använder det som ligger längst till höger oftast, varierar lite med de tredje från höger och ibland har jag pelhamet. Oftast använder jag även bettplattorna.


Reservtränset.

Det är detta som jag använder dagligen.

Mitt hackamore, används inte så ofta utan mest när hon är öm i munnen.

Sidepull/bettlöst. Används när hon är öm i munnen.

Lös nosgrimma som passar inte till det tränset jag använder mest, har blå/röd/vita stenar nu men funderar på att ta bort dom och sätta dit guldiga, guldigt är ju nämligen våran nya outfit hihi! Sen har ju även en hel del stenar tappat färgen, fattar inte hur det gått till faktiskt? :S


Pannband, är i stort behov ett guldigt med swarovski eller kristaller, spelar inte så stor roll vilket.


Martingal & förbygel.
Förbyglen är till salu då den är för liten för Topia, storlek full. använd ca 10 gg - 250 kr


Transportskydd, har även bakskydden. Inte använda många gånger men de gånger de använts har de verkligen skyddat för dom är helt sönderslitna. Speciellt bakskydden är trasiga! Hon hade en period när hon inte kunde stå smalt på transporten om hon åkte själv och de få gångerna vi åkte innan vi kom på att bredda så sparkade hon sej sönder och samman. Hennes ena frambenen är tjockare än det andra och hon har fortfarande märken på benen sen dess. Hon sparkade och hoppade något hemskt, jag satt och grät i transporten för varje spark skärde i mitt hjärta verkligen. Det hade gjort mindre ont i mej om det var mej hon sparkade... haha oj, nu kom jag av mej lite haha! Kan skriva mer om det i ett annat inlägg :)


Boots, ett måste när hon har broddar om man inte vill få in en blodig häst när man tar in henne från hagen/efter att man ridit.


Blandade saker som står i vårat skåp i sadelkammaren.
Från vänster: Svampar, Topias "hostmedicin", lädertvål+läderbalsam, putsmedel till betten och andra metallgrejer på träns osv., Topias solkräm (HAHA, kommer inte på vad det heter?? Solskyddsfaktor, solskydd???? FAIL)


Kalender där vi skriver/planerar ridpassen. En superbra grej verkligen när man lärt sej att följa det man planerat!


Ryktlådan!

Massa borstar, behöver väl inte direkt beskriva dom haha?

Från vänster: Superbra salva mot sår som dödar bakterier och mjukar upp, termometer, salva som vi använder på sommaren mot flugor på sår och runt ögon/mellan bakbenen, Idomin till Topias överkänsliga mungipor, pälsglans och sax :D 


Grimskaft. Ett tag hade vi verkligen INGA men nu är det lite mycket kanske haha?

Grimmor, Topia har inte så många direkt och lädergrimmorna delar hon med Saga hihi (hon har en till som hon har i hagen haha)

De tre bästa uppfinningarna i världen, sånna soppkvastar, skyfflar och våran grymma grep. Grepen är en sån grym som man kan hoppa på utan att den går sönder enligt de som gjort den. Dock aldrig testade just det men den har hållt hur länge som helst jämnfört med vanliga! Sjukt bra är den jao!



Woooho, den som tog sej igenom hela inlägget utan att somna var grym haha! Saknar ni något eller är sugen på att köpa något, kommentera!


Martina - Skapa bilder i PS

Det är vad jag brukar syssla med när jag är hemma och är sjuk :) Dock brukar det mesta bara bli strunt, men idag lärde jag mig faktiskt hur man klonar en person så att den hamnar flera gånger i samma bild! 
Lite roligt att greja med faktiskt. Tur lilla syster har höstlov nu så hon kan ställa upp framför kameran ;)




Julia - Topia i ett nötskal

Idag visade sej Topia verkligen från sin sämsta sida! Hon stannade, backade vände och gud vet allt... Som tur var så brydde Anna sej inte något nämnvärt som tur var. Hon verkar tycka att det är roligt att ha något att jobba med och hon sa det att hon gärna rider ut på henne och att hon inte ger sej i första laget om Topia dummar sej. Hon var även helt oberörd när jag sa att Topia kan stegra riktigt högt ibland när man rider ut och det är ju något många backar när dom hör liksom.

Så dethär känns asbra! Hon kommer rida henne på tisdagar och torsdagar till att börja med och passar det bättre med någon annan dag så byter vi.

Nu ska jag sätta mej och fixa ihop utrustningsinlägget, det blir mycket bilder kan jag lova haha! :D



Julia - Tjohoo

Hoppträningen gick grymt idag, helt stört. Först var vi lite oense men efter ett tag så släppte det och vi kunde lägga fokus på hoppningen igen. Topia var sådär underbart pigg att hon mest studsade runt och när hon väl kom iväg så var hon helt fokuserad på mej och hinrena.
Vi hoppade en linje med tre galoppsprång. I början fick vi hoppa på 4 galoppsprång vilket är ganska svårt på Topia men det gick endå hyffsat. Linjen bestod av ett räcke och en oxer så om man hoppar åt olika håll så blir det ju olika distans eftersom man kommer större in över en oxer än over ett räcke. Maria längde och kortade även litegrann för att det skulle bli lite annorlunda.

Det gick jättebra och vi fick hoppat högre än vi ska tävla så det känns super inför tävlingen på söndag, TAGGA!

Imonbitti så kommer Anna och så ska vi rida ut. Jag ska rida lillasysters Saga som är typ 148 hög, miiinihästen haha! Jag tror bara att vi skulle skritta ut men hoppas på att hon vill trava och galoppera lite med så att hon får känna lite på det. Det blir även ett bra tillfälle att prata lite, det känns jättekonstigt att någon ska ta hand om min häst men det blir ju iallafall lättare om det är någon man känner litegrann.

Såhär såg det ut sist jag red lilla Saga. Eller ja, stundtals iallafall haha!



Martina - Helvete

Utvärdering om Sheela får vänta, jag är inte på humör för det nu! Jag är för irriterad/upprörd/orolig/arg...helvetes jävla skit...så känner jag! 
Jag tänker INTE bryta upp brottet igen om det är så att det läkt fel......eller jo det kommer jag att göra men usch, vill verkligen inte genomgå en operation och få gå med gips upp över knät och vänta ett halvår på att det ska läka om. Får inte bli samma visa igen!

Kanske överdriver jag pga oro, eller så gör jag det inte!

För tre år sedan blev jag sparkad på benet av en häst på en uteritt. Antingen var benet helt av eller så var sprickan så stor för läkarna kunde inte se vilket. Båda benpiporna låg precis mot varandra i alla fall och därför behövde jag ingen operation vilket jag var väldigt lättad över då.
Fick även ett ganska djupt sår som gick ända in till benet. Jag fick gips över knät och blev kvar på sjukhus i fyra dagar pga såret, de var ju tvugna att hålla koll så det inte blev infektioner och grejjer. Hade så jävla ont, kunde inte röra ett finger utan att det smärtade i benet nått fruktansvärt trots att jag åt fem olika smärtstillande tabletter fem ggr om dagen. 
Egentligen brukar man inte ha så ont, men benen låg lix och gnagde mot varandra hela tiden eftersom man inte gjorde någon operation och stabiliserade det hela. Man tyckte inte det behövdes eftersom att benen låg så fint mot varandra.
Mitt ben skulle bli helt återställt och som förut, inget konstigt eller ovanligt brott alls...vilket det dock inte blivit. Det har blivit lixom böjt på nått sätt, står jag med fötterna exakt jämsides så ska knäna också vara jämsides varandra, men det knät hamnar längre bak. Tyvärr vet jag inte hur jag ska förklara det riktigt. 
Jag tror i alla fall inte att detta uppmärksammades på sjukhuset faktiskt då ingen nämnde nått om det. Jag var ju ganska säker på att allt var som det skulle trots detta eftersom jag varit på röntgen och dom sa att allt såg bra ut. Bara att börja träna upp musklerna och rörelsen i benet igen.
Jag tror just nu att man hade behövt göra en operation och stabilisera det hela i alla fall, eftersom benen ständigt gnagde mot varandra tills det läkte ihop. Och vad säger då att det inte kunde läkt snett?

Under tre år, fram tills för någon månad sedan har jag inte känt något besvär. Benet har trots sin konstiga böjda form fungerat normalt och jag har inte haft ont över huvud taget.
Men som sagt, för någon månad sedan tyckte jag att det ömmade lite. Men det var så svagt att jag inte ens var säker på att det var på riktigt. Men sen har det bara blivit värre och värre. Inte hela tiden, utan ibland slår det bara till, inte så jag behövt halta eller så men ändå ömmat.
Det sista, alltså bara sista veckan så har det ömmat lite varje dag, och idag nu när jag klev ur bilen efter stallet så gjorde det ont så jag verkligen blev 100% säker på att JA det ömmar och JA något är fel. Jag kan inte förneka det längre. Det var nästan så jag haltade in. Ömmar nu fortfarande lite :(
Jag har ju tänkt att ringa och kolla upp detta, men jag var ju inte säker fören nu sista veckan att jag faktiskt inte bara inbillar mig, och det har gått så fort! Från att inte känna nått på tre år till att bli såhär på lite mindre än en månad!!! Ska ringa imorgon och boka tid och kolla upp detta fortast möjligt. Det kan ju inte vara något bra när det blir värre så pass snabbt.

Fy fan om det är något säger jag bara! Fan för läkare som inte kan ha koll på vad som ska göras vid ett vanligt benbrott....visst alla kan göra misstag men om mitt ben är förstört för resten av livet så är det INTE okej!


Martina - Bilder på stallet

Tänkte visa er hur det ser ut i stallet :) Totalt är det 11 boxar med sadelkammare och över stallet har vi även massa förråd där vi har alla våra saker som inte får plats i sadelkammaren, som täcken, schabrak, kraftfoder m.m. Kom dock på nu att jag glömde fota där uppe, får ta det en annan dag :P


Precis bakom mig på denna bilden så är i alla fall ingången till stallet, står alltså i stallöppningen. Rakt fram är våran spolspilta samt dörren ut till gödselstacken. Precis bredvid mig åt höger så är en dörr som inte syns in till sadelkammaren, men brydde mig inte om att fota in där då jag inte tycker om att visa vad som finns för sadlar och grejer där i förebyggande syfte lix.
Längre in åt höger är det iaf tre boxar och åt vänster är det en gång med åtta boxar.

Här ser ni de tre boxarna och även våran diskho :) 

Stallgången med åtta boxar, min är nummer sex, alltså andra boxen närmast dörren på vänster sida om ni fattar haha!? Hänger ett blått täcke där och några grimmor :) Dörren ni ser leder in dit vi hänger våra foderpåsar och krafthinkar. Där inne är även trappen upp till loftet över stallet. Men som sagt, det får jag visa er en annan gång isf eftersom jag glömde den biten hehe :P


Ja, det är ju inte så komplicerat stall egentligen :)


Julia - Fråga

Självklart kan jag det! Imorgon ska jag ta och fota en massa. Kan inte påstå att jag har speciellt fin utrustning eller massa märkesgrejer men det är säkert lite kul att se endå :D

När jag endå är igång skulle jag ju kunna fota ryktlådan och sånt med.

Roligt att få tips om vad man kan skriva om, det är nämligen helt tomt i mitt huvud för tillfället vilket kanske märks lite haha.



Martina - Mums

Hur fint är inte det här schabraket? Jag blev bara helt jätte fäst vid det. Känner ett litet måste ha begär faktiskt :d



Finns att köpa hos Charlies.nu


Julia - 5 sanningar

  • Jag har sååå lätt för att bli kär. Löjligt nästan.
  • Jag längtar nästan så jag dör tills jag fyller 18! (TATUERING HEHE)
  • Jag älskar att plugga och gå i skolan.
  • Igår ramlade jag i trappan TRE gånger varav en gång höll jag i datan som ramlade i golvet ganska hårt
  • När jag tittar på Topia får jag alltid dåligt samvete för att jag inte tycker att jag tar hand om henne mycket nog.



Julia - Glad!

Nu är jag såhääääär glad! Idag blir det nämligen hoppträning, det var ganska längesen vi hoppade "på riktigt", sist vi hopptränade så hoppade vi ju nästan ingenting och sen var vi inte med på förra veckan eftersom hon hade sin hosta då. Så idag är jag taggad!

Jag ska även efteranmäla till en tävling på söndag. Den hålls på hemmaklubbens anläggning men hålls av en annan klubb.. Haha det lät lite konstigt kanske men jaja. Man kunde hoppa klasserna 1m, 1m och 110. Det var ett tag sen i tävlade nu och hon är inte helt lydig och lugn nu efter vilan men det funkar nog. Jag är lätt liite för feg med klasserna eftersom jag inte vill att det ska hända något men egentligen, vad kan hända? Vi brukar ju leka runt på den höjden endå haha...

Schemat för resten av veckan ser för tillfället ut såhär:

(Måndag - Provridning, dressyr
Tisdag - Vila)
Onsdag - Hoppträning
Torsdag - Skritta ut, medryttaren (Hon heter Anna så sa nog skriva Anna, det låter bättre än "medryttaren" haha!)
Fredag - Dressyr
Lördag - Dressyr
Söndag - Tävling, Onsala RF 1m-110



Jag funderar på vilka outfits Topia vill ha! Kanske röd mössa+schabrak i en klass och vitt schabrak och mörkblå mössa i andra, jag får ta mej ett snack med henne om det någon dag, hon är så petig med det hihi!


Martina - Sheelas veckoplanering

Planerna för Sheela resten av denna veckan:

Idag: Dressyrpass i ridhuset - Ska sitta upp för första gången och bara känna på henne lite i alla gångarterna, testa lite hur hon reagerar för skänkel osv. Misstänker att hon inte jobbat i form så mycket det sista så får nog jobba med lösgörande arbete också.

Torsdag: Vila/promenad

Fredag: Dressyrpass på banan/ridhuset - Fortsätta lära känna henne och jobba vidare på det som kändes minst bra ifrån första passet.

Lördag: Rida ut - Blir en skrittrunda med Julia & Fuzzi :) Sheela går utan skor just nu och är ganska öm i fötterna på grusit underlag så därför blir det bara skritt.

Söndag: Vila/promenad

Tänkte att det får bli en del vilodagar mellan passen nu i början och att man även tar det ganska lugnt då hon är van vid att endast gå något pass i veckan och resten vila. Sen är hon ju 19, men fortfarande ganska pigg och hon ser verkligen inte så gammal ut. Så man får ju känna lite också hur pass mycket hon orkar, om hon klarar av hårdare träning eller om det hon gått det sista är gränsen :)


Julia - Tjolöholms slott








Martina - Låt mig presentera...

Sheela! Hon är så underbart söt att jag döööööör lite varje gång jag tittar på henne haha :D Så snäll och gosig men en riktig märr mot sina boxgrannar but hey, det är ju en fux med bläs så vad kan man vänta sig :D
Sheela är Elins (en tjej i samma stall) gamla tävlingsponny. Hon fick hämta hem henne lite akut och jag blev tillfrågad om jag ville ha Sheela på prov och jag tackade ja till det. Har alltså inte ridit henne ännu, men hon ska vara trots sina 19 år ganska pigg och enligt Elin väldigt rolig att rida, kan sticka mot hinder och vara ganska pigg när man rider ut. Det gillas ;)
Hon har inte varit så mycket riden nu det sista, typ blivit riden en dag och vilat tre osv. så det blir till att börja lugnt med henne.

Imorgon blir första gången jag sitter upp :) Jag hoppas verkligen vi kommer lika bra överens i ridningen som från marken. Hon är verkligen hel go! Vi släppte även ihop henne med Fuzzi idag, ni vet den där araben jag laddat upp bilder på förut!? Det gick i alla fall jätte bra och Fuzzi såg så himla glad ut att äntligen få en kompis som är snäll mot henne!
Hon har haft lite otur och har gått själv, men nu så får hon sig en lite äldre dam till kompis haha ^^



Jag ska tvinga mina två små hulligan kompisar att fota mig och Sheela lite när vi skrittar ut på lör! Kan vara bra att ha bilder till den nya designen som jag och Julia håller på med ;)


Julia - Fotat!

Idag har jag och min fina kompis Natalie varit vid ett slott och fotat! Det var lite halvmörkt och kallt så bilderna blev väl sådär. MENMEN HIHI. De kommer när jag kommit hem från stallet :D



Julia - Skor!

Till skilland från de flesta andra tjejer (tror jag?) så HATAR jag skor. Det är det värsta jag vet verkligen. En av anledningarna till det är antagligen att jag har storlek 41-42 vilket gör att det är väldigt få snygga skor som passar mej. Oftast brukar jag vara nöjd om jag får på mej dom och sen lida mej igenom en månad av skoskav som gör så ont att jag knappt kan gå. (Tacka vet jag converse<3).

Så kommer det även bli iår, längtar efter alla blåsor jag kommer få haha!


Båda är köpta på Scorett om ni undrar haha :D

Ganska nöjd endå, bättre än förra årets skor iallafall haha! :D


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!