Martina - ??

Helt plötsligt så står det en hungrig ponny inne i min box!? 



Men mer om det imorgon! Är supertrött, har varit i stallet tills precis nu och ska upp tidigt :(


Julia - Medryttare... CHECK

Jao. Nu har jag en medryttare! Det gick super, kändes seriöst och bra så detta blir nog bra!

Efter att hon varit här och provridit så åkte jag, mammsen och lillasyster in till stan och köpte skor! Aldrig fel :D Jag hittade två par jag gillade, kan visa ett sen :D


Min söta lillasyster!



Martina - Med och tävlar!

Har varit dåligt med riktigt bra blogtävlingar nu för tiden, men nu så hittade jag en som är värd att vara med i :D
Jag är med i hästochpownii´s tävling --> Klicka här!





Julia - Hembys Lotus

Hästar kommer och hästar går, vissa saknar man mer än andra.

Den hästen vi har haft under längst tid är helt klart Lotus. Vi köpte henne av några kompisar hösten 2007. Innan dess stod vi i samma stall i 1-2 år och innan dess hade jag haft henne på vissa ridlektioner och ett ridläger innan jag fick min första häst hösten 2005 eftersom hon stod uppstallad på den ridskolan jag red på. Hon har alltid funnits där i bakgrunden sålänge jag ridit liksom.

Hon var min lillasysters häst och har alltid varit för liten för mej till min stora förtret eftersom hon är en otroligt ball häst!

Hon hade en hoppkapacitet utöver det vanliga och var smidig som en katt. När vi köpte henne så sa alla att "Den hästen kommer vinna SM en dag". Det hade hon säkert gjort om hon kommit till en duktig och satsande ryttare men vi hade inte riktigt de ambitionerna med henne. Min lillasyster tävlade upp till LA med henne.

 Detta var deras första tävling, min lillasyster var typ 9-10 haha! Så sött! :D


Även om Lotus var en riktigt svårriden häst med en enorm överskottsenergi som aldrig tog slut så var hon som en liten mamma för både mej och min lillasyster Frida. Hon var dendär hästen som man alltid litade på och hon tog hand och uppfostrade både Mira, Topia och Saga. Hon fanns liksom alltid där.

Jag saknar henne något enormt mycket faktiskt.

Denna videon hade vi som försäljningsvideo eller vad man säger. Titta noga där i början, hon travar hur lugnt som helst och när Frida styr upp mot hindret accelererar hon från 0-100 på en sekund typ haha
 
Typiskt Lotus haha!

Lotus hade sedan innan 4 föl och eftersom hon var 16 år när vi sålde henne så fick hon komma till ett stuteri och där går hon nu dräktig och väntar föl till våren. Ska bli så spännande att åka ner och hälsa på henne då!




Ja, vad säger man.. En väldigt speciell häst. <3
Jag jämnför henne nästan lite med Linn Olssons Winnietoo, är dom inte lite lika i sättet tycker ni? Skillnaden är väl att hennes häst är med välriden och kontrollerad haha!



Tänkte ladda upp lite bilder på henne också men det får bli en annan dag. Det finns ju en hel del att visa efter 4 år haha! :D



Julia - Haha orkar ej

Hhahah jag orkar inte att jag sitter här och är asnervös nu!
Stallet är städat och fint, Topia är ren och har fått springa av sej och hon har dessutom gått riktigt bra den senaste tiden så det finns ingen anledning att vara nervös men endå så är jag det haha!

Den som skulle provrida ska komma kl 11 vilket är om 4 min så hon kommer väl vilken minut som helst nu haha.

Save meeee!



Julia - Lite nervös

Nu är jag lite nervös måste jag erkänna! Klockan är 8 och jag måste dra mej bort mot stallet för att städa upp lite. Det är så stökigt det bara kan bli haha!

Klockan 11 kommer det en som ska provrida så då vill jag gärna ha både Topia och stallet i fint skick och sen vill jag hinna longera henne lite innan hon som ska rida kommer också.

Är lite nervös för hur det kommer att gå, dels för när jag ska visa upp henne men även för att hon andra inte ska rida bra och att hon ska "förstöra" henne. Det är lite larvigt kanske men hon är min lilla prinsessa och ja haha! Topia är även väldigt känslig i mungiporna så om man tar för hårt i henne så blir det typ sår direkt och det har hänt innan när en annan ridit henne och eftersom det tar typ 2 veckor att läka såååååå. Ja ni fattar. Jag är nervös haha! Man vet ju aldrig vad det är för folk som kommer haha!

Så nu ska jag krypa ur min mysiga säng och gå bort. Har inte gått upp än och det känns inte speciellt frestande ska ni veta haha!



Julia - Videoblogg



Martina - Dags för lite shopping kanske!?

Något som jag verkligen är i behov utav är ett par thermoleggings ifrån Hööks. Är man frusen av sig så är man ;) Ska beställas inom närmsta dagarna :)



Jag vill även ha en väst, har letat hur länge som helst! Ångrar att jag inte köpte när Gina Tricot hade ett par snygga västar som hade kunnat passa i stallet. Vill gärna inte köpa någon allt för dyr och ett krav är att den ska vara utan luva, eller att den ska vara avtagbar. Tyvärr är det nästan bara de i dyrare prisklass som gäller då västarna tappar passformen helt annars!
Har kikat på denna västen ett tag men den är ganska dyr...jag kör hellre budget och mer för pengarna än lyx och bara en sak! Om inte kvalitén är allt för dålig på budget sakerna då :)



Julia - Toppen, kanon, super

Ungefär så känns livet nu hihi! Min häst gick nämligen så galet bra idag och då kan man inte låta bli att vara på bra humör!

Jag jobbade henne jättelänge i skritten och försökte verkligen få henne att slappna av och bli mjuk och fin. Det gick ovanligt bra och på så sätt fick vi en lugn och enkel start vilket vi inte brukar få annars när jag börjar trava tidigare.

I traven så började jag med 4 serpentiner över medellinjen och la in ca 10 skrittsteg varje gång jag kom upp på mitten. Det gjorde att hon inte hann stressa upp sej och öka tempot utan att hon höll sej helt lugn från början. Det höll sen i sej ganska bra sen allt eftersom jag trappade upp trycket mer skänkeln också. Hon brukar oftast bli väldigt "springig" när jag lägger om skänkarna och vill få fram med tryck i traven.

Jag red mycket små volter, serpentiner och ställde om väldigt mycket för att hålla hennes huvud sysselsatt.

När jag sen kom hem från stallet så lagade jag mat åt hela familjen och sen åt vi lite efterrätt som min lillasyster gjort. Riktigt mysigt! Nu sitter jag på bussen påväg till en kompis så ska vi till skillnad från alla andra inte klä ut oss och gå ut och dricka oss fulla. Istället har vi planerat en liten myskväll! Sååå värt haha! Vi hörs imon! Kram

(glömde publicera av någon anledning så inlägget kommer lite sent haha)



Julia - En berättelse från barndomen

Vi hade ett arbete i skolan där vi skulle skriva en berättelse från när vi var små. Jag hade jättesvårt att komma på vad jag skulle skriva om men kom tillslut på en händelse från när jag var ganska liten. Jag har faktistk aldrig berättat det för någon innan jag skrev den för vi lovade varandra det när vi var små och sen har det liksom aldrig kommit på tal. Självklart så är inte allt hundra sant för man kan inte komma ihåg allt så exakt som jag ville ha det men här kommer den!

Den låga kvällssolen värmde mina bara axlar och ben och bildade långa skuggor framför mig när jag sprang efter mina kompisar Pontus och Sara mot skolans lekplats. De var båda äldre än mig och sprang fortare men vad gjorde det, idag var nämligen första gången jag fick gå till skolan och leka på kvällen utan mamma eller pappa.

Vi sprang förbi den stora skolgården där de äldsta barnen gick, förbi mellanstora gården där de nästäldsta barnen gick och kom slutligen fram till den skolgården där jag skulle börja efter sommarlovet. Då skulle jag börja nollan, jag kände mig stor och duktig när jag tänkte på det så jag sträckte på mig och sprang de sista meterna lite mer vuxet fram till mina kompisar. På denna skolgård fanns det massor av gungor, klätterställningar, sandlådor, gungbrädor, utkikstorn och rutschbanor och allt omgavs av små gräskullar som var perfekta att rulla nedför.

Det var precis vad vi gjorde, vi slängde oss alla gräset och rullade snabbt nedför. Gång, på gång, på gång tills vi alla var alldeles snurriga och var tvungna att ligga stilla i gräset tills det slutat snurra. Fnittrande låg vi där och tittade upp på den blå, molnfria himlen. Men det var inte länge vi kunde ligga stilla utan efter bara någon minut hoppade vi upp och fortsatte rulla nerför kullarna.

Våra hår var trassliga och fulla med gräs, tröjorna var gröna av gräsfläckar och våra bara fötter var bruna av smuts. Men det bekymrade inte oss och vi började klättra i klätterställningen istället. Vi klättrade, hängde upp och ner och jagade varandra där uppe. Våra skratt ekade mellan husen och blandades med den höga musiken som spelades ur någon av alla lägenheter som låg bredvid.

Efter att vi hade lekt oss alldeles trötta la vi oss ner på gräset igen och vilade oss lite. Pontus som var tre år äldre än mig föreslog att vi skulle gå till den stora skolgården och leka lite där. Där fanns det en jättelång rutschbana, en linbana och andra saker för de äldre barnen. Vi var egentligen lite för små och fick inte vara där och det visste vi om, men vi kunde bara inte låta bli. Så återigen skuttade vi snabbt upp och sprang till den stora gården. På vägen dit sprang vi förbi två äldre män som surt blängde på oss när vi sprang förbi. Vid sidan av sig hade de en stapel av burkar och Pontus förklarade efteråt för mig att det var ölburkar. Vi blev lite oroliga först men när männen inte följde efter oss så skakade vi snabbt obehaget av oss.

Leken fortsatte, vi tjöt av skratt av pirret i magen när vi svischade ner för rutschbanan, vi skrattade högljutt när vi åkte linbanan och tjoade glatt när vi ramlade av den gång på gång. Jag hann tänka att detta var den bästa dagen i mitt liv när jag i ögonvrån såg att en av männen kom emot oss. Han såg inte vänlig ut. Jag sprang och gömde mig bakom Pontus som var äldst och pekade i mannens riktning. Han var bara ett 30-tal meter ifrån oss nu och gick vingligt men bestämt mot oss. Vi tittade skrämt på varandra. Sen sprang vi snabbare än vi någonsin gjort förut.

Återigen var dem snabbare än mig och jag kom fort på efterkälken. När jag panikslaget kollade bakåt såg jag att mannen närmade sig för varje meter. Jag tror aldrig att jag kommer få den bilden ur mitt huvud, han var så nära, såg så stor och skräckinjagande ut. Det kändes som en mardröm där man bara sprang och sprang men aldrig kom fram. Tillslut kom vi in i ett villaområde och jag såg hur mina kompisar sprang in bakom ett blått garage och följde snabbt efter.

Andfådda och med tårarna rinnande längs med kinderna stod vi där och gömde oss. Det var svårt att avgöra om vi stod där och bara tittade skrämt på varandra i 10 minuter eller 1 timma. Våra ögon var uppspärrade och våra kinder alldeles röda efter den snabba språngmarschen. När vi lugnat ner oss lite smög vi fram till huskanten och tittade åt det hållet vi kom ifrån. Förutom en kvinna med barnvagn som kom gående så var det helt öde.

Tysta och lite oroliga började vi gå hemåt igen. Vi sa ingenting på en lång stund men sen bröt Pontus tystnaden.
- Vi ska aldrig någonsin berätta detta för våra föräldrar, vi får ju inte leka på den stora gården. Lova att ni aldrig berättar, aldrig någonsin! sa Pontus. Han tittade oss allvarligt djupt in i ögonen, först mig och sen Sara. Hans bruna ögon såg vuxna och säkra ut och jag kände mig plötsligt lugn och nickade. Han var så mycket äldre och klokare och han hade säkert rätt, aldrig att vi skulle berätta detta för någon.



Har det hänt er något hemskt när ni var små som ni bara inte kan glömma?

 



29 juni 2000.


Martina - Provridit liiiten ponny

Igår ringde det en tjej som hade en stickelhårig 4-åring på 133cm (!). Jag var inte så intresserad först eftersom hon är så liten och jag har ju flera andra provridningar så jag sa att jag kan nog inte få tid till provridning fören nästa helg isf eftersom att jag jobbar hela dagarna också. Hon erbjöd sig att komma till Kulis idag så då blev det provridning i alla fall :) Kommer dom hit med hästen så kan man ju alltid prova! 

Hon var som sagt liiiten och hade ett shettis ansikte, såg ut som ett föl fortfarande haha! Låt er inte luras av bilden, hon såg myyycket mindre ut, både storleksmässigt och kroppsligt. Hon var jätte fin att rida för att vara fyra år, väldigt mjuk i munnen, lätt och arbetsvillig. MEN hon var alldelles för ponnyaktig, en typisk liten ponnyplutt lix som tjafsar med små barn men så fort någon kunnig hoppar upp så kröker man på nacken och går så fint man bara kan, ja ni kanske fattar!? Hon kändes helt enkelt för lätt och...törs jag säga det...för liten haha! Jag brukar ju aldrig tycka någon ponny är för liten annars ;)
Nej, ska jag ha en så liten ponny så är Flip Flop den enda rätta, hon ser också ut som en ponnyplutt men är fasen ingen mes när man rider. Trots att hon är liten är hon svår och man har något att jobba med HELA tiden. Det här var ju bara sitta upp så gick allt så bra det bara kan lix. 

Hon skulle passa perfekt till en liten duktig ryttare som vill tävla i dressyr, men alldelles för lätt och lite tråkig för mig som vill ha någon att träna och jobba med.
Men visst var hon söt? :)




Julia - Woops.

Igår red jag för första gången på ett tag dressyr ordentligt. Rättaqre sagt började jag ordentligt och var sen tvungen att avsluta pågrund av dålig planering från min sida. Jag hade en lite tajt tidsplan igår och det är det värsta som finns när man rider för jag vill inte avsluta innan det gått bra ett tag liksom.

Hon var riktigt pigg igår och verkligen inte på ett positivt sätt då hon mest sprang och blev stark. Idag har jag därför planerat in ett ordentligt dressyrpass där jag håller på tills hon är helt hundra fin. Jag har lätt för att ge upp när vi kommit halvvägs för jag brukar vara helt slut när vi kommit så långt haha!

Idag blir det andra grejer och förhoppningsvis så lugnar Topia ner sej och inte går i luften så fort jag lägger till skänkeln när hon fått jobba ur sej sin energi.



Julia - Svar

Yasmine om Julia - HAHAHAH:
äööööh? HAHA, vad är det för något ens? :D

image description

HAHAHAHAHAH, det är en ljusstake! WTF LIKSOM?! Snacka om chock när jag var helt säker på att jag skulle få ett fyrkantigt paket innehållande en hjälm så fick jag detta i handen.. Pappa skrattade typ ihjäl sej när han såg min förvånade min å bah: HAHAHA, sätt den på huvudet om du kan!

LML! <3



Martina - Jag lever hehe

Mitt internett har varit knas så har inte kunnat uppdatera! Men nu så tycks det funka :)
Igår hade vi stallmöte som tog närmare två timmar. Ja det tar tid när alla ska prata i munnen på varandra...men jag måste säga att jag trivs bara bättre och bättre i privatstallet, även om flera har mer hatkärlek till varandra än något annat ;) Jag kommer överens med alla än så länge iaf (Y)

Kerstin skulle kolla med en som hade några ponnysar också om hon vill låna ut någon, och sen har Elin en före detta tävlingsponny som lät väldigt intressant, sen ringde en tjej igår som hade en stickelhårig (<3) c-ponny på 4år + att jag ska provrida två stycken d-ponnysar på söndag! Puh, mycket på gång och jag kommer bli väldigt besviken om jag inte hittar någon häst snart! Dock är jag kräsen vilket jag inte gillar själv..................men tror jag kommer hitta mig en trevlig häst tillslut :)


Jag och Astrid :)


Julia - Utskrivning!

Nu ska jag in och skriva ut mej från skola så att jag på måndagen efter lovet kan börja på den nya!

Är så glad att jag tog tag i livet och äntligen bytte. Vill säga till er som ska börja gymnasiet eller som går det och inte trivs, väl den linjen du tycker är roligast, tänk inte "den linjen är bredast", "den linjen behöver man gå för att bli något". Kör på det DU vill!
Det funkar inte annars, det kan jag lova dej! Gymnasietiden är den bästa tiden i ens liv och då ska man njuta av den.

Jag längtar tills jag ska börja, hoppar gärna över lovet! :D



Julia - Provridning!

Nästa vecka har vi två provridningar inbokade! Det är en på måndag och en på onsdag vilket betyder att jag nog måste rida henne ordentligt några dagar nu så att hon är lugn och lite fokuserad tills de kommer. Jag är lite nervös dock för på onsdag är jag ensam hemma när hon ska komma, måste prata å allt sånt helt själv. Jag som är jätteblyg ibland haha! Woooops! Det löser väl sej antagligen haha!



Julia - HAHAHAH

HAHAHAHHHAHAH ASSÅ ÅÅÅÅH!
Tvingade iväg pappa till affären för att hämta ut mitt paket som skulle innehållet en ny hjälm. Paketet hade dock lite fel form!
Gissa om jag blev besviken!! :'(



Julia - Paket!

Har ett paket att hämta på posten..
Någon som kommer ihåg vad det var jag beställde för 7 veckor sen?



Martina - MoViE TiMe




Lämna gärna en kommentar om vad ni tyckte haha :D


Julia - Älskar mej själv!

Jag kan inte annat än att älska nej själv när jag ligger i sängen nu och inte orkar ta mej upp och ska åka om 20 minuter. FML, får skynda mej nu hehe!


Juste, ska ju släppa ut hästarna också, då blir det 15 min kvar. Hehe. Älskar mej själv somsagt <3



Julia - Lite mycket

Jag har liiiite mycket med skolbytet nu. Det är till 99% igenom iallafall och imon får jag ett helt säkert besked. Det känns jättebra såklart men det är klart att det är lite jobbigt att lämna min gamla klass och alla kompisar där.

Idag släppte jag Topia i paddocken och lät henne busa på lite. Hon hostade inte en endaste gång och hon sprang endå riktigt ordentligt så det är på rätt väg! Jag hoppas att vi slipper åka till vetrinären och allt med antibiotika och sånt som hon skulle åka på då. Bättre om det löser sej av sej själv liksom :D

Sitter iallafall med en ny design nu, får inte ps förän efter lovet (som är nästa vecka) men vi får försöka få fixat allt annat tills dess hihih! :D



Martina - Kvällsfodring soooooon

Eller nej men om en halvtimma ska jag åka och fodra ;) Är riktigt sugen på att beställa hem en hästgrej, schabrak helst, men har ingen häst än! Dagens ilandsproblem haha!?

Jag har börjat lite med filmerna från USA också, men det är ganska rörigt! Över 200 filmsnuttar :O Mycket att titta igenom innan jag kan påbörja lilla projektet!

Och en sista ovärd sak, jag blir så irriterad på vintern. Bara mörker och kyla, hur kul!? När ska jag tex. få tid till att prova mitt fisheye objektiv ordentligt? :( Alltid mörkt när man kommer hem............TRÅKIGT!



I helgen ska jag provrida en ponny + att jag ska ringa och boka provridning på Fly igen ^^


Julia - Veterinären

Pappa pratade med veterinären idag! De sa att vi inte behövde oroa oss för Topia men att om vi var oroliga iallafall så kunde vi åka in med henne så tittar dem henne i halsen, hon kan troligen ha någon infektion. 

Det med att hästrna väldigt lätt får kronisk hosta osv tyckte de var lite överdrivet och att vi inte behövde tänka på det. Vädigt skönt att slippa oroa sej för det!

Pappa har även pratat med en tjej som letade medryttarhäst och vi har även två till på gång. Känns jättebra att det är flera som är intresserade för då kan vi låta alla provrida och sen se vem som passar bäst och så, det är ju viktigt att man kan lita på den som ska rida ens häst när man inte är med.

Är förresten ett steg närmare nya skolan nu, fick beskedet att jag kom in på media - grafisk design. Egentligen vill jag gå foto men kanske får nöja mej med grafisk design först. Bättre än inget ialalfall! :D


Julia - En nystart

Egentligen är det helt sjukt hur livet kan ta en vändning så fort. Igår satt halvt gråtande med ångest över skolan hela dagen för jag känner verkligen att jag inte klarar av skolan som det är nu. När jag får för mycket press och för mycket att göra så gör jag helt enkelt ingenting och det är lite så det har varit de senaste dagarna.
Igår pratade jag med mamma och pappa om att faktiskt byta tillbaka till min gamla skola igen. Sagt och gjort, kommer antagligen byta denna veckan och det känns så himla bra verkligen!

Kan inte beskriva hur mycket jag saknat den skolan även om jag inte vågat säga det till någon. Jag harverkligen försökt tränga det ute de bra grejerna och bara komma ihåg alla dåliga.

Nu väntar bara jag på beskedet att jag kommer in, kommer få det idag. Snacka om att jag är nervös!
Ni anar inte hur mycket bättre och snyggare uppdatering ni kommer få sen i sånna fall, på min gamla skola hade man ju nämligen datorer med alla program som man kan tänka sej ungefär, däribland photoshop såklart haha! :D

Min fina Michaela som jag kommer börja i samma klass som igen hihi!


Don't lose who you are in the blur of the stars!
Seeing is deceiving, dreaming is believing,
It's okay not to be okay.
Sometimes it's hard to follow your heart.
Tears don't mean you're losing, everybody's bruising,
Just be true to who you are!


Julia - Söööööt!

Ja, att säga att hon är pigg och glad är ju inte direkt att överdriva haha. Hon sprang runt och busade som en liten dåre, satte jag mej ner så kom hon i full fart mot mej och tvärnitade brevid mej och böjde jag mej och sen rätade på mej snabbt svängde hon blixtsnabbt o och bytte riktning. Jag älskar att det går att leka med henne så utan att hon springer runt och stressar. När hon är sån är hon verkligen världens underbaraste!
Denna filmen är från igår alltså :D



Martina - Bara hästar, eller?

Tänk vad många hästar man lär känna i livet? Vissa lämnar större avtryck än andra.



Har ni träffat någon väldigt speciell häst någon gång? Vad gör/gjorde just den hästen så speciell? :)



Julia - Farbror doktorn

Jaha. Då var det bara att stryka sej helgens tävling och ringa farbror doktorn och se vad han/hon säger!
Förövrigt har min dag bestått av humörsvägningar så min livslust ligger på noll. Hörs imon!

 



Julia - Dagens känsla

Känner mej verkligen såhär idag.
Helt utan anledning. Hum?



Julia - Skitgris

Är det bara jag som tycker att min häst är en riktig skitgris haha?
Istället för att äta sin mat så sover hon på den, måste vara hemskt mysigt med tanke på att det alltid ser ut såhär haha!
 

 



Julia - Funderingar i natten

Jag satt och tittade på en film som gick på 4an precis. Den handlade om en pojke som träffade en kvinna, hon var ca 15-20 år äldre än honom men trots det så blev de kära och träffades en hel sommar. Kvinnan var fattig, outbildad och kunde inte läsa eller skiva medan pojken bodde i en rik familj, gick i skolan och läste till advokat. Plötsligt försvann kvinnan utan att berätta vart hon skulle.
Efter flera år så gick han på en rättegång med skolan. Det var kvinnan som satt åtalad för att ha hjälpt till i Auschwitz under förintelsen och dömdes till livstids fängelse. 20 år gick och tillslut blev hon frisläppt. Mannen hade älskat henne enda sedan de först träffades men blivit osäker och känt ett visst hat mot hennes handlingar vilket gjort att han aldrig besökt henne på fängelset. Han gick med blandade känslor till fängelset för att möta henne när hon släpptes men möttes av beskedet att hon hade tagit självmord.

Den fick mej att tänka på hur ofta jag låter saker som betyder mycket för mej gå. Jag gör det nästan alltid och vissa saker kan man aldrig få tillbaka.

För nästan ett och ett halvt år sedan sålde jag min gamla ponny, min första kärlek och första allra bästa vän. Det hon lärde mej och lät mej gå igenom har ingen annan någonsin varit i närheten att göra för mej. Hon gav mej så mycket och ännu mer än hon gav tog hon. Vissa dagar hatade jag henne nästan mer än jag älskade henne och där överdriver jag inte! Det var något konstigt med det bandet vi hade, varken med eller motgång kunde förändra det.

Vi fick aldrig kommit till den punkten där allt bara funkade och där vi bara kunde njuta av hur bra vi kunde haft det. Men endå, endå älskade jag henne så att det gjorde ont. Jag älskade att sitta på hennes rygg och flyga fram, att ha hennes lurviga huvud i min famn och att få känna när hennes lilla muskulösa kropp jobbade under mej.

Jag älskade henne även när hon vägrade ut sej, när hon mitt under ett dressyrpass tvärnitade och vägrade gå framåt, när hon stegrade, bockade och vägrade låta sej fångas i hagen.

Jag bytte henne mot Topia. Bokstavligen talat bytte. Jag ska inte säga att jag ångrat att jag bytte ut henne men mina handlingar efter det... Jag kan inte ångra dem mer.

En gång på all denna tid sen vi skiljdes åt har jag varit och hälsat på. EN GÅNG! Jag har velat hälsa på henne tusen gånger men det har bara aldrig blivit av för jag har gjort precis som mannen i filmen, låtit tiden gå och inte gjort det jag velat mest av allt av ren rädsla att det ska göra för ont. Det känns förjävligt faktiskt.

En sak kan göra oss fullkomliga, och det är kärlek.



Martina - Roliga klipp

Har varit hos pappa en sväng och fick med mig minneskorten ifrån filmkameran! Det var faktiskt en del riktigt roliga klipp!! Tänkte jag skulle sätta mig i veckan och klippa ihop lite, så får ni se lite film ifrån USA också!
Vi var ganska omedvetet humoristiska denna resan måste jag säga! Vissa kommentarer dör man nästan åt haha :D

Btw så köpte vi en cowboy hatt bara för att passa in bland alla andra cowboysare ;) Den delen i USA som vi var på är det väldigt mycket western inriktat och folk lever på samma sätt som man ser på filmer i princip. Då måste man ju smälta in lix ;)



Martina - Fly

Igår provred jag Fly, ni vet det 5-åriga stoet som jag skrev om :) Hennes medryttare red först och visade upp henne. Då tyckte jag att hon inte alls såg ut som min typ, väldigt trevlig men hon såg ut att röra sig stort med häststeg och jag är ju i vanliga fall mer för ponnysteg ;) Hon såg även framåt ut men inte speciellt pigg som jag helst vill ha hästen.

Men allt är verkligen inte som det ser ut ibland! Precis i början sprang hon med mig och jag hade svårt att hitta rätta tempot. Är man inte van vid stora steg (kändes som att sitta på en stor häst) så är det svårt att känna när man har det rätta tempot, men ganska snart kändes det mycket bättre :) Hon var väldigt känslig och ville göra rätt hela tiden. Dock åkte bogar hit och dit, flöt ut och var ibland svår att få med sig på volten - en vinglig unghäst helt enkelt ;) 
Jag är ju inte så van vid unghästar heller men tyckte det gick bättre och bättre. Hon kändes annars lätt att rida, inte alls tung och hade en helt egen motor utan att vara svår att bromsa upp.

En ponny som jag tänker provrida igen :) Ska be att få prova i ridhus också då deras ridbana var ganska liten. Jag kunde även få rida för deras tränare och känna hur hon är att träna med! 
Ägaren och medryttaren kom man överens med bra också, dom var jätte trevliga båda två :) 
Har tyvärr inga bilder på Fly :/


Hände en till rolig sak igår....jag köpte min första bil ^^ Hämtar den på måndag när försäkringen skrivits över på mig hihi! En silverfärgad Golf, -02. Så jäkla nice att äntligen ha en EGEN bil :D

Såhäääär ser den ut! Fast det är inte den på bilden men :P



Julia - Hoststatus

Haha va konstigt det ordet såg ut, hoSTSTatus!

Iallafall, hostan är kvar, lite bättre var det kanske men inte mycket. Vi väntar några dagar till och ser, sen testar vi det andra pappa fixat eller ringer vetrinären. Synd om jag missar tävlingen p.g.a. karensen på medicinen men Topias hälsa kommer ju alltid i första hand!

Jag har hört att det är väldigt viktigt att behandla hosta DIREKT, inte vänta utan verkligen direkt för det blir väldigt lätt till en kronisk grej och då kommer dom lida av det resten av sitt liv och behöva behandlas för det hela tiden. Jag har egentligen inte läst eller hört så mycket om det så jag är inte helt 100% säker på om det stämmer men hellre att man ser det som för allvarligt än att man tar det med en klackspark och inte bryr sej. Min åsikt hehe.

Nej vet ni vad, nu är klockan 22.11 och jag ska krypa ner under mitt täcke och dejta John Blund. Godnatt!

Jag vill bara säga att min häst är tillräckligt väluppfostrad för att inte tigga när man blandar hennes mat... Eller? ;)


Julia - Svansen

Det renaste och mest välborstade på Topias kropp är helt klart hennes svans. Jag borstar den varje dag haha! Har en speciell teknik som inte sliter någonting på den!



Martina - Laluna


Ni ska få se några bilder på den grymmaste ponnyn jag någonsin suttit på! Hon är en riktig stjärna, fina Laluna. Tränade henne i ca två års tid och vi var med i hoppspecialen. Hon var verkligen världens bästa<3
Det som gör att hon blir så speciell för mig är att jag har alltid önskat att jag skulle hitta mig en ponny som hoppade allt med mig, som var pigg, busig och som inte blev tveksam om man kom fel på hinder. En riktig läromästare ville jag så gärna få chansen att träna med helt enkelt! 
Så kom Laluna till ridskolan...stor och fet som en tunna haha ^^ Började iaf då att rida henne, vet egentligen inte varför jag fortsatte så envist med henne. Hon var jätte jobbig först när jag började i hoppspecialen, stoppade på allt som var högre än 70cm och var inte alls särskilt glad på träningarna! 
Men jag fortsatte med henne i alla fall och en dag så bara det släppte, hon tog sig den lektionen över 90cm och med glädje. Det fortsatte efter det bara framåt och hon vågade hoppa även de tillfällen vi kom lite knas utan att det fick henne att tappa humöret och vi tränade banor på 1m. Dock tog det ett tag för mig att inse att jag faktiskt satt på just den ponnyn, ponnyn som jag önskade mig! Ponnyn som hoppade i alla lägen, som hoppade allt jag styrde på och som rättade till mina fel med glädje. Hon hade blivit den där läromästaren och jag hade hjälpt henne på vägen dit!

Dock slutade jag att rida henne när hon andra sommaren i rad fick sin headshaking :( Inte för att hon var jobbig utan för att jag såg hur mycket den sjukdomen tröttade ut henne. Sista gången jag satt på henne var det precis som att hon gått in i väggen. Hon ville sååååå gärna men orkade bara inte. Helt slut hela hon! Sjukdomen skulle ju inte slå ut henne så om hon inte gick så mycket lektioner men vad kan man göra, eller vad kunde jag göra för henne rättare sagt!? 
Kom fram till att inte rida på henne mera, inte vara delaktig i att göra det ännu jobbigare för henne :(

Hon älskade att få pussar på mulen. Skulle ha pussar hela tiden<3
Stod precis innan bilden togs och borstade, så körde hon upp mulen i mitt ansikte och skulle minsann ha en puss ^^









Allt detta för över två år sedan...tiden går för fort ibland!
Loved you once, Love you still, Always have, Always will


Julia - Upp till bevis

Idag tänkte jag låta Topia röra lite på sej. Igår morse när jag släppte ut henne rejsade hon och Saga jäärnet runt, runt i hagen. Topia bockade och stegrade och blåste upp sej som en liten arab. Det var ett fint bevis på överenergi så det får jag ta itu med idag.

När hon sprang och hade sej i hagen hörde jag henne bara hosta en gång jämfört med exakt hela tiden så har vi tur så funkade den där grejen vi köpte! Upp till bevis idag alltså :D

Jag hade förövrigt en jättefin kväll igår. Älskar hur sköna de i min gamla klass är! Inget som går att jämföra med min nya haha. Aja.



Julia - It's Friday, Friday!

Säger som Martina, ÄNTLIGEN är det fredag! På fredagar börjar jag alltid kl 10.30 (helt underbart) och eftersom jag ska iväg ikväll så var jag ute i stallet och tog hand om Totte innan skolan.
Nu är jag påväg hem och ska bara duscha och fixa mej och sen bär det av in till Göteborg och träffa folk från min gamla klass.

Jag har fått en del svar angående medryttare och har pratat med några som känner några som kanske är intresserade. En provridning är även på G så förhoppningsvis hittar vi någon bra snart!
Jaja, hinner inte skriva mer nu, vi hörs imon!


Martina - Snart helg

Härligt att det äntligen är fredag, inte fel med tacobuffé till lunchen heller som faktiskt bara är om ca 10 min! Helgen ser ut att bli riktigt trevlig den också! Börjar redan ikväll med stallfest hos Ellen, då träffas vi alla utanför stallets väggar ;) Blir dock en lugn kväll för min del och kommer inte följa med ut, måste vara pigg imorgon för på förmiddagen ska jag provrida ett 5-årigt d-ponnysto :D
Ponnyn verkade lite..annorlunda haha!? Nej men jag vet knappt något om den så svårt att förklara men den kommer bara överens med ett fåtal ryttare. Inte elak men står och bara vägrar göra någonting om hon inte gillar den som sitter på så vi får se hur det går :P Hon är framavlad som hopphäst och är duktig på det, även fått lovord i dressyren så det låter ju rätt bra i övrigt :)

Ska även ringa en till när jag kommer hem så kanske det kan bli en provridning på söndag också. Jag har seriöst fått över 15 svar, alla är dock inte av intresse men klart fler svar än jag hade väntat mig!

Hoppas ni får en bra fredag kväll, vet inte om jag hinner uppdatera mer idag :) Annars har jag planer på inlägg som dyker upp i helgen!
Bland annat lite roliga ansiktsuttryck och ridbilder.


Julia - Annorlunda

Topia har lite annorlunda teckning som ni nog inte sett så mycket av. Jag tycker att hennes strumpor är asballa och att det med hennes man är lite coolt med :D

Hon har ett streck under magen. Detta syns ju dock inte speciellt mycket.

Hon har fläckar på benen. Hade hon varit född i Sverige hade hon varit skriven som skäck. Hon är född i Danmark så hon står "bara" som fux.

Hon har tvåfärgad man. Det syns bättre i verkligheten!

Sist men inte minst, hon har en stickelhårignstrumpa! Aldrig hört eller sett att en annan häst hade det!

Har ni? :D


Julia - Tottes hostmedicin

Pappa fick fixat två grejer mot Topias hosta idag. En som var flytande och som hade funkat bra på en som jobbade i affärens häst så den provar vi först, sen ett pulver också som tydligen var "svindyrt" (vet inte vad det innebär riktigt men ja haha) så vi börjar att testa det billigaste och ser om dej hjälper och annars testar vi det andra.

Om inget av det funkar tyckte hon i affären att vi skulle ta hit en veterinär som kan skriva ut något åt henne för att kunna försöka förhindra att det blir kroniskt.

Hoppas på det bästa!

 



Martina - Antelop Canyon

Jätte fin grotta att vara inne i, bilderna gör det verkligen inte rättvisa!!! 
Det var en såndär ni vet som är öppen längst upp så att solstrålar tränger ned. Dock var det molnigt den dagen så det hade kunnat vara ännu finare, men det var kul ändå :) Ja, förutom att det blåste ned 1 liter sand på en...





Undra varför han insisterade så på att få ta en bild av oss!? Kan han möjligtvis ha velat göra lite reklam för sig? ;)



Julia - Mitt hjärta blöder

Åååhåhåh....
Gick bort till stallet för att titta till lilla Totte och så möttes jag av en gnäggande häst som kom travande mot mej. På sej hade hon en ny grimma som mamma köpt igår som hon verkligen drunknade i. Så himla söt! Det var bara full på den och hon är ju liksom 170 hög så den borde passat men jaja. Det funkar.

När hon kom fram så stoppade hon mulen i min mage och jag kliade henne lite i pannan. Sen fick hon världens hostattack...

Min lilla gosetose. :( <3

 

 



Julia - Medryttare

Jag har gått igenom hela Hästnet på jakt efter passande medryttare till Topia och även lagt ut nya annonser på både Blocket och Hästnet. Jag har även mejlat en del som skulle kunna passa och nu väntar jag bara på napp. Vi har ju även en annan som är intresserad men hon hinner inte just nu pga flytt och har inte hört av sej så vill inte lägga allt för mycket hopp på henne. 

Känner att jag behöver någon nu haha. Jag har så mycket med skola, häst och ett liv utanför det att jag måste priotera bort saker som jag egentligen inte få prioritera bort för att hinna med allt.  
 
La ut denna bilden, kanske inte antas som så seriöst, jag vet inte?
Men hon är iallafall sjukt söt på den och man ser den lilla glimten av bus som alltid finns i hennes ögon hihi



Julia - Studiedag!

Duktig som jag är så gick jag upp tidigt idag även om vi har studiedag. Jag har massa plugg så det blir verkligen att sätta igång nu. Hade planerat en lång uteritt med Totte men det funkar ju inte nu när hon hostar. Istället sitter jag hör och skrivet ut delar av min fysikbok för att plugga det idag. Vi har både våran fysikbok och mattebok på datan och ibland är det skönt att ha de i pappersform så man kan markera det som är bra att veta osv.

Nu ska jag gosa ner mej i soffan med en kopp te och sätta igång. Vi hörs!

Jag antar att de flesta inte tycker att det är en sån jättestor grej med hostningen men jag är jätteorolig för Topia, det gjorde så ont i mej när hennes andning blev helt ansträngd igår innan hon hostade och så. Måste bli bra! <3



Julia - Besviken!

Kom till hoppträningen och såg att Maria hade ställt upp en jätteroligt bana som var som gjord för Topia.

Redan när vi skrittade fram så började Topia hosta väldigt många gånger men det gav med sej lite sen. Hon kändes så himla fin och var helt perfekt för att hoppa med, på tårna, pigg, kvick i benen och riktigt lydig!

När vi började hoppa så började hon hosta igen så vi hoppade ingenting nästan och det vi hoppade var bara på framhoppningshöjd, runt 80, eftersom det är rentav farligt att hoppa med en häst som hostar. Behöver de hosta så kan de inte hålla inne det och skulle det hända innan ett hinder så skulle de ju kunna snubbla eller så.

Kändes jättetråkigt främst att hon inte är okej såklart men även att behöva avbryta sådär när det kändes så bra! Speciellt när Maria sa "Det var ju synd att detta hände nu när hon så fin idag, annars hade ni ju kunnat hoppa riktigt högt idag!"

Vi ska troligen köpa någonting till Topia för att se om hostan försvinner. Hon har nämligen varken feber eller är snorig och är dessutom pigg och glad så förkylning är uteslutet. Hon har hostat på detta sättet innan så vi är lite inne på om hon har något av en kronisk hosta. Vi får se hur vi löser detta, tills vidare får hon vila. Hoppas vi får löst det snabbt iallafall för nästa helg har vi ju en tävling inbokad och dit kan vi ju inte åka om hon inte varit frisk i iallafall en vecka.

Jaja, det märker vi. Viktigaste är ju att hon blir bra!

 


Lille älskade Topia. <3


Martina - My life

Jag ska ha en hestiiis och en söt liten bil, jag ska byta jobb och bli anställd på Game Stop, jag ska även köpa en segway och bli kändis i Skövde, jag ska bo i en egen söt lägenhet, jag ska tsm med Julia få sveriges största hästblogg och bli miljonär like Foki! 

Yeay, my life is going to be so much fun! :')


Antilop Canyon! Och jag måste bara få säga en sak, Svenskar äääär så tråkiga...När man är i USA i tre veckor så börjar man efter ett tag bli rätt nice och trevlig själv. Jag menar där är det inga konstigheter att man säger God morning till alla man möter i hotellkorridorerna! Man ser folk dagligen som aldrig setts förut bara börja prata med varandra som att de vore bästa vänner. Och det sker inte att folk ser ned på någon annan som sticker ut med en udda emo stil tex. Folk pratar med den människan i alla fall. 
Jag trodde jag skulle dö när man hade kommit från flygplatsen skit trött och satt sig på tåget och får värsta fjortis gänget framför sig. Man ville bara sjunka genom golvet och tynas bort av pinsamhet att vara Svensk i det läget. Ni måste förstå vilka starka kontraster det blir från att ha umgåtts med roliga och ärliga amerikaner till att få lyssna på pipiga unga svenska tjejer där skitsnack står högst i fokus och där man "smygfotade" (hur löjligt som helst) några emo barn som satt på andra sidan gången.
Sverige är pinsamt när det gäller våra sociala problem....vi kan inte bete oss för fem öre!

Jag var bara tvungen att få ur mig detta innan jag lägger mig! =)


Julia - Dagens bana

Dagens banan ser ut såhär.
Till höger är det två hinder på båge, i mitten ett jättesmalt hinder och tolö vänster två hinder med 3 galoppsprång imellan. Ser grymt ut. :D



Julia - Täcken

Det är verkligen ett riktigt skitväder som har dragit in över Göteborgsområdet nu, regn, åska, blåst och på det ganska låga temperaturer också men det är endå inte minusgrader.

Jag tycker att det är så himla svårt att veta vad man ska lägga på hästarna för täcken när det är såhär. Topia är ju rakad så just nu går hon med ett halvtjockt 300g täcke ute och inne. Igår satte jag faktiskt även på henne halsdelen för det ösregnade och blåste hela dagen.

Frågan är om det var för varmt för henne eller om det var lagom. Hon kändes inte varm eller så under täcket iallafall.

Hur brukar ni göra? :)



Martina - Svar på kommentar

Postat av: Elin
Tanken har inte slagit dig att det är nått fel på den? Tycker det låter konstigt att dom vill låna ut en ponny som tävlar MSV till någon som inte ens kan fortsätta tävla den. Eller?
Bara en fundering sådär

Svar: Jo den tanken slog mig. Men efter att vi pratat i telefon så är jag helt säker på att det inte är något fel på honom :) Jag är inte den enda dom mejlat till och frågat om man vill komma och provrida lix! Men jag är en av dem som verkar intressant nog ;)


Julia - Packning inför hoppträning

Idag står det hoppträning på schemat. Jag är so vanligt taggad till tusen, det finns inget roligare än att hoppa med Topia hihi! Älskar verkligen känslan när jag känner att allt slit med dressyren ger resultat och när vi tar oss framåt.

Förra hoppträningen kändes det verkligen som att vi tog ett stort kliv framåt i vårat samspel och även lite mer teknikmässigt så jag hoppas på någon likande utveckling idag hihi!

När jag ska hoppträna brukar jag i princip alltid packa med samma saker:

- Hjälm
- Väst
- Stövlar

- Träns
- Martingal
- Senskydd
- Sadel
- Sadelgjord
- Schabrak
- Fårskynndpadd och gelepadd
- Ländtäcke

- Spö (Använder det aldrig men skulle det behövas är det bra att ha med)
- Varmt täcke som hon åker i

Jag har ett jättebra tips som jag alltid kör med när jag packar. Man börjar att se hästen framifrån och tänker alla saker som den har på sej, träns, martingal, osv. Så man tar en sak i taget och går framifrån och bak. Gör man det så är det väldigt svårt att glömma utrustning iallafall. 
Sen gör jag samma sak på mej själv. Hjälm, väst jacka osv.

Så gör alltid jag iallafall och det är vääldigt sällan jag glömmer saker. Ett litet tips bara! :D



Julia - Dagen :D

Idag har verkligen varit en lång dag och den är inte slut än. Började den lite slarvigt och valde frivilligt att missa två
bussar för att slippa gå till bussen i regnet och sen har matte, fysik, svenska och spanskalektionerna bara flutit på.

Efter skolan drog jag och en kompis till biblioteket och pluggade lite matte i väntan på att få lyssna på när våran kompis skulle sjunga! Det var värt väntan så att säga, älskar att lyssna på när kompisar sjunger!

Nu är klockan halv 8 och jag är påväg hem. Blir bort till stallet direkt och rida dressyr i paddocken med lilla Totte. Hade nog helst låtit henne vila idag för jag är så trött men det går icke, imon är det hoppträning och vill jag att det ska gå ens någorlunda bra så måste hon blivit genomriden dagen innan haha!



Martina - Stallet senare

Ska ut sen till lilla Fuzzi och ta hand om henne :) Det regnar ute så jag väntar tills ridhuset blir ledigt känner jag...gillar inte att rida i regn, man blir så blöt då haha! 

Det är fem stycken till som hört av sig till mig idag och vill låna ut sin ponny. Riktigt roligt, men man kan ju inte bestämma så mycket med alla utan mer avvakta bara.
Vill ju gärna provrida de jag tycker verkar mest intressanta först :P 
En känner jag mig extra pirrig för just nu, hade varit grymt om jag och den ponnyn passade ihop. Men jag är nervös för att han kommer att vara för stark för mig i hoppningen, det är trots allt en ponny som tävlar på MSV nivå! 

Jag tyckte det var jätte konstigt att dom hörde av sig till mig. Förklarade för henne att jag inte tävlat nått och hoppat som högst 110cm. Men är just nu väldigt ringrostig i hoppningen och anser inte mig själv som särskilt duktig på det sättet. Tänkte om dom missuppfattat nått lix annars vill man väl inte att en MSV ponny ska vara hos någon som inte ens kan tävla den...men hon tyckte jag verkade passa perfekt och sa bara att jag kommer lära mig massor av denna ponny och just nu körde dom bara markarbete i stort sett för att han ska lära sig och slappna av mer. Han skulle inte vara stark heller bara pigg, men när man kollar på youtube ser han allt lite halvgalen ut haha :P
Hon ville absolut att jag skulle komma och provrida och se vad jag tyckte så vi ska bara höras om tid. Måste kolla när jag kan låna bil först! Värsta skoj ju att få en sånhär chans att prova rida en grymt bra ponny! Dock är det en till som ska provrida på fredag...bara hoppas vi inte tycker om honom båda två ;)


En oerhört snygg bild på Fuzzi ;)


Martina - Add some Light

Tycker den blev lite cool!? :)




Julia - Follow your heart

The tough thing about following your heart is what people always forget to mention.
Sometimes your heart takes you to places you shoulden't be. Places that are as scary as they are exiting and dangerous as they are alluring.
Sometimes your heart takes you to places that can never lead to a happy ending. And that's not even the difficult part.
The difficult part is that when you follow your heart, you leave normal. You go into the unknown. And once you do, you can never go back.



Idag är jag verkligen på världens myshumör. Ville inte dra mej upp ur sängen imorse när jag hörde hur det regnade men när jag väl var uppe och fått på mej en gosig stickad tröja, flätat ihop håret lite snabbt och sen dragit på mej en stor halsduk vad höstmys-humöret på topp hihi. Tagga dagen!


Martina - USAs vilda djurliv

Vill bara upplysa om att alla djuren på dessa bilder var vilda så det var en riktig häftig upplevelse att stöta på dessa :)
Speciellt att få se bergslejonet i trädet och björnen som var framme och nosade på våran bil! Spänningen var total då haha, svartbjörnar är ju inte riktigt att lita på ;) Bison oxarna var 100tals, huuuur många som helst så det var också en upplevelse, dom kunde man gå bara ett 20tal meter ifrån utan att dom brydde sig :P


Någon som vill klappa kissekatten? ;)







Julia - Hästhoppningn på tv!

Tittade på världscupen i hoppning på TV när jag kom hem från skolan förut. Älskade verkligen det när jag var liten Men har inte tittat så mycket på det det senaste. Så idag när jag satt och studsade i soffan medans svenskarna hoppade så kände jag mej nästan som liten igen. Hejjade inte bara på svenskarna utan även på några av Topias släktingar som var med!

Det var 14 hästar vidare till omhoppningen och två stycken av dem var efter Topias farfar! Jag kommer inte riktigt ihåg vad de hette eller vad ryttarna hette men ja. Lite roligt att se Topias farbröder/fastar på TV :D

Förövrigt så var även Rolf-Göran Bengtsson och Angelica Augustsson med till omhoppningen men tyvärr rev Roffe ett och Angelicas tid räckte bara till en sjätteplats. Synd att Roffe rev för han hade den bästa tiden av dem alla!




Martina - Hästar på G

Har i princip två hästar på G och pratar lite med en tredje person så kanske tre hästar och alla verkar bra :D
I våras/sommras hittade jag knappt någon häst jag tyckte var av intresse och hade riktigt tur som bara av en slump klickade på sida 31 på hastnet och fann Sunnys annons!
Men det verkar som att fler vill låna ut under vinterhalvåret, finns ju ganska gott om bra hästar ute på annons nu! Och det gillar vi som inte vill eller kan köpa oss en egen häst ;)

Får provrida de jag tycker är värda att provrida och se vem det säger klick med! ^^ Spännande och se vad det blir för någon :)



Martina - Två nya objektiv!

Jag och pappa köpte oss två nya objektiv när vi var i San Diego :D Vi hittade en grymt bra butik, åh vill ha en sån kamera butik hemma! (L) Dom hade i princip alla objektiv som finns till Nikon och Canon, lite från andra också som Sigma och Tamron bland annat. Man fick även gå ut och provfota innan man gjorde sitt köp vilket ju är super!
Det fanns även blixtar, softboxar, kameraväskor, stativ och massa mer i mängder. Hur kul som helst att gå runt och kika :)

Pappa slog så klart till stort och köper sig ett DYRT men ack så grymt vidvinkelobjektiv! 
Nämligen AF-S Nikkor 14-24mm 1:2.8G ED


Såhär står det om det på Nikons hemsida:
Objektiv med extrem vidvinkel, snabb bländare och nyskapande optisk design. Det här proffsobjektivet har Nano Crystal-beläggning för att reducera spökbilds- och blänkeffekter, och ger en bildskärpa som kan överträffa motsvarande objektiv med fast brännvidd.

För min del blev det ett fisheye objektiv :D
Nikons egna var slutsålt men det gjorde nog det samma eftersom Nikons inte är zoom på utan fast. Det är ju säkerligen lite bättre då men mitt fisheye är mer på skoj så vill gärna kunna zooma lite då ^^ Det ska i alla fall vara ett bra fisheye och hittills tycker jag det stämmer, bilderna blir fina i färger och skärpa :D
Det är ett Tokina fisheye 10-17mm :) Tror inte jag hört talas om märket Tokina alls innan faktiskt!? 



Exempel bild, har inte hunnit prova det "fotografiskt" ännu bara i hotellobbyn haha! :D


Julia - Solnedgång del 2









Vilken är eran favorit?
Jag tycker mest om 1an tror jag. :D



Julia - Lite överskottsenegi




Busiga hästar, går det att inte älska dom haha?



Julia - Solnedgång del 1

Det är omöjligt att inte le när man sitter på Topia.
Hon har sina jobbiga stunder men oftast så älskar jag henne så att det gör ont nästan.
Finafina häst ♥



Julia - solnedgångsfotografering

Jag och Frida fick ett litet ryck och skyndade oss ut och fotade när jag red i solnedgången. Jag har nu några nya favoritbilder och ett ex antal failbilder. Topia var nämligen väldigt pigg och glad idag haha!
Bilder kommer snart! :D



Julia - Troja Horse Arena

Nu är hela familjen inklusive häst inpackade i bilen (och transporten) påväg hem från tävlingen!

Min lillasyster hoppade 80-90 och var verkligen jätteduktiga. De fick ett pet i sista klassen men Saga är ju bara 5 år än så något sånt är helt oviktigt.

Jag Sitter lite och funderar på hur jag ska göra med Totte idag men kan inte komma på något bra. Jag har verkligen jätteont i tummen och tror inte att det kommer gå så bra att rida med den tyvärr men något måste jag ju hitta på.
Hade det inte varit för att jag hoppade igår så skulle hon ju kunnat få löshoppa lite men vill inte göra det då. Återstår att se alltså!

 



Martina - Bloglovin och hästannonser

Har suttit här nu och försökt ta igen alla inlägg på bloglovin, har blivit över 600 inlägg att läsa dessa tre veckor men nu är jag nere 192st :) Har dock inte orkat läsa ens hälften av alla!!!
Sen har man massa annat att göra, STOR FET nackdel med att komma hem efter tre veckors semester....man får hur mycket att göra som helst och det enda man vill göra är att sitta och inte göra någonting alls! Haha usch, livet suger igen! 

Måste även ta tag i och svara på lite hästannonser som jag läst och sparat och se om någon ponny/häst kan vara av intresse. Finns ganska mycket hästar runt omkring nu som behöver fodervärd så jag borde ju få napp :)
Sunny kommer alltså inte tillbaka, har med skadan att göra men hon mår bra så det behöver ni inte oroa er för :) Tänker dock inte berätta mer än så i alla fall! 
Men vet ni någon busig, galen och känslig häst som behöver fodervärd så tell me ;)


Söta Sunny!


Martina - Träning lösa tömmar

Några av er vet att jag ibland, eller snarare under varje pass rider med "lösa tyglar"! Inte hela tiden men oftast när jag travar av, kanske lite i uppvärmningen också. Jag har förr försökt förklara varför men inte riktigt känt att jag fått till det :P Jag har nämnt att det är för att jag tycker det är viktigt att hästen hittar sin EGEN balans, rytm och form och det är dessutom oerhört lösgörande så ni anar inte!

Nu när jag kom hem såg jag att Linn som driver dressyrmupparna.se själv börjat prova på det fast hon gör det ju då från marken! Tyckte det var väldigt roligt och spännande att se. 
Jag fick ju själv idén från Akademiska dressyren så jag rider med lösa tömmar uppsuttet, det blir nog inte riktigt samma grej eftersom från marken får man ju använda kroppsspråket vilket man får göra uppsuttet också fast med mera vikthjälper, men principen är den samma. Linn lyckades i alla fall ge en bättre och MYCKET kortare förklaring än vad min var haha :D

"När man tränar lösa tömmar lär sig hästen att finna balans och bärighet själv utan att hänga i några tyglar"

Just det där med att hästen inte har några tyglar att "hänga" i eller ta stöd i gör mer skillnad än vad säkert de flesta av er tror! Jag hade ALDRIG fått Sunny så fin som hon faktiskt blev på bara knappa två veckor om inte jag tränat med lösa tömmar. Man känner skillnaden direkt passet efter så jag rekomenderar verkligen alla till att prova. Jag har aldrig tränat för någon hur man i regel ska göra utan har bara kört på egen känsla vilket funkat super :)
Har bara bilder på när jag prövade det med Megan för ganska länge sedan! Man kände skillnad direkt på henne, hon var helt annorluna redan samma pass på korta tyglar sen! Riktigt roligt resultat :P







Jag ska helt klart köpa tömmar och prova ifrån marken också! Tror att det är svårare speciellt eftersom jag knappt ens kan longera haha! Men säkerligen mycket mer givande när hästen även slipper ryttare på ryggen helt!


Martina - Över 1000 bilder från USA

Men ni kan vara lugna, jag ska inte ens visa er hälften av dem ;) Om ni nu inte skulle vilja det haha!?
Jag ville då inte hem riktigt än, kändes inte alls lockande när man gick runt där i shorts och visste att det nu endast kommer bli kallt och äckelpäckligt :(
Sen kommer jag aldrig somna ikväll heller eftersom det egentligen är dag nu lix...vill inte ens föreställa mig hur det kommer bli att jobba på måndag :O

Jag kommer börja visa några bilder i morgon i alla fall, har nog flertalet som ni kan tycka är intressanta även om det inte är hästar! Tills dess får ni denna bilden på lilla björnbebisen som jag försökte vissa er för typ två veckor sedan :P



Hur söt?


Julia - Bruten tumme

Hade planerat ett dressyrpass i paddocken idag men det övergick till markarbete med ett hinder sen. Ställde upp ett enkelt räcke på medellinjen så att man vände över ridbanan liksom. (ni fattar va, vet inte hur jag ska förklara) Hon gick verkligen superbra och lysande perfekt. Hon kortade upp galoppen mycket bättre än hon någonsin gjort innan och hoppade stora och bra språng.

La efter ett tag upp hindret på 115 och hon hoppade verkligen jättebra på det men i landningen så fick jag liksom tummen på manken/halsen och knäckte den rakt bakåt. Det gjorde så ont att bi anar inte, var helt säker på att den var bruten först men sen efter ca 10 min så kändes det bättre och jag kunde böja den å så så den är nog bara typ ja. Skadad på annat sätt. Kunde inte fortsätta rida mer än hoppa hindret på typ 60 en gång och sen trava av henne å så.

Så himla synd när det för en gångs skull gick bra och hon var lugn och fin. Menmen, så kan det gå!


Sitter nu på stationen och väntar på en kompis, vi ska vidare och träffa några andra sen. Imon ska min lillasyster tävla så bloggen blir lidande men så blir deeet.



Martina - Home sweet home!

Idag kommer jag hem, fast ganska sent på kvällen så jag kommer med all säkerhet inte uppdatera någonting ;)
Men i vilket fall så har jag nog haft tre grymma veckor och det kommer att komma en del bilder.



Julia - Gammal transport

Haha, våran grymt snygga gamla transport.
Vi ska sälja den nu så var precis ute och fotade den lite snabbt.

Är någon sugen kan ni ju slänga ivä ett mejl; [email protected] :)



Julia - En videoblogg


En.. ja. Ingen kommentar.


Julia - Såå typiskt Topia!

Detta är verkligen Topia i ett nötskal. Hade hoppat den några gånger innan och höjde typ 10 cm. Då slog hon i varenda bom haha! Lilla latmasken!


Julia - Gps!

Ute och rider med gps. Vad vore livet utan all teknik?

 



Julia - Rakning av hästar!

Idag har jag inte bara rakat en häst utan två! Brukar tycka att det är såååå segt men idag gick det superfort! Vi hade lämnat in skären på slipning och de var jättemycket vassare än de är när man köper dom nya så pälsen bara flög av. Jättesmidigt och bra!
Rakade både Saga och Abbe, de båda var som små nallebjönar men trots det så tog det bara en och en halv timme för båda! Då rakade jag hela hästarna och även Sagas ben så det var snabbt! Brukar ta så lång tid för en häst i vanliga fall haha!



Haha, blev liiiite skillnad på Abbe med, eller vad säger ni?

Förra året kom vi inte ens nära Saga med rakapparaten efter att ha rakat henne pyttelite. Troligen fick hon ont av det eftersom hon har sådan eksem och sen tyckte hon kanske att det var väldigt obehagligt med ljudet och vibrationerna.
 
Förra veckan så fixade pappa ett recept på lugnande medel till henne som han senare hämtade ut på apoteket. Det kostade strax under 200 kr och var som en avmaskingsspruta ungefär fast man skulle lägga det under tungan så att hon inte svalde det.
 
Sen släckte vi stallet och gick in i sadelkammaren och väntade 30 min på att det skulle värka och sen satte vi ingång.
 
De första 10 sekunderna betedde hon sej som vanligt och hon sprakade till och med efter mej men sen var de som om hon slockade totalt. Hon rörde sej inte ur fläcken. Hon stog och vinglade och var helt borta verkligen, ungefär som dom är när vetrinärerna tittar tänderna på dom nivet. Var nästan rädd att hon skulle ramla på mej!
 
Hon vaknade till efter ca 1 timme och kunde då gå till sin box utan problem och efter två timmar var hon redo att äta igen.
 
Verkligen en supersmidig grej om man har problem med att raka hästarna, någon som har provat det innan?


Julia - Photoshop

Jag vet inte om jag har berättat detta men förra året gick jag media på gymnasiet men så bytte jag skola och linje nu iår av flera orsaker.

Förra året fick vi grymma datorer fullproppade med ännu grymmare program. Vi hade de bästa film, foto och musikbehandlingsprogrammen som finns. Filmredigeringsprogrammet var till exempel det som 60% av alla filmer som spelas in nu redigeras i. TV4 redigerar även i det!

När jag bytte skola så fick jag tyvärr inte köpa ut datorn och blev av med alla dessa awesome program och har inte än fixat photoshop ens. Jag älskar verkligen att hålla på i PS. Och jag är om jag får säga det själv rätt bra på det (hade MVG i det såklart hehe) så jag har verkligen saknat det!

Imon ska jag ta tag i livet och ladda ner det. Det är det första jag ska göra imonbitti. Sen kanske jag och Martina fixar en ny design, vem vet? Har en del grymma planer i huvudet iallafall.




Julia - GLAD!!!

Herreguuud va bra Topia gick idag! Är helt sprallig i hela kroppen hihi!

Hon var lugn och avslappnad under framridningen och Maria sa att hon såg mycket mer balanserad ut än vanligt i galoppen.

Kolla bilden nedanför så ser ni vad det var för hinder vi hoppade. Det blå-gula hindret var en oxer och det sista gul-vita var ett räcke.
Ungefär 5 galoppsprång framför och bakom det blåa hindret låg det även en bom.

I början hoppade vi det blåa hindret och skulle mest rulla på och ha hästarna lugna. Första gången hoppade hon jättehögt över och jag missade nästan sista bommen för hon svängde så. Andra gången hoppade hon av lite närmare och mer normalt men busade lite efter istället. Efter några gången kunde hon hålla sej i skinnet och inte busa iväg iallafall.

Sen hoppade vi serien. Topia är inte så jätteförtjust i det men hoppade ovanligt bra! Hon tog verkligen i och var kvick och bra i frambenen. Vi började hoppa på den höjden på bilden och travade då bara igenom hela. Sen höjde hon upp och i slutet hoppade jag och Totte typ 120+ på oxern och 115 på räcket. Så himla kul var det för Topia tog verkligen i för kung och fosterland. I början hoppade hon bra men fick inte helt 100 med sej bakbenen. Inte så att hon rev men Maria var inte helt nöjd. Hon sa att mej att lägga fram handen mer innan första hindret och då kom hon loss och hoppade igenom hela kroppen. Jag typ flööög haha!

För att citera Maria, "När man hoppar på dessa höjder där Topia inte känner sej säker på så är det bra att hoppa såhär då man inte behöver tänka på avstånden.
Hon är duktig för att istället för att bli rädd eller osäker som de flesta andra hästar blir så tänker Topia istället efter och bara gör det."



Julia - påväg

Transporten fylld med världens två finaste hästar rullar bakom bilen, nu taggar vi hoppträning! Blir awesome! :D



Julia - Ibland spårar det ur

Har verkligen pluggat jättebra idag men ibland går det inte att vara seriöst.

 

 

 

 



Julia - Martina!

Vet inte exakt vilket datum Martina kommer hem men det borde bli någon gång denna veckan, visst längtar vi? :D
Jag är jättenyfiken på vad hon gjort och så, hoppas att hon var varit duktig och fotat lite!


Julia - Underbar hopphäst 4 år


Typ: Stora hästar -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Sto -  Födelseår: 2007
Höstrensning! Sto 4 år 168 cm e. Ulrich z, (Darco) full stam född på stuteri Danmark. Hennes mammas första avkomma går 160 i Norge. Pigg men jätteenkel att rida, hoppar allt, ej tittig. Mjuk och stadig, kan sidvärts, galopp från skritt, tävlad 1 meter. exportröntgad ua. Genomsnäll och trygg i skogen, att lasta, sköta mm. Lika underbar som ser ut! Modig på hinder. Ring ej senare än 20.00, ej mail,



Pris 69 000 kr




Vem är detta likt kan ni tro? Inte Topia va?
Dom har nästintill EXAKT likadana strumpor, och kolla bara bläsen, färgen, höjden, kroppsformen!
De är halvsyskon och hon säljs från samma försäljningsstall som Topia såldes ifrån. Har även sätt en film på den och det roliga är att de sparkar mot skänkeln på samma sätt ibland. Stört sött!

Hade gjort vad som helst för att få henne också, hur grymt hade inte det varit liksom?
<object width="600" height="437"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kAKTmQU4xnk?version=3&amp;hl=sv_SE"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kAKTmQU4xnk?version=3&amp;hl=sv_SE" type="application/x-shockwave-flash" width="600" height="437" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>


Julia - Sjukling!

Är fortfarande sjuk, så himla mysigt. Not.

Har pluggat hur duktigt som helst hela dagen och ska om någon timme gå bort till stallet. Tottis ska nämligen friseras idag, man, hovskägg och pannlugg. Hon måste vara fin nu när hon ska på hoppträning och åka i sin nya transport å allt!

Såhär duger det inte att se ut ju!



Julia

Snabb test om bloggappen funkar....



Julia - äntligen!

Äntligen funkar blogg.se, är back on track nu alltså! :D

Idag, mina vänner, så gick Topia bra! Kunde verkligen komma till ridning och slapp sitta och bromsa hela tiden. Hon släppte jättefint och kändes fin och positiv. Jag är van vid att behöva bromsa hela tiden så i början när hon var så lugn och fin så satt jag mest där men kom sen ihåg vad min tränare alltid tjatade om innan, att jag måste rida, rida, rida och få igång kroppen på henne bättre.
La till benen och sitsen mycket mer och under mej så började Topia verkligen jobba och trampade på och tog för sej mycket bättre. Fick verkligen en wow-känsla där!

Började värma upp på en serpentin längs varje långsida och lät henne flytta sej lite undan skänklarna och avancerade sen och la dit volter och omställnigar. Tillsist la jag in galopp på den större av volterna och skiftade på lite småsaker för att få annorlunda varje gång.
<- klickbar bild

Började gå in på serpentinen och la sen en volt åt ena hållet och sen en åt andra hållet och sen ut på serpentinen igen. Gjorde den ena volten lite större och den andra lite mindre och ställde henne utefter voltens storlek.
När hon var tillräckligt uppvärmd la jag in galopp på den ena volten.

Övningar som denna är perfekta för Topia som väldigt lätt stressar upp sej. Samma sak om och om och om igen fast endå måste hon ha något litet nytt att jobba med för att inte bli för ofokuserad. Brukar nästan alltid rida såhär och helt och hållet ta bort fokusen från form och hur hon jobbar. Det viktiga är takten i traven, att hon lyssnar för hand, skänkel och sits. Sen kommer formen utefter det och då är hon oftast mycket mer lugn och avslappnad när hon väl kommer dit.

Asså Topia är så söt ibland, hon var väldigt nöjd med sej själv när vi ridit färdigt och bara stog där och väntade på att få nån liten godis när jag lagt på henne täcket haha! Charmknutte är vad hon är :D


Martina - Pic från förra året

Man behöver inte hoppa över ridningen bara för att man åker utomlands :D


Jag hoppas verkligen vi hinner med detta i år igen :)


Julia - tröttsamt!

Blir så trött, det har inte gått att blogga på två dar nu! Funkar inte från appen i mobilen eller från datan :S fattar inte varför :(((
Just nu bloggar jag från mobilen fast inte igenom appen och då kan man inte ladda upp bilder eller nått :(
Har iof inte hänt så mycket men endååå. Idag är jag hemma och är sjuk med min käre pappa som har smittat mej. Pluggar, har lite ansiktsmask och hårinpackning, ska snart äta frukost/lunch och svepa i mej lite Alvedon+C-vitamin, måste nämligen vars frisk imon för jag har ett stort prov (och hoppträning haha)!
Vi hööörs,!


Julia - Favoritbloggar

Jag läser ganska mycket bloggar så tänkte lista min top 9 haha.
Kommer inte på en 10nde blogg men jaaaja.
De står inte i ordning, alla är lika bra hihi :D

DRESSYRMUPPARNA
TEAMSL
KENZAS
MICHAELADALSTRÖM
LINAFOTO
SHINYRIDERS
CAVALIERS
SOFIJAARVIDSSON
JOHANNAGRANT

Länka gärna era bloggar eller vad ni läser, alltid kul att se nya!
Läser alltid hela första sidan på de bloggar ni som kommenterar har men brukar ibland vara dålig på att komma ihåg vad de heter haha. Ska bli bättre på det! :D

Så länka på :D


Julia - Mys i månskenet

Igår var en såndär iskall kväll med månsken som lyste upp mörkret. Kunde inte lågra bli att tjuvstarta vintern lite och sätta på mej mjukisbyxor, halsduk och vinterjackan och sen sätta på Topia väntertäcke och sen skritta ut barbacka och bara mysa till det.
Topia var jättesnäll och positiv också, hon brukar ju itne gilla att vara ute själv men vi fick bara stopp och lite hemlängtan vid ett tillfälle när det var skuggor över vägen så att det var helt kolsvart där. Det tyckte hon var lite läskigt och slängde sej om hemåt och tänkte springa hem men när jag bara stannade henne och lugnande pratade och klappade henne blev hon tillslut så modig att hon långsamt gick framåt och tillslut gick "in i mörkret". Hon var livrädd men lugnade sej sen nästan helt själv, visade sej nyfiken och litade tillslut på mej. Framsteg! :')
Resten av turen gick framåt i långsam skritt på långa tyglar.
Denna delen av vintern välkomnar jag mer än gärna, mörkret är det bästa med vintern! :D


Julia - HIIHHIIHIH

Är inte lite glad nu, idag har vi nämligen köpt en:
Är såååå glad! Våran gamla transport var så ful haha!


Julia - Dagen

Har typ 1 % batteri på datan men ville endå hinna hälsa på er,
detta är vad jag har gjort idag:

Plus uteritt själv barbacka i månskenet.
Sammanfattningsvis en grym dag.



Julia - Framåt I hope.

Red dressyr idag i paddocken, känns som att vi jämnfört med träningen i torsdags tog ett steg framåt iallafall. sprang hon nämlignen med huvudet i luften och struntade fullständigt för både hand och skänkel. Var kaos så att säga.

Idag kändes hon mindre stretig och mer följsam och positiv.


Julia - Myser i stallet!

Älskade vän!

Just nu har hon sin mule mot min panna, hennes mulhår kittlar mot min kind och andedräkten värmer mej. Det finns inget bättre än detta, fattar inte hur jag kunde välja en eftemiddag/kväll med vänner framför henne.

Älskade. Nu och föralltid!



Julia - Vilar

Idag tog jag en vilodag från hästarna, eller tidningen iallafall. Det förtjänade jag tycker jag, gör aldrig det annars.

Kan dra min dag lite snabbt så får ni läsa om ni vill.

Började första lektionen med spanska steg 3. Hoppade på fen kursen i tisdags och fick då höra att jag slapp göra provet som dom skulle ha idag. Men när jag kom till lektionen sa läraren att jag fick göra det endå, jippiie! Inte läst spanska på 1,5 år och sätta igång direkt med prov! :') Trots att jag inte trodde att jag kunde något alls så gick det jättebra, skönt det iallafall.

Nästsista lektionen hade vi även då prov, fast i biologi. Jag är inte en sån som pluggar speciellt mycket så hade inte gjort det men det gick verkligen super! Kunde allt hihi! Glädje!

Medans de andra i klassen skrev klart provet (dom var sega hihi) så gick jag och mötte en kompis och sen mötte vi upp hennes kille och hans kompis så ja. Gick vi runt lite och sen var jag tvungen att gå tillbaka till skolan för att ha sista lektionen, idrott och innebandy! Jag gillar faktiskt innebandy och är ganska bra på det för jag spelade det i typ 6 år. Så ägde lite dååå (krydd hehe)

Sen mötte jag mina kompisar igen så drog vi in till Gbg med tåget. Hamnade tillslut efter lite promenad på Max (nivet hamburgare haha) och köpte var sin milkshake. Gotta love Max Milkshakes, TRY THEM! <333
Fick även en ny loverboy på Max haha! Han satt och verkligen glodde, helt odiskret, och log när jag tittade på honom.... Sen när han skulle gå så tittade han en sista gång så vinkade jag och log typ asstort så blev han typ helt glad och log ännu större. Haha sött!

Sitter på bussen nu och det blåster som fan och ÖSregnar, trevligt att köra hem moppen i detta vädret när man bara har tygjacka.......

Aja, ska av snart och tar stallet direkt efter det tror jag hihi.

OXOX

Random bild från förut, gotta love min humor!



Julia - uteritt!! :D

Idag var det somsagt uteritt på schemat! Så himla underbart var det efter några "jobbiga" ridturer som vi haft de senaste dagarna.

Det var helt underbart att låta henne sträcka ut lite i galoppen och bara känna hur hon nästan bubblade över av glädje. Hon var sprallig och glad och ville bara komma iväg. Hon var till och med så positiv att hon kunde trava och galoppera först, annars brukar hon alltid ligga och trycka i rumpan på hästen före och bli jättesur om man ber henne gå först. Det har inte gått överhuvudtaget innan så att det gick idag var mer än skönt hihi!

Det hade även börjat mörkna sådär mysigt och iklädda reflexer från topp till tå så var höststämningen på topp! Det bästa med hösten måste vara att sätta på sej vinterjackan, dra luvan över hjälmen och sen bara ha det mysigt. Sen är det ju inte fel heller att allt regn mjukar upp grusvägarna så att dom blir mjuka och fina!

På tal om mysigt, efter en massa stenhårt plugg ska jag nu krypa ner i sängen med lite te och läsa en bok. Även det läxa såklart men det är en bra bok så det spelar inte så stor roll hihi!
Efter det säger jag godnatt världen.
Sov så gott hihi! :D

Avslutar med lite söta bilder på våra katter, Nemo, Doris och Lisa. Det är inte lite mysigt när Doris (den svarta) ligger innanför jackan och Nemo (den ljusa) ligger i luvan. Där kan dom ligga medans man borstar, mockar, hämtar hästarna i hagen, ja, you name it.
Älskar verkligen dom små rackarna hihi!

Har ni katter i era stall?



Julia - dagens outfit

Jacka - Horze
Byxor - Hööks
Tröja - Gina
Ridstövlar - mountain horse
Hjälm - Charles Owen / JW

Plus massa reflexer, idag ska det nämligen ridas ut!



Martina - Redigering av bild

Tänkte dela med mig av vad jag gör med bilderna innan jag laddar upp dem här på bloggen! Använder CS5

Först öppnar jag bilden jag ska publicera på bloggen i CS5 :)


Jag dublicerar ALLTID grundlagret innan jag börjar redigera!
Detta för att lättare kunna jämföra de nya lagren mot originalet! 


Något som jag alltid gör är att ljusa upp bilderna, ganska så mycket. Tycker de blir mycket finare då :)
Det gör jag med hjälp av Brightness/Contrast men ändrar endast brightness där.
Om det behövs förstärker jag även färgerna och då går jag in på Vibrance.
Sen går jag alltid även in och ändrar i Curves, där kan man välja att dra färgerna åt ett lite blåare håll vilket jag ofta gör. Fast väldigt lite bara, bilden ska inte se blå ut :)
Här ser ni vart ni kan hitta det jag använder mig av! 


Efter ändringarna ser bilden ut såhär:


Brukar även beskära bilden, men det gör jag olika mycket beroende på vart bilden ska synas! När dom ska upp på bloggen brukar jag beskära nära inpå motivet för att annars ser det lätt litet ut eller långt borta! 
Ska man visa bilden på annat sätt brukar jag lämna mer space runt omkring :)
Såhär blev resultatet av denna bilden i alla fall:


Hade jag haft mer tid så hade jag var lite mer nogrann och ändrat så att Laban inte ser så ljus ut vid huvudet och att det inte skulle vara så gult ljus som faller på honom...men detta är ju tidsinställt och skulle egentligen packa färdigt så hann inte med mer riktigt haha :D


Julia - Breaking dawn

Bara jag som fullkomligt ÄLSKAR Twilight?!
Är så taggad att jag nästan dör nu hihi! Premiären är för er som inte vet den 15 november och jag ska se den kl 00.00 natten mellan den 15-16de. LÄNGTAR IHJÄL MEJ!!!

Skiter i vi har ett stort prov dagen efter eller vad som. Jag bara ska se den då hihi! :')



Julia - Tiden räcker inte till

Tiden räcker helt enkelt inte till just nu. Hoppade på en ny kurs idag och ska ha prov på torsdag, sen ett annat prov, massa inlämningar och jag vet inte allt vad vi har. En häst och ett försök till ett liv utöver det gör att jag inte känner någon lust att blogga alls. Har aldrig gått såhär på högvarv innan och det lär ta ett tag innan jag kommer in i det.

Men vi hörs, right?



Julia - Rosetter

Jag och Topia har 8 rosetter från tävlingar (tror dock att det saknas några, är inte så jättenoga med dom haha) sju av dom är likadana?!

Självklart är dom så fula att man vill dö på dom med! Min lillasyster som också har en 5-åring och tävlar avd B har inte en enda sånhär!

Inte för att jag brukar hänga upp mina rosetter men endå haha!

Vad tycker ni, är dom snygga eller?
Älskar att även om en av dom är annorlunda så är de alla lila-vita haha. Såå fint hihi!



Julia - Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Det svaret är egentligen ganska enkelt.
Jag helt enkelt älskar lugnet och hur avslappnad jag blir av hästarna, i stallet och allt runt omkring. Visst är det jobbigt ibland men samtidigt så är det sådan gemenskap i stallet med kompisarna och hästarna.

Mår jag lite sämre en dag så finns det inget som piggar upp så bra som att gå till stallet, se min fina häst titta nyfiket på mej och att sen kunna lägga armarna om hennes hals och bara känna hur gosigt hennes päls luktar. Finns inget bättre, helt seriöst.

Utan hästarna hade jag varit en helt annan människa, det är jag säker på. Det har definitivt gjort mej starkare som person och jag har lärt mej att man måste kämpa för att nå sina mål. Jag har även lärt mej att tackla motgång och att ta tillvara på när det går bra.

Kan inte tänka mej att liv utan hästar som det är nu.

Hästar in my heart <3




Julia - Filmer ifrån helgen!

Glömde ju självklart minneskortet till kameran hemma i söndags så det blev inga bilder. Min lillasyster gjorde dock ett tappert försök att filma med iphone och det blev endå hyffsat resultat, inte mycket sämre än med systemkameran faktiskt!


Julia - Huvudvärk yes sir!

Har väärldens huvudvärk idag och är inte lite glad över att jag varken har plugg eller ridning på schemat idag.

Idag ska Topia vila. Brukar alltid rida henne dagen efter tävling och sen låta henne vila dagen därpå men vi ska träna dressyr imon så det går icke.

Minns inte när jag tränade dressyr sist och det behövs verkligen nu för jag känner att det bara går utfööör haha.



Julia - förberedelser del 3

Jag brukar alltid börja ta ut Topia ungefär 25 starter innan jag ska hoppa. Då har man ju ungefär 50 minuter på sej vilket jag tycker räcker. Vissa rider ju fram i typ 1 timme men för mej är det ganska konstigt eftersom hästen ska orka två klasser oftast.

Skrittar helt fram henne ute och det brukar ju oftast finnas möjlighet till det. Finns det bra grusvägar så travar jag även fram i 5-6 minuter på halvlånga tyglar bara för att vi båda ska komma igång och kunna slappna av.

När jag sen kommer in i paddocken så brukar jag inte göra så mycket mer än just värma upp henne. Jag tycker att det räcker med 15-20 minuter på framridningen och sen de 10-12 minutrena man brukar få på framhoppningen.

På framridningen ligger fokus på att hon ska vara avslappnad och inte springa och spänna sej. Formen är ganska oviktig. Jag brukar göra mycket tempoväxlingar och sen i galoppen så gör jag en del byten mest för att det ska sitta i henne att byta av sej själv, det är extremt sällan jag behöver be henne byta galopp inne på banan vilket är väldigt skönt! Det med byten faller sej väldigt naturligt för henne eftersom jag gör det såpass mycket.

Innan jag börjar hoppa fram brukar jag ge henne en skrittpaus så att hon kan hämta andan lite. Jag har alltid någon med mej inne på framhoppningen för att kunna få hjälp med att höja och sänka. Standerden är ju typ att man ska hoppa "lilla" 4 gånger och sen räcket och sen oxern. Jag brukar istället göra så att jag sänker räcket till 60-70 och rullar på det två gånger, sen upp till kanske 90 en gång och sen till den riktiga höjden en gång. Sen tar jag oxern när den ligger paralellt på den riktiga höjden 1-2 gånger. Brukar alltså bli 5-6 språng vilket jafg tycker är lagom. Jag tycker inte att det är snällt mot hästen att hoppa så extremt myckt mera eller mindre utan det är ganska lagom!

Sen får hon en paus tills vi kommer in på banan. Jag föredrar att få rida där inne medans ekpiaget före hoppar men det är ju inte alltid man får det. Får man det så brukar jag rida runt på alla möjliga sätt och snirkla runt hindren så att hon känner sej bekväm och avslappnad.

När jag går banan så bestämmer jag alltid vart jag ska rida innan starten och vart jag ska fatta galopp osv. Jag tittar även ut så att jag vet exakt vart starten är så att man inte råkar rida igenom den.

Sen är det bara att tuta och köra. Och ha så roligt det bara går, för att tävla är ju det roligaste som finns! :D



Julia - Ååååh!

When I get nervous I stop being nervous and get awesome insted!

Hehe. Det har typ varit dagens taktik! Kändes verkligen rent skit på framhoppningen inför andra klassen nu också och jag hoppade inte ens oxern på rätt tävlinghöjd, rent skit kändes det faktiskt. Så var lite nervös men sköt undan de tankarna på samma sätt som i klassen innan.

Kom in på banan och fick vara där inne medans ryttaren innan mej hoppade. Jag skrittade, travade och galopperade runt i små krumelurer runt hindrena.
När det började nära sej min tur skrittade jag lite och fattade sen galopp och drev på henne ordentligt några galoppsprång och satt sen stilla, vände upp mot hindret och så flöt hela banan på sen. Kom lite nära på ett hinder där jag gjorde exakt så som Maria alltid tjatar om på hoppträningarna, jag tog en "säkerhetsförhållning" innan jag ens sett hur vi låg. Väldigt onödigt av mej!

Annars var det helt klockrent. Jag hade satt lite bättre galopp i henne redan från början vilket resulterade i att hon hoppade bättre och kvickare.
Vi rev nästsista hindret som var ett räcke men det har ingen betydelse, vi kom bra och rätt och hon hoppade upp sej bra på sista.

En riktig superdag med andra ord och jag är mer än nöjd! :D



Julia - Min högsta dröm

Min högsta dröm är att Topia ska älska mej, att få hennes fulla tillit och att aldrig behöva känna hinder. Att allt ska flyta på och bara funka.
Min högsta dröm är att få känna den känslan och veta att det var vi två som jobbat för att nå det.

Vi är inte ens i närheten där än men vi har tid på oss.



Julia - :DDDD

Gott folk, ni ska veta att jag inte är lite glad nu!!! Jag och Topia har precis gjort vår bästa runda någonsin! Hon ar jätteseg och rentav slö på framhoppningen och jag var nästan beredd på att stryka mej och åka hem.

Men så tänkte jag på en sak som mamma sagt till mej för några dagar sen.

Man ska sätta sej ner och tänka efter och sen skriva ner alla saker som kan gå dåligt. Sen ska man riva sönder pappret i 1000 bitar och sen skriva ner vad man är bra på och vad som kan gå bra istället.
Jag gjorde det i huvudet och tänkte att nu fan ska jag vända detta till något bra!

Och det gick, jag var taggad till tusen och såg bara möjligheterna!

Kan skriva mer om mental träning någon dag om ni vill :)



Martina - Ramlar av Laluna

Om ni kommer ihåg så nämnde jag i mina "4 saker ni inte visste" att jag trillat av Laluna efter ett hinder! Det kom med på film och ni ska här få se det x) Så failat bara, ser väldigt extremt ut ;)

Det var sista lektionen på höstterminen så vi hade fått välja själva gemensamt i gruppen vad vi ville göra. Det blev barbacka höjdhoppning. Skit kul var det :D Hoppade faktiskt 1m första gången på Laluna då och det kändes så himla bra att hon äntligen vågade hoppa den höjden utan att stoppa, och det är sista språnget innan jag ramlar av haha!
Såg nu också att detta är 2009, redan två år sedan :o 



Saknar att hoppa med min Laluna!



Julia - Precis gått banan!

Har precis gått banan och den verkade jättebra! Är påväg till transporterna nu och ska ta ut Topia, håll tummarna för oss! :D



Julia - Förberedelser del 2

På kvällen innan tävlingen så brukar jag alltid ta isär alla delar, putsa av och fetta in alla lädersaker men tar det lite mindre noga med sadeln. Den putsar jag bara under och över kåpor samt fram och baksidan (typ knäklossarna där framme och baksidan av bakvalvet typ). Tvättar sen noga av senskydd och stigbyglar. Orkar jag så putsar jag av dem med sån "silverputs".

Sen sätter jag ihop träns och på med stigbyglar, det blir jobbigt om man glömmer dem! På med sadelöverdrag och så ser jag till att sadelgjorden ligger under sadelöverdraget, inte så kul att glömma den heller. Jag brukar även se till att titta vad jag har för hästnummer och sätta på nummerlappen. Har den alltid på martingalen eller på vänstersidan av tränset om jag inte har martingal.

Sen in med allt i bilen och transporten och när allt är inne så går jag igenom allt i huvudet.
Min packlista ser ungefär ut såhär:


Till Topia utrustningsmässigt:

Träns, ser till att alla remmar är med.
Huva/huvor (om jag ska ha det)
Martingal och nummerlapp
Senskydd
Sadel, sadelgjord, stigbyglar
Schabrak
Padd
Ländtäcke om det behövs
Röd rosett till svansen


Till Topia i transporten:

Täcke
Extra grimma
Grimskaft
Pall (att hoppa upp ifrån hehe)
Hö i hönät att äta påväg till/från.
Löst hö, ungefär 4-5 kg
Kraftfoder, betfor och pellets. Blöter upp det hemma!
Vatten i en vattendunk
Vatten/foderhink
Ryktlåda


Till mej:

Hjälm
Väst
Kavaj
Spö
Stövlar
Extra ridbyxor
Vantar (brukar dock aldrig använda dom haha!

Vet inte om jag glömt något nu, misstänker ni det så är det säkert så. Jag brukar alltid i sista sekund även gå och plocka med mej allt som ser användbart ut i stallet, till exempel kniv, sax, extra spö, osv.

Hur jag gör med Topia är lite olika, ibland för hon bada, ibland inte. Ibland blir hon knoppad och ibland inte. Brukar iallafall som minst borsta av henne noga, spruta pälsglans i svansen, borsta igenom man och svans och pannlugg. Brukar sedan avsluta med att noga tvätta av hovarna.

Tycker att smutsiga hovar drar ner det allmänna intrycket väldigt mycket och är därför noga med dem. Brukar blöta ner dem, sen ta en grov borste med schampo på och gnugga ordentligt. När jag gjort det så spolar jag av igen. Vips så har man sånna fina chokladvita hovar eller fina mörka hovar där man ser varenda liten färgskiftning i. Så fint blir det hihi!

På morgonen får hon mat tidigt så hon hinner äta i lugn och ro. Sen byta grimma och täcke och sen på transporten. Hon brukar oftast vara snäll att lasta men vill hon inte gå raka vägen på tar jag det bara lugnt och låter henne komma på när hon vill. Det är ingen idé att börja morgonen med att bråka så det undviker jag alltid. Använder inte heller transportskydd på henne för när hon har det så skadar hon sej ännu mer än annars eftersom hon inte smidigt och lätt kan trampa om i svängar och kurvor. Har hon skydden så hoppar och sparkar hon bara i varenda kurva.

Väl på transporten brukar hon äta lite hö och få någon godis, idag var det vindruvor som hon blev bjuden på. Det är nämligen supergott med vindruvor om man är en liten Topia :D

Hade förberett med massa bilder med det funkar självklart inte så dom kommer i eftermiddag istället då haha. :))



Julia - Morgondagens outfitar

Är verkligen helt slut efter denna dagen, hatar att vara trött haha!

Inlägget med mer förberedelser del 2 & 3 är skrivna och tidsinställda på 10.00 & 17.00 och därimellan kommer liveupdates, så imon blir en bra dag :D

Egentligen är jag inte så jättetaggad för tävling imon för det gick helt katastrof idag när jag red menmen, går in imon för att göra det bästa utav situationen!

Här är iallafall morgondagens outfitar, vilken tycker ni är finast?
stilren VS rosa
Nederst ser ni förresten mina bästisar, Doris och Nemo, dom är med en vart man än går och spinner såfort man kommer nära, helt underbara är dom! <3



Julia - Förberedelse innan tävling del 1

Veckan innan jag ska tävla lägger jag alltid upp en planering där jag lägger in hoppträning, vila och sen sprider ut dressyr och utstyrt lite hur som.

Något som alltid är likadant är iallafall att hon ALLTID går dressyr dagen innan, och inte bara ett litet lätt pass utan hon går som vanligt. Det andra varierar lite annars. Såhär såg denna veckan ut:
Onsdag - hoppträning
Torsdag - vila
Fredag - ut
Lördag - dressyr
Söndag - tävling

Tycker att det är något av det viktigaste, det är inte så smart att lägga tre vilodagar innan en tävling, men kanske inte heller 3 dressyrpass. Det är ju dock väldigt individuellt så man kan inte bara säga att si och så ska man göra.

Dagen innan tävling jobbar jag främst med att få henne väldigt lyhörd för hand och skänkel. Lägger in mycket halter från alla gångarter och mycket igångsättningar. Det är alltså det jag ska göra idag!

Fortsättning av förberedelser inför tävling kommer sen! Har inte börjat med det än nämligen haha!



Julia - Min favoritgren

Hoppningen såklart. Utan tvekan.



Martina - Tre dagar i vildmark...

Haha nej men nästan! Har varit utan täckning från mobil i tre dagar och vi har inte haft ngn kontakt med släkt och vänner i Sverige. Men bra har vi haft ändå, svartbjörnar och bison oxar ända framme vid bilen, sett varma källor och massa annat skoj :) Kommer ha många bilder att visa er, är ju två veckor kvar till och med! Tänkte jag skulle visat er bilder nu men den nya blogg.se appen ville inte samarbeta :(



RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!