Julia - Lärorikt!! :D

Snacka om lärorik träning idag! Min tränare red i ca en och en halv timme och kände verkligen på allting. På Topia handlar det inte om art hon är dum eller lat. Hon vet helt enkelt inte bättre. Tänkte göra en utvärdering och berätta lite mer i detalj för det är nog ganska allmänt och samma på alla hästar. Blir dock imon, är heeeelt slut och somnar när som helst. Ska sova gott och drömma om min fina häst nu, godnatt! :D


Martina - Imorgon händer det!

Ja, imorgon händer det! Ponnyn kommer i morgon mellan halv sex/sex någon gång. Jag är lite nervös, mest för att jag vill att det ska gå bra och att Sunny ska känna sig hemma! 
Är faktiskt mest orolig över hur hennes ägare ska ta det att behöva lämna henne x) Jag vet ju att Sunny betyder oerhört mycket för Therese och det är svårt för henne att låna ut Sunny.

Sen även att Sunnys box är mellan två stoiga ston som båda vill bestämma...Sunny ger sig ALDRIG fören hon får bestämma! Hon tar sig an fighter utan blyghet. Men man ska ju inte sitta och grubbla över sånt redan nu, förens man verkligen ser hur det går :) Sen kan man ju lösa sånt lätt genom att byta box med någon. Fast sen är ju vissa i stallet som dom är "MIN box, MIN hage, MIN sadelhängare" ja gud vet allt vad dom kan tjöta om ;)

Nejmen detta kommer gå super bra haha! Har henne på prov under tre veckor, sen åker jag till USA tre veckor och under den tiden får Therese hem henne igen och då får vi alla tid till att känna efter om det funkar eller inte :)
Funkar det så tar jag hem Sunny igen på obestämd tid :D


Julia - En liten Saga.

Liten Saga. Notera LITEN.
Allt kändes väldigt litet igår, både hästen och sadeln haha!
Försökte skylla min skamliga sits på det men sanningen är nog att jag har fått en väldigt ful ovana som jag inte varit medveten om förän igår. Förändring är på G, trust me!









Nu hinner jag verkligen inte mer, måste ut och borsta på min häst och packa!
Kameran hänger iallafall med så det kanske blir några bilder, det märker man! :D
Vill dock titta och vara koncentrerad på det när hon rider Topia så vi får se! :D


Julia - Frida Fotograf hiih

Lillasyster fotade somsagt igår. Inga underbara bilder ser jag nu i efterhand haha. Kändes bättre än det ser ut på bilderna om man säger så haha.






Hinner itne mera nu, måste göra mej iordning och springa köra till bussen nu. Kanske några fler Topiabilder och massa Saga bilder kommer i eftermiddag eller ikväll.
Idag står det nämligen hoppträning på schemat för min lillasyster och så ska min tränare rida Topia sen efter! :)


Julia - duktig häst!

Topia har gått som en klocka två dagar i rad nu! Red dressyr både idag och igår och det gick verkligen super!
Har även ridit lillasysters ponny Saga idag och igår och även det gick brabra.
Lillasyster fotade när jag red både Saga och Topia idag så ska försöka få upp lite bilder, förhoppningsvis imonbitti hihi! :D
Nu väntar sängen, är helt slut idag haha.
KRAMISS!


Martina - Sunnys stamtavla

Lady Suns mamma heter/hette Lady Wind och föddes 1987. Henne har jag tyvärr inte hittat någon säker bild på och inte heller så mycket mer information mer än att hon är efter Kaliber och Lady Lill. Hittar inga säkra bilder på dom två heller!

Sunnys pappa är hingsten Simberg Senator RW 92 och han föddes 1992.
"Maskulin hingst av utmärkt rastyp. Mycket bra överlinje, vackert huvud, väl ansatt hals och utmärkt bål. Ordinärt benad, veka kotor. Kort och spänd skritt. Lätt trav med god bogfrihet"


Senators pappa är Bostorp Bravad och är alltså Sunnys farfar.

Sen har vi ju hingsten som Sunny har betäckts med en gång också! För hon har ju också fått ett föl 2008 som heter Top Moonlight. Dock hittar jag ingen bild på honom heller :/ Däremot hingsten som heter Top Nordpol RP 146 finns det en hel del bilder på faktiskt! Tycker han är en riktig snygging ;)


Har inte sökt så nogrant men detta är vad jag hittat än så länge :)


Martina - Stolpar nedslagna

Så, nu är jag hemkommen ifrån stallet och alla stolpar är nedslagna! Bara sätta upp tråd imorgon sen är Sunnys hage klar för användning :D

Sen budade jag på världens fulaste schabrak typ på tradera haha :( Skulle bara "testa", så väljer jag just det schabraket lix! Och nu är den avslutad och såg att jag var den enda som budat (haha) på det så ja....nu måste jag ju betala för det också! Blev 20kr för schabraket och 52kr i frakt så det är väl inte så farligt! Får väl sälja/ge det vidare om det är lika illa irl!

Såhär ser det iaf ut:


Annars har jag hittat två grymt fina schabrak jag bara måste beställa :D Schabrak är verkligen det absolut roligaste att köpa!!! Sen är jag nöjd för ett bra tag med hästsaker...tror jag...! Nej men jag får inte köpa mer nu, ska ju tusan till USA i tre veckor snart och efter ska jag hitta mig en bil. Vill ju gärna spara så jag har lite pengar kvar efter bilköpet också ;)


Julia - och så en stalloutfit!

Gick ut till stallet och möttes av en sur lillasyster som inte var helt sams med min ponny. Jag fick rida runt lite på henne och i början var hon riktigt sur när jag satte lite press på henne men sen släppte allt och hon gick som en klocka. Duktig ponny!
Sen red Frida lite till och jag försökte hjälpa henne men jag har verkligen så svårt för att förmedla hur man ska göra. Vet ju själv och gör det i sömnen men att förmedla det.. Det är en annan sak det haha!

Red när det ösregnade så är hemma och äter middag och byter byxor, snart ut och dressyra lite med Topia!

Dagens outfit
Ridbyxor - Hööks (Byter till mörkblåa Pikeur nu efter att ha ridit Saga i regnet)
Stövlar - Globus Bocaj
Jacka - Mountain Horse


Julia - Fläta svansen

Vet inte om det är många som brukar göra detta men jag brukar nästintill alltid ha Topias svans flätad när hon står i boxen/hagen, när det inte är massa flugor eller andra insekter ute alltså.
Jag tar ur flätan, borstar och ibland använder jag pälsglans innan jag rider. Sen efter så borstar jag igen och flätar den igen. Hon har fått väldigt mycket tjockare svans (och man och pannlugg) sen jag köpte henne och det kan ju bero på att jag varit noga med den.

Somsagt, borsta och fläta svansen varje dag och ibland pälsglas, borsta manen varje dag och väldigt sällan pannluggen mest för att jag inte vill ha pälsglans i den och då sliter det så mycket att borsta när det är trasslig.

Ska jag träna eller tävla så brukar jag dagen innan fläta svansen lite annorlunda för att få finare lockar typ. Tycker inte att det är fint när det är lockigt längsmed svansroten. Brukar då fläta tre stycken flätor och ta det ganska löst längsmed svansroten och sen hårdare längre ner. Sen flätar jag bara ihop allt. Lätt som en plätt :D

Hur brukar ni göra? :)


Martina - Sunnys 3års test

Fick foderavtalet mejlat till mig igår precis efter jag publicerat mitt tidigare inlägg, och där stod Sunnys fullständiga namn. Sökte på google och fick upp hennes omdömen från 3års testet och även stamtavla :D 

Sunny som treåring!


Avelsdiplom och stambokförd 2000 med 98887=40 poäng.
"Utmärkt typ, vällinjerad. Vackert huvud, något kort väl ansatt hals, bra bog och kors. Torrbent, relativt korrekt. Vägvinnande skritt, Framtung trav".

Tycker sånthär är så himla roligt att söka på! :D Ska kika lite mer på hennes stamtavla och söka efter bilder!


Julia - Dagens outfit

Har läst på många andra hästbloggar att det önskats dagens outfit, sååååå. Kan testa det några gånger kanske? :)
Dethär är iaf dagens! :D

Och dagens facelook

Nu ska jag ha tre matte/fysiklektioner i rad, inte så ovanligt med tanke på att jag går natur haha! :D

kramis!



Julia - Mer bilder!





Man älskar inte ens häst för att den är vacker,
den är vacker för att man älskar den. ♥



Martina - Påbörjad inflyttning i stallet

Idag flyttade jag de första sakerna till stallet :D Men fick inte med så mycket för jag tog moppen. Hade förväntat mig att kunna mosa på mer men icke, det fick inte plats haha!

Trodde jag skulle kunna få med bland annat två täcken, mina ridstövlar, ett schabrak till m.m. men som sagt, det gick inte riktigt ;) Satte på mig västen och slängde kamera väskan på axeln, sen vare bara att tuta och köra!



Resten får jag ta med imorgon när vi tar bilen dit för att stänglsa :) 
Förhoppningsvis är det inte lång tid kvar innan Sunny kommer nu, eller det är inte långt kvar men det kanske inte blir den 1sep...får se! Therese är inte klar med kontraktet helt ännu och sen ska jag få det och ändra/lägga till nått om jag vill och det kan ju göra att det tar någon dag extra! :/

Meeeen den som väntar på nått gott väntar ju aldrig för länge, eller!?


Julia - Totte busar i hagen!

Var hon klappade och bytte täcke på min lilla häst förut. Imellan det att jag tagit av täcket och skulle lägga på ett annat busade hon lite och smet iväg. Hon var så söt, travade mot mej med spetsade öron och vek i sista sekund av och galopperade bockandes iväg. Sen samma sak om och om igen. Jag stog bara stilla och efter ett tag satte mej ner på huk och då kom hon travandes och stannade.
Så söt är hon ibland, snacka om att hon har överskottsenergi nu med haha! :D









Hur söt?!
Smälter lite tror jag hihi. <3


Julia - Den vackraste jag vet ♥

Mitt hjärtas fröjd



Julia - Avmaskning

Avmaskade somsagt Topia igår. Var lite nyfiken på hur det smakade för det luktar ju riktigt äckligt så smakade lite granna. Fick en chock typ, spottade ut det direkt. Smakade typ gift eller nått! (Vilket det iof är för maskarna haha) Men usch, hur i %&"(/"& kan Topia tycka om det haha? :O
Vi använder Cydectin vet. (den helgröna) och använde tidigare de två översta i vänsterspalten. Tror även vi använt den översta i högerspalten med..


Har ni någon "favorit" som ni brukar använda?



Julia - ÄNTLIGEN!

BESTÄLLD!
Detta var på tiden alltså haha, har dreglat över den i ett år haha :D

Dock beställd i marin och med guldig mittdel :D
Kommer om 6 veckor haha. Nedräkningen har börjat :D



Julia - Länge leve sommaren!

Hemma igen! Tanken var att vi skulle vara ute tills imon men det var en som skulle spela match imon och ville hem :(
Har haft det jättemysigt iallafall! :)
(vet inte om ni är nyfikna på vardagsbilder?)

Nu väntar min lilla plutthäst, tror hon hade skött sej relativt igår iallafall. Tänkte bara skritta henne lite tror jag, hon hostade litegrann igår och känns dumt att dra igång för fort.
Hon ska förövrigt bli avmaskad idag, det brukar hon gilla faktiskt så då blir hon nog lite glad haha :D

Vi använder "Kolla masken" och ett tips ifrån mej är verkligen att inte avmaska hästarna utan att veta att dom behöver det.
På Göteborg horseshow i vintras blev jag och Elin indragna i en monter och en som stod där berättade massor om maskar och vad som kunde hända om man maskade av i onödan.
Visste ni att hästarna kan bli resistenta mot avmaskingsmedlet? Om dom får mask då hjälper det inte att maska av dom!
Så på en torsdag förmiddag beställde vi "Kolla masken" till hästarna. På fredagen, dagen efter, låg det tre små kartonger i brevlådan innehållande en påse, två plaskhanskar och lite papper. Då la man bara i lite bajs från varje häst i varsin påse och skickade in det sen.
Eftersom posten skulle bli liggandes hela helgen och bajset därmed skulle bli "gamlat" så skickade vi lådorna på måndagen och fick svar dagen efter. Är det det som kallas supersnabbt?
Beställer man alltså på en måndag så har man troligen svaret på onsdag! Supersnabbt, bra, enkelt att tyda sedan och framför allt billigt!

http://kollamasken.se

Saga hade 1250 EPG, Topia hade 750 EPG och Abbe 0.

Både Saga ovh Topia blev avmaskade direkt och nu, tre månader senare ska dem bli det igen. Sen ska dom vara 100 % fria från masken!

.

Har ni testat "kolla masken" innan?



Martina - Bild på vad jag köpt

Alexandra du hade rätt med en sak iaf! ;) Köpte benskydd och pälsglans! Haha Jonna har lånat upp allt pälsglans till Fuzzi. Hon lovade mig nytt pälsglans men kan lika gärna köpa eget, kostar ju inte så mycket (99kr).

Benskydden (Glen Gordon) kostade 399kr. Inga toppenbenskydd men dom får var så länge dom håller! :)
Kom på när jag kom hem att jag inte hade kollat storleken utan bara tagit dom som hängst ytterst, men det var pony size som tur va! x) Har spanat in dom en tidigare gång nämligen och gick bara och hämtade :P



Hade med idrottsrabatten också så fick 15% på hela köpet! :)


Julia - Ute på havet

Är ute på havet med några kompisar och det började just åska och blixtra. Ligger i en hamn så det är mest mysigt nu hihi :D tänkte sp fick ni en liten update om var jag är. Hoppas komma hem snart men vet inte riktigt, går inte att åka nu haha :(


Martina - Svar på fråga

Postat av: Elin
Om du har heltdsjobb som du skrev i tidigare inlägg, varför väljer du då inte att satsta på att köpa egen häst i stället för en foderponny? Måste ju vara roligare med en egen? 
2011-08-26 @ 21:17:54

Svar:
Ja, jag har pengar att köpa mig en egen häst för om jag vill! Men då är ju frågan om jag verkligen VILL det? Hade jag kunnat köpa min drömponny, mitt hjärta så hade jag köpt henne utan att blinka! Men dessväre är hon inte till salu och det finns ingen annan häst jag skulle kunna tänka mig att köpa! Flip Flop som hon heter är perfektion så det bara strålar om henne så det vore lönlöst att försöka leta efter den "perfekta" hästen för mig. Jag vet ju redan vart hon finns ;) Valet hamnade då på foderponny ist då jag inte vill sluta med hästar men heller inte rida på ridskola eller rida någon annans hela tiden. Jag har aldrig haft hand om en häst på "heltid" förut och det är ett bra tillfälle att skaffa sig erfarenhet av hur det är genom att låna en foderhäst :)
Så ligger det till förstår ni :)

Jag och min Flip Flop!<3



Roligt att vi får in frågor såhär! Bara fortsätta att fråga hur mycket ni vill, allt vad ni kan komma på :D


Julia - Lillasyster

Idag var det jag Julias syster som red Topia. Julia ville att jag skulle göra ett inlägg på bloggen nu efter.

Jag tog in båda Saga och Topia samtidigt. När den ena vill gå vill inte den andra och tvärtom. Det tog typ 20 minuter att få in dom! Typiskt Saga och Topia haha.
Topia stog i grushagen när jag red Saga. När jag tog in Topia började det med att hon slängde sig, Elin stog och tvättade Abbe och jag tog ett borsttag på halsen på Topia och så slängde hon sig.. Man är inte så kaxig när när Topia står med huvudet högt upp. Typ 2,5 meter med öronspettsen. Sen efter det så borstde jag henne så hon blev fin. När jag skulle rida så gick jag in i paddocken och hoppade upp. Topia känns som en jätte gemnfört med lilla Saga. Jag skrittade runt lite på långa tyglar först och sen så tog jag tyglarna och red runt lite. Jag försökte få henne i form fast jag vet inte riktigt om jag lyckades. Sen travade jag lite så hostade hon efter typ en långsida. Jag skrittade lite då och travade igen. Jag fick inte galoppera, jag är så duktig och lydig så jag gjorde inte det. Så travde jag runt lite så hostade hon lite till och så skrittade jag så sen var jag klar. Passet blev runt 40 minuter långt.
// Frida



Julia - Svar på fråga

Postat av: Mikaela

Har hon haft feber också eller bara varit snorig och hostig låter precis som pållen jag har i stallet nu..

2011-08-26 @ 10:47:15
URL: http://wherethesidewalkcracks.blogg.se/

SVAR:
Hon har bara varit snorig och hostig. Har tagit tempen på henne och den var helt normal. Tack och lov. Räcker gott och väl att hon varit snorig och hostig :(((


Martina - Shopping

Direkt efter jobbet åkte jag till Skövde ridsport en sväng :D Skulle kunna gå i en hästaffär hur länge som helst! Synd bara att butiken inte är lite större och har ett större utbud! Tycker det är lite dåligt på schabrak sidan måste jag säga. Dom är fina allihopa men ser i stort sett lika dana ut.

Jag har i alla fall köpt två saker...någon som vågar gissa på vad det kan vara? ;) Den som gissar rätt får en länk ofc! 



Julia - Stackars Topia

Idag kommer det inte att vara roligt att heta Topia. Eller snarare att vara häst och ägd av mej. Hade önskat att jag haft tid att rida, borsta och gosa med henne så länge som jag tänkt men kommer inte hinna det idag. :(

Slutade sista lektionen lite sent så missade bussen och kommer nu hem senare än beräknat. Ska iväg ikväll nu och ja, har inte mycket tid på mej. Frågan är bara om jag bara ska borsta eller borsta snabbt och rida... Är ju trevligast att hinna båda liksom :( Ska iallafall skynda mej hem nu så får vi se hur det blir med inlägg i helgen, är nämligen borta idag-söndag :/
AJA, KRAM!!!!


Julia - FRISK HÄST! :DD

Blev mött av lilla Topia i hagen idag. Hon gick rakt in i min famn och tryckte pannan mot mitt bröst. Vet inte vad det var med henne för hon brukar inte vara så förtjust i att komma in men idag så hihi :')
Fick till och med hoppa upp på henne i hagen utan att hon protesterade, ovanligt det med. Men skönt såklart! :D

Sen testade vi att trava lite och så i paddocken och hon hostade inte, snorade inte och kändes frisk och bra! Så dressyrade lite och hon kändes faktiskt ganska fin endå, jättesprallig men lydig! Red med fast martingal för hon brukar alltid dra ut/upp huvudet i förhållningarna. Mina tränare tycker att jag ska rida med gummiband men hon blir så stark då så fast martingal är perfekt eftersom det inte drar i munnen!

Ska rida imon med, sen får hon vila på lördag för då är jag inte hemma, sen dressyr på söndag och så hoppas vi på att Maria kan rida henne på måndag. Sen en lugn hoppträning på onsdag om allt går som det ska. Hoppas på det! :D



Martina - Hämtat stallnycklar

Var iväg i stallet en snabbis och hämtade mina nycklar in till sadelkammaren. Så imorgon ska jag flytta dit mina saker :D Har inte så mycket men ändå hehe!
Har lite kvar jag behöver införskaffa mig, ett par fram- och bakskydd, sadelgjord, lädervårds produkter, förvaringslådor och..... kommer inte ihåg mer haha! Men jag har lite små saker kvar som det inte är någon direkt panik med :)

Imorgon blir det ju i alla fall stallet och fixa lite, sen blir det säkert stallet någon dag i helgen också + stängsling tis och ons ;)

Såg att det var lektioner i paddocken också, liiiite ridsugen man blev då :(


Julia - Lite tävlingsbilder

Var iväg och tävlade den 14 augusti i Bollebygd. Hoppade 1m-110 och fick fyra fel i båda klasserna. Sådär halvbra resultat och känsla, vi var lite för oöverens om distanser och tempo för att få en såndär dunderkänsla menmen. Så kan det vara.
Har iallafall fått tag på lite fina bilder som jag tänkte ladda upp hihi :D


foto: Victoria Gustavsson




foto: Matilda Sjöberg


Julia & Utopia

Hej!
Mitt namn är alltså Julia, jag är 17 år. Jag går nu första året på gymnasiet vilket jag även gjorde förra året då jag läste media. Bytte nu iår till natur och fick tyvärr gå om ett år men det var så det fick bli. Jag vet inte riktigt vad jag vill bli i framtiden men drömmen vore nog forskare eller läkare. Mina betyg kommer troligtvis inte räcka till det men den som drömmer får se hihi.

Jag bor i vårat nybyggda och snart (förhoppningsvis) färdigbyggda hus Fjärås, en liten ort 3 mil söder om Göteborg. Där bor jag med min mamma, pappa, lillasyster Frida och våra fyra små katter. Hemma har vi ett nybyggt stall med fyra boxar och där inne står min häst, Topia, min lillasysters foderponny Saga och våran inhackordering Abbe.

Jag vet inte riktigt vad mer jag ska berätta, är det någonting ni undrar är det självklart bara att fråga!
Bjuder på lite bilder så ni får se hihi!

Tre av katterna, Vilfrid (mamman), Nemo och Doris! :D

Jag och min lillasyster Frida! :D

Slutligen, det viktigaste av allt. Jag och min fina Utopia! <3

Topia, eller Utopia K som hon egentligen heter är ett 5-årigt sto importerad från Danmark. Hon är runt 170 hög och är efter hingsten Ulrich Z. Jag har haft henne sen hon var fyra år och sen dess har vi tränat, busat, hoppat, tävlat, lekt och haft så roligt vi bara kunnat.

Topia i är väldigt snäll häst men hennes "stoiga" sida kommer fram då och då vilket gör henne till en väldigt rolig häst att jobba med, oftast iallafall. Just nu har vi en liten svacka men hoppas komma ur den snart. Eftersom Topia är ung och dessutom storhäst har vi hela livet på oss att göra saker och därför tar vi det lite som det kommer. Just nu tävlar vi på 1m-110 nivå och jag önskar att vi kommer ut på någon 120 iår vilket kanske inte hinns med. Det är inget jag är ledsen över om det inte sker för vi har somsagt hela livet framför oss.

Just eftersom hon är bara 5 år än så försöker jag att inte lägga så konkreta mål som t ex. det att tävla 120 utan mina mål har snarare varit att komma igång på riktigt med dressyrarbetet då det är våran svaga sida. Jag vill kunna rida henne i stadig form i alla gångarter och kunna göra de flesta skolorna utan att hon blir stressad. Även att kunna rida ut själv vore ett mål som jag mer än något annat vill nå. För tillfället går det mer uppåt än framåt när vi ut ute och rider själva nämligen ;)

Jag hade kunnat skriva om henne hur länge som helst men jag ska visa lite bilder och filmer så förstår ni snart vem hon är. En bild säger mer än tusen ord vet ni hihi.


















Detta är Utopia, min bästa vän.
Tills döden skiljer oss åt ♥




Julia - Påväg till skolan

Topia verkar vara helt frisk och kry nu igen. Skönt att få det "problemet" ur vägen. Är aldrig kul när hästen är sjuk ju :( Iallafall så var min lillasyster och hopptränade igår och pappa pratade med min tränare om att hon skulle hjälpa mej och rida Topis litegranna för att hjälpa mej. Jag tycker att hon har blivit så svår deb senaste tiden så för att underlätta för mej då ska hon ridda igenom henne lite. Maria som min tränare heter sa att hon gör det med glädje haha. Det ät nämligen så att hon vill ha henne själv haha. Nejmen ja, känns jättebra att hon ville och speciellt att hon kommer hem till oss och gör det. Hihi! Nu ät jag snart framme vid skolan (har skrivit på iphonen medans jag gått, inte det enklaste hahha)


Julia - Provridning Topia

Tänkte att eftersom Martina skrivit lite om när hon provred Sunny skulle jag kanske kunna berätta lite om när jag provred Topia? :D

I maj förra året började vi titta runt lite på annonser på hästnet och letade då efter en häst mellan ungefär 6-10 år. Helst en valack som kunde det mesta och som jag främst kunde lära mej lite mer på. Sånna hästar är tyvärr ganska dyra och vi hade som de flesta andra "normalrika" familjer en prisgräns.
Hittade flera fina som skulle passa och så hittade jag Topia. Vi åkte och provred henne mest för att det var så nära och för at jag skulle få känna vilket typ av häst jag ville ha. Vi hade inga direkta förhoppningar för hon var bara fyra år då, dessutom ett sto och hon hade inte gjort speciellt mycket. (Inte så konstigt pga. åldern då)

Men vi åkte dit och jag var sådär lagom nervös. Hade aldrig hoppat storhäst, bara ridet det litegrann ett år tidigare och då på en gammal läromästare. Hade heller aldrig ridit en 4-åring.
Så nervös som sagt men det släppte direkt när jag såg henne, det var kärlek vid första ögonkastet! Låter kanske konstigt men när jag såg henne blev jag helt lugn i hela kroppen, nervositeten försvann direkt.

Ägaren visade upp henne lite och det såg helt normalt ut, ite extremt bra men inget som gick dåligt heller.

Sen var det min tur. Jag hade lite problem med att komma upp för hon ville inte stå stilla men när jag väl va uppe fick jag bara känslan av att det var henne jag skulle ha. Hon lyssnade på minsta vink och var lugn och fin. När vi hoppade så gjorde jag fel lite här och där men hon var duktig och tvekade aldrig endå. Det kändes bara så enkelt liksom. Tror vi hoppade 115 på ett hinder då och det kändes knappt att hon tog i.

Kärlek som sagt.

Provred en gång till och då gick det inte lika bra men det spelade ingen roll för jag hade redan bestämt mej för att det var henne jag ville ha!




Martina - Provridning Sunny

Idag är det en vecka och en dag kvar tills Sunny anländer till privat stallet på Skövde ryttarförening :) Om inte datumet ändras vill säga! Vi har bara sagt ca 1sep! 
Tänkte i alla fall berätta lite om provridningen.

Jag kan ju börja med att jag var ganska nervös! Therese hade från början sagt nej till fler provridningar när jag svarade på annonsen eftersom Sunny hade försökt slänga av alla ditills. Hon brukar aldrig annars vilja slänga av ryttare med flit och Therese tyckte det kändes hopplöst om Sunny inte ville ha nya ryttare! Hon kände att det var bättre att ha kvar henne hemma. Men eftersom jag var äldre, ridit längre än de föregående provridarna hörde hon av sig efter två dagar igen och sa att jag gärna fick prova MEN att jag fick vara beredd på att bli avslängd.

Därav kom ju nervositeten eftersom det sista jag ville var att bli avslängd och skada mig. Det hade inte varit så lägligt eftersom jag senare samma dag skulle upp till Stockholm för hoppläger ;)
Sunny var heller inte igång helt efter väldigt lång vila. Hon hade precis börjat att galopperas så provridningen bestod helt utan krav! Jag märkte tidigt att hon gillade beröm och fjäskade en hel del för henne. Hon försökte i alla fall inte få av mig en enda gång, och det känns ju extra speciellt att få hem henne när det inte bara är jag som valt henne, utan hon har faktiskt accepterat och valt mig också!

Hon var känslig och lyssnade väldigt bra för skänkel vilket jag gillade. Hon var dock väldigt lång i formen och ganska framtung. Men det kändes att det berodde på att hon var utan ordentlig kondis och inte hade/har så mycket muskler. Att hon var framtung gjorde det även svårt för mig att driva henne framåt men hon kändes ändå inte seg vilket var bra! 
Jag tror på att detta kan bli som en Laluna historia, klickar inte direkt men man känner att det finns där! Bara man ger det tid! Jag kände mig väldigt glad efter (vilket ni nog ser på bilderna) och jag tror verkligen att det kommer komma något bra av detta!
Sunny kommer lära mig väldigt mycket!



Jag har även varit och provridit en gång till efter detta. Då provade jag att rida ut och jösses vilken liten krutponny hon blev! Svårt att föreställa sig efter man sett filmen va? Men hon bockade och gjorde lufthopp en hel del den busen ;) Hon tyckte verkligen det var super kul! Då blev jag ännu säkrare på min sak (gillar pigga ponnys hihi) - hon ska bli min foderponny!

Just nu vet jag inte vad det är för ponny jag få hem, så känns det faktiskt haha! Är hon egentligen som provridningen i ridhuset....eller är hon mer pigg och galen? Vilket som så kommer hon lära mig massor och jag vill ha henne i stallet nuuuuu! :D


Julia - Mys och en hungrig häst

Gjorde faktiskt en liten videoblogg åt er förut, mobba inte min röst haha! Kan inte prata normalt när jag är med Topia haha :D
Kan även erkänna att jag inte gick så långt som jag sa att jag skulle, orkade verkligen inte hehe. Men vi stannade så fick hon äta lite så myste vi å så. Lika skönt det!


Martina - Färgglad foderförvaring

För någon vecka sedan var jag och köpte tunnor, hinkar och höpåsar! Valet hamnade på färgglada tunnor och påsar, tycker det ser mycket "roligare" ut :D

Dock failade jag när jag skrev på locken till hinkarna! Kom på efter att jag skrivit lunch på ena att dom får ju bara kraft morgon och kväll haha :(

I stora tunnan kommer jag ha hennes kraft foder (ngn form av pellets) och i den lilla betfor.

Om någon vill ha lika snygga tunnor som jag så är dom köpta från ÖoB ;) Finns i flera färger!


Ska börja klippa ihop filmen ifrån provridningen så ni får se lite av mig och Sunny också innan hon kommer!


Julia - Svar på fråga

Postat av:
Om hon är 170 i manke borde du vara ganska lång gör du är ju en bra bit över henne, hur lång är du?

2011-08-23 @ 15:09:18


Svar: Jag är 180 så alltså 10 cm högre/längre än henne. Inser dock att det ser ut som att det är större skillnad men så är det. :)


Här till exempel ser man att hon är ganska stor! :D


Julia - Mitt liv är kaaoz.

Andra skoldagen, missar första lektionen. Jippie.
Trodde jag började 08.50 och inte 08.25.. Så vågade jag inte gå in för det är ingen jag känner som skulle ha den lektionen haha. Så kaos. Måste verkligen skärpa mej, hatar att komma sent och sånt, det värsta jag vet :(

Funderar lite på vad jag ska hitta på med Totten idag. Vore mysigt att ta en liten promenad eller något nu när hon är lite förskyld. Får så dåligt samvete om jag inte gör någonting alls med henne och låta henne sträcka på benen kan ju inte vara skadligt.. Eller? :D



Julia - Fin Toppe hihi

Lilla Topia var lite snorig idag med så blev bara lite skritt, travade ett halvt varv men hon började hosta direkt så det var inget mer med det. :(







Nu får hon bli frisk min lille, blir så ridsugen såfort jag inte kan rida ordentligt hah :(



Julia - bilder på ingång! :D

Skrittade lite på min sjuka häst idag och fick med min lillasyster ut så att hon fotade lite hihi. Så wait for it, :D


Martina - Tripp till stallet

Direkt efter jobbet åkte jag till stallet! Skulle kolla så att det finns stolpar och eltråd tills vi ska stängsla om hagen som Sunny ska gå i. Hon är ganska (eller ja mycket) stoig av sig och slår gärna med frambenen mot andra hästar!
Vi vill inte riskera att varken hon eller Lilleman som går i hagen bredvid ska skada sig så det får bli ett mellanrum mellan dem :)

Hade planerat att ta med kameran och visa er delar av stallet meeeeen det slutade med att jag stod på stallplanen och svor lite haha! Tar ett tag att vänja sig vid att man har blogg nu och att kameran är ett mycket viktigt föremål att ha med sig överallt ;) 
Stolpar och en hel del tråd fanns i alla fall så det var ju bra det! Susanne som jag tar över boxen efter har nu flyttat och håller på att städa bort sina saker så SNART kan jag börja göra mig hemastadd :D


Julia - En grymt dålig dag!

Asså ni vill inte ens veta hur dåligt denna dagen har börjat. Försov mej TRE timmar, bestämde mej att ta moppen till skolan och halvvägs slutar den funka..... Seriöst, första riktigt skoldagen på ny skola. Kill meeeee.... Nu sitter jag iallafall och väntar på en buss, ren tur att jag hade med mej busskortet... Fast det största problemet är endå hur jag ska få hem moppen igen, får hålla alla tummar jag har på att den startar sen. :(


Julia - Första riktiga inlägget nu då! :D

Måste lugna ner mej lite nu, är helt överglad över att få blogg igen hihihi! :D

Gick upp relativt tidigt idag för att rida på morgonen. Blev mött i hagen av en glad häst med spetsade öron, blir man inte väldigt glad när hästen lyfter huvudet och kommer traskande mot en när man kommer hihi?

Dock blev jag inte lika glad när jag såg att hon var helt snorig. Tvättade rent henne i näsan och tog tempen på henne och hon hade som tur var inte feber. Bestämde mej för att skratta lite på henne endå så tränsade bara och skrittade runt lite i paddocken. Jobbade lite med henne i skritten och strävade efter en lite lägre rund form. Hon lossade helt hundra i högervarv men var lite seg i vänster. Både hon och jag har mycket svårare för vänster så jag får jobba med mej själv i det varvet.

Efter ett tag kändes hon verkligen fin även i vänster. Inte så stadig men stundtals slappnade hon verkligen av i munnen och då kommer form, bakdel och rygg automatiskt med. Så skönt! Hon är annars lite så att hon småspänner sej i munnen och då kan hon liksom inte slappna av i övriga delen av kroppen.

Provade även att trava något varv men då börjde hon hosta direkt så gick ut från paddocken då och skrittade upp till hagen med henne.


Ska försöka bli fotad någon dag så ni får lite nya bilder med :D



Martina - Presentation

Jag gör lite annorlunda än Julia och kör en presentation av både mig och Sunny i ett och samma inlägg eftersom jag inte har lika mycket jag kan berätta om Sunny ännu ;)

Martina Johansson heter jag och är 20år(!), bosatt i Skövde. Tog ju studenten förra året och jobbar numera heltid (=fett med egna cash hihi). 
Började rida när jag var 9år hos Skövde Ryttarförening, alltså 2000. Med lite mattematik kan man ju då räkna ut att jag har sysslat med hästar nu i 11år ;) Hästar är en väldigt stor del i mitt liv och ska från den 1sep få hem min första foderponny Sunny!!! Det är henne och mig som ni kommer att få följa i denna bloggen utöver Julia och Topia :D

Har innan varit medryttare på två ponnyer, varade inte speciellt länge på någon av dem p.g.a att jag inte kunde ta mig till den ena på ett smidigt sätt och den andra flyttade till nytt stall. Annars har det varit en hel del lektioner under dessa år på ridskolan, både i vanliga grupper, utvecklingsgrupp och i hoppspecialen. Rider dock inte på ridskolan längre!

Lady Sun som hon heter kallas för Sunny och är en c-ponny på 137cm. Hon är 13år och har under sitt liv både tävlat hoppning (16 felfria rundor på raken med en del placeringar!!!) men också haft ett föl. Det senaste åren har det dock varit en hel del vila för lilla Sunny och jag ska ta upp i ett inlägg senare varför, även om jag inte vet direkta detaljer! Idag mår hon i alla fall bra och är helt återställd! 
När jag får hem henne kommer hon inte vara helt igång utan vi har mycket arbete framför oss då vi siktar på att komma igång med hoppningen igen som hon älskar. Men hon kommer behöva mycket tid på sig efter år av vila!
Vi har dock inte brottom, för som ni säkert förstått kommer jag inte kunna tävla henne då jag är för gammal. Men mål kommer att sättas upp ändå, som vi kan sikta mot! 
Eftersom jag inte tagit hem henne ännu har jag heller inga bilder mer än den som är i headern! Men bara lugn, dom ska bytas ut så fort Sunny kommit så jag kan ta nya fina bilder! :) Fram tills dess har jag massa andra roliga och intressanta inlägg att publicera så uppdatering kommer att ske ifrån min sida också även om jag är hästlös i en och en halv vecka till!

Som sagt finns inga bilder på mig och Sunny än, så jag får visa er bilder från när jag rider andra hästar ist!

Fråga om ni vill veta något mer, annars är det bara att följa bloggen så kommer mer och mer fram allt eftersom ;D


Presentation av Topia ♥

Topia, eller Utopia K som hon egentligen heter är ett 5-årigt sto importerad från Danmark. Hon är runt 170 hög och är efter hingsten Ulrich Z. Jag har haft henne sen hon var fyra år och sen dess har vi tränat, busat, hoppat, tävlat, lekt och haft så roligt vi bara kunnat.

Topia i är väldigt snäll häst men hennes "stoiga" sida kommer fram då och då vilket gör henne till en väldigt rolig häst att jobba med, oftast iallafall. Just nu har vi en liten svacka men hoppas komma ur den snart. Eftersom Topia är ung och dessutom storhäst har vi hela livet på oss att göra saker och därför tar vi det lite som det kommer. Just nu tävlar vi på 1m-110 nivå och jag önskar att vi kommer ut på någon 120 iår vilket kanske inte hinns med. Det är inget jag är ledsen över om det inte sker för vi har somsagt hela livet framför oss.

Just eftersom hon är bara 5 år än så försöker jag att inte lägga så konkreta mål som t ex. det att tävla 120 utan mina mål har snarare varit att komma igång på riktigt med dressyrarbetet då det är våran svaga sida. Jag vill kunna rida henne i stadig form i alla gångarter och kunna göra de flesta skolorna utan att hon blir stressad. Även att kunna rida ut själv vore ett mål som jag mer än något annat vill nå. För tillfället går det mer uppåt än framåt när vi ut ute och rider själva nämligen ;)

Jag hade kunnat skriva om henne hur länge som helst men jag ska visa lite bilder och filmer så förstår ni snart vem hon är. En bild säger mer än tusen ord vet ni hihi.


















Detta är Utopia, min bästa vän.
Tills döden skiljer oss åt ♥



Presentation av Julia.

Hej!
Mitt namn är alltså Julia, jag är 17 år. Jag går nu första året på gymnasiet vilket jag även gjorde förra året då jag läste media. Bytte nu iår till natur och fick tyvärr gå om ett år men det var så det fick bli. Jag vet inte riktigt vad jag vill bli i framtiden men drömmen vore nog forskare eller läkare. Mina betyg kommer troligtvis inte räcka till det men den som drömmer får se hihi.

Jag bor i vårat nybyggda och snart (förhoppningsvis) färdigbyggda hus Fjärås, en liten ort 3 mil söder om Göteborg. Där bor jag med min mamma, pappa, lillasyster Frida och våra fyra små katter. Hemma har vi ett nybyggt stall med fyra boxar och där inne står min häst, Topia, min lillasysters foderponny Saga och våran inhackordering Abbe.

Jag vet inte riktigt vad mer jag ska berätta, är det någonting ni undrar är det självklart bara att fråga!
Bjuder på lite bilder så ni får se hihi!

Tre av katterna, Vilfrid (mamman), Nemo och Doris! :D

Jag och min lillasyster Frida! :D

Slutligen, det viktigaste av allt. Jag och min fina Utopia! <3

Kram!



RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!