Martina - Helvete

Utvärdering om Sheela får vänta, jag är inte på humör för det nu! Jag är för irriterad/upprörd/orolig/arg...helvetes jävla skit...så känner jag! 
Jag tänker INTE bryta upp brottet igen om det är så att det läkt fel......eller jo det kommer jag att göra men usch, vill verkligen inte genomgå en operation och få gå med gips upp över knät och vänta ett halvår på att det ska läka om. Får inte bli samma visa igen!

Kanske överdriver jag pga oro, eller så gör jag det inte!

För tre år sedan blev jag sparkad på benet av en häst på en uteritt. Antingen var benet helt av eller så var sprickan så stor för läkarna kunde inte se vilket. Båda benpiporna låg precis mot varandra i alla fall och därför behövde jag ingen operation vilket jag var väldigt lättad över då.
Fick även ett ganska djupt sår som gick ända in till benet. Jag fick gips över knät och blev kvar på sjukhus i fyra dagar pga såret, de var ju tvugna att hålla koll så det inte blev infektioner och grejjer. Hade så jävla ont, kunde inte röra ett finger utan att det smärtade i benet nått fruktansvärt trots att jag åt fem olika smärtstillande tabletter fem ggr om dagen. 
Egentligen brukar man inte ha så ont, men benen låg lix och gnagde mot varandra hela tiden eftersom man inte gjorde någon operation och stabiliserade det hela. Man tyckte inte det behövdes eftersom att benen låg så fint mot varandra.
Mitt ben skulle bli helt återställt och som förut, inget konstigt eller ovanligt brott alls...vilket det dock inte blivit. Det har blivit lixom böjt på nått sätt, står jag med fötterna exakt jämsides så ska knäna också vara jämsides varandra, men det knät hamnar längre bak. Tyvärr vet jag inte hur jag ska förklara det riktigt. 
Jag tror i alla fall inte att detta uppmärksammades på sjukhuset faktiskt då ingen nämnde nått om det. Jag var ju ganska säker på att allt var som det skulle trots detta eftersom jag varit på röntgen och dom sa att allt såg bra ut. Bara att börja träna upp musklerna och rörelsen i benet igen.
Jag tror just nu att man hade behövt göra en operation och stabilisera det hela i alla fall, eftersom benen ständigt gnagde mot varandra tills det läkte ihop. Och vad säger då att det inte kunde läkt snett?

Under tre år, fram tills för någon månad sedan har jag inte känt något besvär. Benet har trots sin konstiga böjda form fungerat normalt och jag har inte haft ont över huvud taget.
Men som sagt, för någon månad sedan tyckte jag att det ömmade lite. Men det var så svagt att jag inte ens var säker på att det var på riktigt. Men sen har det bara blivit värre och värre. Inte hela tiden, utan ibland slår det bara till, inte så jag behövt halta eller så men ändå ömmat.
Det sista, alltså bara sista veckan så har det ömmat lite varje dag, och idag nu när jag klev ur bilen efter stallet så gjorde det ont så jag verkligen blev 100% säker på att JA det ömmar och JA något är fel. Jag kan inte förneka det längre. Det var nästan så jag haltade in. Ömmar nu fortfarande lite :(
Jag har ju tänkt att ringa och kolla upp detta, men jag var ju inte säker fören nu sista veckan att jag faktiskt inte bara inbillar mig, och det har gått så fort! Från att inte känna nått på tre år till att bli såhär på lite mindre än en månad!!! Ska ringa imorgon och boka tid och kolla upp detta fortast möjligt. Det kan ju inte vara något bra när det blir värre så pass snabbt.

Fy fan om det är något säger jag bara! Fan för läkare som inte kan ha koll på vad som ska göras vid ett vanligt benbrott....visst alla kan göra misstag men om mitt ben är förstört för resten av livet så är det INTE okej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0