Julia - Rakning av hästar!

Idag har jag inte bara rakat en häst utan två! Brukar tycka att det är såååå segt men idag gick det superfort! Vi hade lämnat in skären på slipning och de var jättemycket vassare än de är när man köper dom nya så pälsen bara flög av. Jättesmidigt och bra!
Rakade både Saga och Abbe, de båda var som små nallebjönar men trots det så tog det bara en och en halv timme för båda! Då rakade jag hela hästarna och även Sagas ben så det var snabbt! Brukar ta så lång tid för en häst i vanliga fall haha!



Haha, blev liiiite skillnad på Abbe med, eller vad säger ni?

Förra året kom vi inte ens nära Saga med rakapparaten efter att ha rakat henne pyttelite. Troligen fick hon ont av det eftersom hon har sådan eksem och sen tyckte hon kanske att det var väldigt obehagligt med ljudet och vibrationerna.
 
Förra veckan så fixade pappa ett recept på lugnande medel till henne som han senare hämtade ut på apoteket. Det kostade strax under 200 kr och var som en avmaskingsspruta ungefär fast man skulle lägga det under tungan så att hon inte svalde det.
 
Sen släckte vi stallet och gick in i sadelkammaren och väntade 30 min på att det skulle värka och sen satte vi ingång.
 
De första 10 sekunderna betedde hon sej som vanligt och hon sprakade till och med efter mej men sen var de som om hon slockade totalt. Hon rörde sej inte ur fläcken. Hon stog och vinglade och var helt borta verkligen, ungefär som dom är när vetrinärerna tittar tänderna på dom nivet. Var nästan rädd att hon skulle ramla på mej!
 
Hon vaknade till efter ca 1 timme och kunde då gå till sin box utan problem och efter två timmar var hon redo att äta igen.
 
Verkligen en supersmidig grej om man har problem med att raka hästarna, någon som har provat det innan?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0